BTC USD 51,502.0 Gold USD 1,783.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

masalah keyboard laptop

neo_laguna

Fun Poster
Messages
914
Joined
May 20, 2007
Messages
914
Reaction score
19
Points
25
salam forumer...aku ade sorg kwn suk aku tolong betulkan kibod laptop die brand acer aspire 3620...masalah kibod die ni takleh repair...sbb patah sket kat clippernye...#:-Sso kat sini ade tak sesape yg tau harge nak ganti 1 set kibod ni?...ade tanye kedai die caj sampai 190 hengget...tp tu la rase tak berbaloi sbb yg patahnye clipper tu huruf J je....ke ade sesape yg tawarkan servis ganti huruf keybod dgn part 2nd hand....so tolong bgtau eh...urgent la pulak mamat tuh...klu ade info bgtau k...ingatkan nak suh die replace je clipper huruf yg tak selalu guna mcm [~`] masuk ke huruf [J] tu...tp tu aku duk tanye dulu ni kot kot ade sape yg tau...

wasalam....:)
 
Sponsored Post

mustopa_a

Legendary Member
Messages
12,098
Joined
Apr 9, 2008
Messages
12,098
Reaction score
73
Points
120
bawa keybod ke loyad,.. dan bawa duit .. dapatkah baru .. atau alternative .. gunakan kebod usb..
 

taufic

Legendary Member
Messages
14,651
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
aku gugel jumpa macam2

broken-key-2.jpg

damaged-key-hinge-3.jpg

keyboard-key-repair-3.jpg


Source
 

neo_laguna

Fun Poster
Messages
914
Joined
May 20, 2007
Messages
914
Reaction score
19
Points
25
ha pandai tul ko carik gambar...lappy kwn aku masalah yg gambar no 2 tu...clip die patah...tp ikut source yg bro bg tu leh ke purchase clip tu saje eh...kat mane plak ade jual...ade yg tau?
 

taufic

Legendary Member
Messages
14,651
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
ha pandai tul ko carik gambar...lappy kwn aku masalah yg gambar no 2 tu...clip die patah...tp ikut source yg bro bg tu leh ke purchase clip tu saje eh...kat mane plak ade jual...ade yg tau?

ntah la.. klau nak beli 1 huruf dr luar negara/ebay
macam tak berbaloi haha

kedai sparepart/potong ada kot
 

WnB

Super Active Member
Messages
9,356
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,356
Reaction score
484
Points
91
biasa beli keyboard laptop.. dell punya.. beli ngan dell kena charge 50 hinggit jer termasuk delivery...

190 tu consider mahal ler...

kalau g kat lowyat.. lvl 3 ada kedai yg jual sparepart... kena cari.. hehehe
 

ignatiusmael

Freshie
Messages
3
Joined
Dec 18, 2009
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Mungkin kita merasa kurang berguna untuk mempunyai sebuah keyboard yang dapat bersinar untuk memudahkan kita dalam melakukan pekerjaan di komputer tetapi sebagian pasti membutuhkannya.

Belum lama ini, Logitech telah mengeluarkan Illuminated Keyboard yang bisa memancarkan sinar atau cahaya pada bagian hurufnya. Dan tidak perlu kuatir bahwa cahaya tersebut akan menyilaukan mata anda karena instensitas cahaya dapat diatur sesuai dengan keinginan.

Selain adanya cahaya yang menjadi salah satu keunggulan keyboard ini, Illuminated Keyboard juga mempunyai bentul yang sangat tipis yaitu mempunyai ketebalan hanya 9,3mm (kurang dari 1cm).

Iya, kami tahu sudah banyak kok keyboard yang "bersinar" tapi apa ada yang harganya cuma US$ 79,99 (dibawah Rp. 800.000)? :)
 

amayzz

Active+ Member
Messages
3,119
Joined
Nov 22, 2008
Messages
3,119
Reaction score
25
Points
30
cek kat ebay ada jual satu butang jer...murah dr belisatu set........
kat mesia sush nk dpt jual satu butg kibod jer...
 

nika

Active Member
Messages
1,692
Joined
Oct 16, 2009
Messages
1,692
Reaction score
77
Points
30
dulu aku guna usb keyboard aje baru 16rm
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register