Masih Relevankah Signal Tangan?

CG Sponsors




Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,119
Reaction score
372
Points
41
Maaf, saya nak tanya pendapat warga Carigold. Masih relevankah ujian Motorsikal JPJ menggunakan signal tangan?

Relevan atau tidak, ada manusia yang merungut dan tak puas hati dengan penetapan yang telah ditetapkan sejak dari dulu lagi. Berikut adalah rungutan dari beliau:

@MrR*****: "Aku rasa cam ***** je ujian jpj nak guna signal tangan segala.. bukan guna real life pon. menyusahkan.. **** JPJ.. haha"

Sumber dari Twitter. :eek: Perangai budak-budak zaman skg ni ke?
 
Last edited:
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,212
Reaction score
830
Points
176
bagi tok untuk motor masih relevan... sebab kengkadang signal derang bukan buleh pakai pun.. terutama yang kaki vespa... kena ada signal tangan... so memang relevan...
 

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,119
Reaction score
372
Points
41
bila dah ada lesen ramai yang lupa diri.. konon kalau bagi signal tangan macam orang baru belajar... ni ler penyakit rakyat malaysia.. mudah lupa diri... sombong buduh tak bertempat....
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
time lampu signal rosak memang kena nak pakai isyarat tangan ni. signal maki pakai tangan pun ada. pun masih relevan gak.
 

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,119
Reaction score
372
Points
41
haha yang tu takleh la dipraktikkan selalu. silap2 kena kejar.. :D
 

LeptoSpyra

Active Member
Joined
Nov 22, 2010
Messages
1,013
Reaction score
2
Points
25
signal tangan masih relevan. JPJ buat, tapi terpulang pada kita nak pakai ke tak. tak salahkan guna? signal tangan penting bagi kenderaan kecil (motor), lori kadang-kadang tak nampak signal motor ni. Jadi pakai tangan kan lebih jelas :D
 

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,119
Reaction score
372
Points
41
signal tangan masih relevan. JPJ buat, tapi terpulang pada kita nak pakai ke tak. tak salahkan guna? signal tangan penting bagi kenderaan kecil (motor), lori kadang-kadang tak nampak signal motor ni. Jadi pakai tangan kan lebih jelas :D
sekali tangan kena libas dengan lori.. tak ke naya.. tapi apa2 pun signal tangan masih lagi relevan. cuma agak kecewa dengan comment yg saya temui di twitter. kurang ajar sungguh. Kerana dia gagal ujian motorsikal JPJ, terus dimakinya JPJ.
 

matsarol

Active Member
Joined
Aug 31, 2009
Messages
1,557
Reaction score
5
Points
25
Time emergency kena pakai gak signal tgn nih.
 

ohusa

Active Member
Joined
Feb 3, 2010
Messages
1,501
Reaction score
0
Points
20
selalunya bila dah guna signal tangan..biasanya dah terdesak tu...motorist lain akan lebih beri perhatian...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register