Masalah Court Mammoth

CG Sponsors




OneMyWnn

Fun Poster
Joined
Jul 14, 2009
Messages
736
Reaction score
9
Points
15
Salam,
Rakan saya.. hutang court mammoth...

1. Masalah yg berlaku lama dah tidak membuat pembayaran ansuran.
2. Kes di ambil oleh peguam yang mana hari2 telefon macam buruan along.
3. Jumlah tuntutan sebanyak RM25k
4. Jumlah belian barang RM8k sahaja.
5. Ugutan rakan saya akan di ambil tindakan tatatertib keje sebagai pekerja GOVerment yang tidak melanuskan hutang Court Mammoth.

Tolong beri pandangan sekiranya ada pandangan yang boleh dikongsi...

sementara kes nie nak di bawa ke mahkamah.

:)cgrock

updated barang belian logik tak nak bayar RM25K sekiranya kes nie naik mahkamah... atleast kalau dia refinance semula maybe leh pikirkan....

1. TV LCD 42"
2. Mesin Basuh Auto 7kg
3. Rak Kabinet dapur
4. Rak dapur gas (kecil jeeee)
 
Last edited:
Sponsored Post

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
639
Points
161
nak buat camna...dah sign...
 

leotiger

Fun Poster
Joined
Mar 14, 2008
Messages
245
Reaction score
6
Points
20
lain kali jangan beli dengan court mammoth,kita beli 1000shj tapi dia cas bunga 1000 hutang kita 2000pulak lepas bln2. dia punya payment 70.oo lbh. kalau kita tak bayar dia akan csa 5%.sebab itu jadi tinggi.dulu saya ada hutang 2000 dok bayar tinggal 1000 lepas tak dapat bayar jadi naik sampai 1600 saya pi settle 1400 kes tutup,saya sudah serik dgn.court ini.....
 

mohdridzuan®

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
11,852
Reaction score
40
Points
130
aiyyo, ni la padahnye bile berhutang :(
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
biasalah org tak paham makna court nie..:">:">:">

dan mamoth nie sejenis gajah purba yng gading lagi tajam....

so definisinya...

klau tak bayar....gading tajam akan mengarah kpd kamu..
 

nazwa69.net

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2007
Messages
5,729
Reaction score
61
Points
75
courts mammoth ni pon spesis along jugak... kawan tt tu kalo ada cc, buat la epp... ini courts manyak jahat punya kompeni...
 

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
courts ni elok kalo beli brg cash je... kalo utang toksah le... baik kumpul je dulu duit.. da cukup baru bli...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register