BTC USD 60,951.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Masalah Air Kelantan

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,352
Reaction score
1,715
Points
111
Selain isu air, Kelantan ni jugak ada masalah sistem pengurusan sisa pepejal.

Tak tahu di mana silapnya.
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,289
Reaction score
2,279
Points
201
Selain isu air, Kelantan ni jugak ada masalah sistem pengurusan sisa pepejal.

Tak tahu di mana silapnya.

Rumah kampung ok aa leh bakar je sampah2 tu.. kene taman perumahan.. huh leh bwk bergadoh... PAS ni sombong sgt.. belajar la dari selangor. Kdeb uruskan pastu hire kontraktor kutip.. kontraktor buat hal.. kenekan penalti payment potong.. tempat aku call je.. esk sampai bwk rorobin.. bagus oo kdeb ni
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,352
Reaction score
1,715
Points
111
Rumah kampung ok aa leh bakar je sampah2 tu.. kene taman perumahan.. huh leh bwk bergadoh... PAS ni sombong sgt.. belajar la dari selangor. Kdeb uruskan pastu hire kontraktor kutip.. kontraktor buat hal.. kenekan penalti payment potong.. tempat aku call je.. esk sampai bwk rorobin.. bagus oo kdeb ni
Sanggup pergi buang sampah dalam tong besar tepi jalan daripada bayar cukai untuk kutipan berjadual.

Kerajaan pulak melayan.....Kedah pun antara negeri berpendapatan rendah jugak, tapi rumah taman, lori masuk kutip sampah.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,289
Reaction score
2,279
Points
201
Sanggup pergi buang sampah dalam tong besar tepi jalan daripada bayar cukai untuk kutipan berjadual.

Kerajaan pulak melayan.....Kedah pun antara negeri berpendapatan rendah jugak, tapi rumah taman, lori masuk kutip sampah.

Mcm mane tu bayar cukai tuk kutipan sampah?? Bukan sisa pepejal masuk dlm cukai pintu ke.. ke sana ada tambahan cukai?
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,352
Reaction score
1,715
Points
111
Mcm mane tu bayar cukai tuk kutipan sampah?? Bukan sisa pepejal masuk dlm cukai pintu ke.. ke sana ada tambahan cukai?
Tak tahu la....mak mertua kami la bagitahu......ada yang nak bayar cukai, ada yang tak bayar, kemudian....bila dah masuk tong sampah besar dalam taman perumahan, bergaduh pulak tong sampah besar tepi rumah........last-last, tong sampah kena letak di jalanraya.....pakat-pakat jalan kaki buang sampah. Ada yang bawak sampah letak atas bonet kereta. Kelakar lah....hehehe

Tapi, tong sampah kecik setiap rumah tu memang takde.
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,289
Reaction score
2,279
Points
201
Tak tahu la....mak mertua kami la bagitahu......ada yang nak bayar cukai, ada yang tak bayar, kemudian....bila dah masuk tong sampah besar dalam taman perumahan, bergaduh pulak tong sampah besar tepi rumah........last-last, tong sampah kena letak di jalanraya.....pakat-pakat jalan kaki buang sampah. Ada yang bawak sampah letak atas bonet kereta. Kelakar lah....hehehe

Tapi, tong sampah kecik setiap rumah tu memang takde.

Klu selangor umah lama teres ade tong 120L tu setiap rumah.. jenis apartment baru la tong besar dlm rumah sampah kt luar sana..
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
25,005
Reaction score
2,745
Points
201
Sanggup pergi buang sampah dalam tong besar tepi jalan daripada bayar cukai untuk kutipan berjadual.

Kerajaan pulak melayan.....Kedah pun antara negeri berpendapatan rendah jugak, tapi rumah taman, lori masuk kutip sampah.
kat kedah kutipan sampah masih bawah Environment Idaman lagi ke?
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,352
Reaction score
1,715
Points
111
Klu selangor umah lama teres ade tong 120L tu setiap rumah.. jenis apartment baru la tong besar dlm rumah sampah kt luar sana..
Betul...kalau rumah apartment, memang kena buang dalam tong besar tu.

Ini rumah taman....tak pasti la samaada taman daerah lain macam mana. Tapi, area perumahan mertua kami, memang kena bawak sampah sendiri-sendiri dan buang ke tong sampah tepi jalan. hehe
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,285
Reaction score
3,531
Points
201
Selain isu air, Kelantan ni jugak ada masalah sistem pengurusan sisa pepejal.

Tak tahu di mana silapnya.

Masalah di Kelate ni rakyat diajar untuk redha...sabar...takdir.......kalau tak jadi tak boleh salah kerajaan....selain tu isu sikap....kalau sampah ni rumah kg buang suka hati...campak dari tingkap pun boleh......hahaha....sisa buangan takde saluran yg betul......air sisa sink ke apa ke bertakung gitu je......ntah la...aku kalau nak balik sana...aku tak balik dah......nak beli rumah sana pun tak benda ni lah...tak terurus......
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register