Masalah burn DVD.

CG Sponsors




tricker_9496

Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
1,627
Reaction score
5
Points
25
nk mintak tolong otai2 utk solve problem aku ni. minggu lps aku ade burn kartun masuk kt dvd ok je, tp minggu ni dh x bleh nk burn lak. kalo burn je x leh nk complete pastu dvd disc yg dh siap burn x leh nk play kt dvd player. kalo burn cd ok je x de mslh. aku dh try buang registry cam yg disyorkn oleh web lain pon x leh gak.

aku gune laptop compaq nc6220, Matsushita DVD RAM UJ-852s utk optical drive. pic kt bwh spec laptop aku. patutnye win xp sp2 tp aku dh update jd sp3.



yg ni lak gmbr yg menunjukkan DVD RAM aku jd cd drive je. kalo masukkan dvd disc kosong pon dia detect cd drive je. mcm laptop aku x de dvd drive. aku dh try cari dvd drive dia tp x dpt gak



semalam aku dh try recovery blk guna norton ghost yg kedai kasi pon x bleh gak nk burn dvd. aku beli 2nd hand laptop. mintak tolong otai2. masuk ari ni dh 6 keping dvd disc aku terkorban x leh nk burn. please....:((
 
Sponsored Post

minc

Active+ Member
Joined
Oct 2, 2006
Messages
4,303
Reaction score
10
Points
25
burn guna apa bro?
 

tricker_9496

Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
1,627
Reaction score
5
Points
25
burn gune nero 8 ngan software utk burn tp lupa la name nye. dh try uninstall dan reinstall balik pon x bleh.
 

five_soul

Active+ Member
Platinum Member
Joined
May 9, 2008
Messages
2,595
Reaction score
15
Points
25
Kalu ko burn ke image boleh tak? utk pastikan software tu ok atau tak?
Apa status dia tunjuk pada nero bila proses burn? error atau burning failed ke atau apa?
 

azraneus

Active+ Member
Joined
Aug 10, 2006
Messages
3,371
Reaction score
252
Points
46
nk mintak tolong otai2 utk solve problem aku ni. minggu lps aku ade burn kartun masuk kt dvd ok je, tp minggu ni dh x bleh nk burn lak. kalo burn je x leh nk complete pastu dvd disc yg dh siap burn x leh nk play kt dvd player. kalo burn cd ok je x de mslh. aku dh try buang registry cam yg disyorkn oleh web lain pon x leh gak.

aku gune laptop compaq nc6220, Matsushita DVD RAM UJ-852s utk optical drive. pic kt bwh spec laptop aku. patutnye win xp sp2 tp aku dh update jd sp3.



yg ni lak gmbr yg menunjukkan DVD RAM aku jd cd drive je. kalo masukkan dvd disc kosong pon dia detect cd drive je. mcm laptop aku x de dvd drive. aku dh try cari dvd drive dia tp x dpt gak



semalam aku dh try recovery blk guna norton ghost yg kedai kasi pon x bleh gak nk burn dvd. aku beli 2nd hand laptop. mintak tolong otai2. masuk ari ni dh 6 keping dvd disc aku terkorban x leh nk burn. please....:((
jangan ko jadi mangsa kat pcfair pwtc baru ni udahle...dah ramai org report polis, jual laptop branded tapi isi dalam fake.
 

tricker_9496

Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
1,627
Reaction score
5
Points
25
sori lmbt reply. utk wat image dvd x de mslh. bile burn je problem. result detail dh terpadam la. tp bile aku check kt google mmg byk mslh la kt dvd ram ni. sume psl driver dia. nk tanye la kalo aku format balik agak2 bleh solve x problem ni. nk format blk pon 1 mslh lg, aku x de cd win xp sp2 lak. peningnye.~X(
 

tricker_9496

Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
1,627
Reaction score
5
Points
25
jangan ko jadi mangsa kat pcfair pwtc baru ni udahle...dah ramai org report polis, jual laptop branded tapi isi dalam fake.
x la bro. aku gi beli kt kedai refurbish laptop kt tmn tun aminah johor.
 

private_eye217

Active+ Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
2,724
Reaction score
47
Points
30
sori lmbt reply. utk wat image dvd x de mslh. bile burn je problem. result detail dh terpadam la. tp bile aku check kt google mmg byk mslh la kt dvd ram ni. sume psl driver dia. nk tanye la kalo aku format balik agak2 bleh solve x problem ni. nk format blk pon 1 mslh lg, aku x de cd win xp sp2 lak. peningnye.~X(

[/QUOTExyah format pun xpe..
ko unistall nero 8,pas2 try install nero 6 ker atau 9..
pakai yg lame pun xpe..jji xdtgkan masalah pada pc or laptop
 

tricker_9496

Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
1,627
Reaction score
5
Points
25
[/QUOTE]xyah format pun xpe..
ko unistall nero 8,pas2 try install nero 6 ker atau 9..
pakai yg lame pun xpe..jji xdtgkan masalah pada pc or laptop[/QUOTE]

aku x rs software burning aku yg problem coz aku dh try gune software lain pon problem same gak. thanks bro.
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
ni problem driver ni. kalau bukan driver dvd rom tu dah jahanam. same kes cam laptop aku.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register