masalah ea ke masalah apa ni, sapa buleh tolong ..

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18252
USD / JPY
105.455
GBP / USD
1.29410
USD / CHF
0.90703
USD / CAD
1.31285
EUR / JPY
124.703
AUD / USD
0.70528

CG Sponsors




akudia

Fun Poster
Joined
Nov 10, 2009
Messages
358
Reaction score
1
Points
15
saya guna ea untuk trade. dah set TP dan SL.. belum pun sampai TP (masih dlm loss) tiba tiba trade tertutup dgn sendiri seolah macam ada seseorang yg closed kan.. semalam petang 30 trade, mlm td lebih kurang 15 trade, tghari ni satu trade.. yg peliknya manual trade pun ikut close sekali..mintak jasa baik kengkawan tolong bg pendapat kalu ada..:((
 
Sponsored Post

mczoni

Fun Poster
Joined
May 10, 2008
Messages
914
Reaction score
27
Points
20
kalau tak silap tu broker punya kerja tu, kalau tak pun ko pernah tak bagi orang lain ko punya login id?
 

KarimDaud

Active Member
Joined
Oct 9, 2009
Messages
2,111
Reaction score
38
Points
30
guna kat broker mana tu?

try guna kat broker lain jd mcm tu x?
 
Last edited:

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
saya guna ea untuk trade. dah set TP dan SL.. belum pun sampai TP (masih dlm loss) tiba tiba trade tertutup dgn sendiri seolah macam ada seseorang yg closed kan.. semalam petang 30 trade, mlm td lebih kurang 15 trade, tghari ni satu trade.. yg peliknya manual trade pun ikut close sekali..mintak jasa baik kengkawan tolong bg pendapat kalu ada..:((
hehehe

1. EA apa yg digunakan tu? dapat dari mana?

2. access/pasang ea tu kat 1 tempat aje?
 

ceria28

Legendary Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
11,901
Reaction score
109
Points
123
Tak bagus laaa jika broker yg buat camtu. Jika tak blh guna ea diplatform tu bagi tau laaa
 

astagold.UMOFX

Legendary Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
13,054
Reaction score
605
Points
161
Tak bagus laaa jika broker yg buat camtu. Jika tak blh guna ea diplatform tu bagi tau laaa
lom tentu broker punya keje. kena la tau ea apa, asal usul ea yg diguna tu dulu. kalau dah settle, baru cerita pasal kemungkinan broker punya problem lak.
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,463
Reaction score
158
Points
138
klu camtu bukn broker, broker tak mgkin kot.. busuklak namenye..

aku rase EA tu ada bug la.. ada org pedajalkan script tu.. aku pernah dapatgak yg jenis bug ni.. open trade trus je buka 2.5 lot :)):)):))

ko paste kat sini biar otai2 usya script tu
 

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
lom tentu broker punya keje. kena la tau ea apa, asal usul ea yg diguna tu dulu. kalau dah settle, baru cerita pasal kemungkinan broker punya problem lak.
Mana ada broker senang boleh close order orang.
aku rasa EA cap ayam ni :)
takpun.. setting salah.

Ada sesetengah EA engkau takleh campur ngan trade manual....
kalau manual close, EA punya pun close...

Test DEMO dulu la
 

akudia

Fun Poster
Joined
Nov 10, 2009
Messages
358
Reaction score
1
Points
15
sy guna escape SL. scalper punya ea. dua minggu run tadak masalah..semalam stat poblem.. rasanya tak nak sebut nama broker dulu melainkan terbukti baru sy announce kat sini..

sy nak letak ea tu kat sini tapi tak tau lak cara camaner ! kena mohon bantuan jugak nih... apapun thanks in
advance pada semua yg bagi idea td.. tengah pening lalt skit bab ni.
 

akudia

Fun Poster
Joined
Nov 10, 2009
Messages
358
Reaction score
1
Points
15
satu contoh trade (manual) yg closed tu..

251xxxxx 20100114:1812 sell 0.10 g/u 1.6296 0000 1.6196 closed 1.6328 -3.20

(buleh fhm ke ni?)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register