BTC USD 57,393.5 Gold USD 1,794.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

masalah acer

epoi2405

Fun Poster
Messages
728
Joined
Mar 26, 2008
Messages
728
Reaction score
4
Points
15
salam mintak tolong skit ngan otai2,

laptop nie ader masalah skit,
1-bila on sampai kat window start up dier trus off.

aper aku dah buat.
1-dah remove hard disk,scan dan reformat kat laptop satu lagi.boleh on plak
2-dah test ram pun ok kat laptop satu lagi.

lagi satu,camner nak hilangkan cmos setup password?
1-aku dah tanggal cmos bateri,ader lah dalam 1/2 jam pasang balik ader jugak dier mintak password.
 
Sponsored Post

bellaluna

Legendary Member
Messages
11,891
Joined
Jun 12, 2008
Messages
11,891
Reaction score
2
Points
115
biase ar tue.

Acer = awas. cepat rosak. :)paid
 

nokaki

Active Member
Messages
2,159
Joined
May 26, 2008
Messages
2,159
Reaction score
2
Points
25
biase ar tue.

Acer = awas. cepat rosak. :)paid

stuju acer mmg byk problm trutama batteri
mgkin motherboad kena check dulu
sbb aku prnah alami mslh ini

lebih baik jgn letak mana2 pswod kt laptop
smada cmos @admin
benda ne kdg2 menyusahkn
trutama kpd yg pelupa
 

hazri99

Active Member
Messages
1,576
Joined
Nov 30, 2007
Messages
1,576
Reaction score
2
Points
25
alamak aku baru jer beli laptop acer ni..
aper tak cirter awal2.. awas cepat rosak tuh..
 

epoi2405

Fun Poster
Messages
728
Joined
Mar 26, 2008
Messages
728
Reaction score
4
Points
15
stuju acer mmg byk problm trutama batteri
mgkin motherboad kena check dulu
sbb aku prnah alami mslh ini

lebih baik jgn letak mana2 pswod kt laptop
smada cmos @admin
benda ne kdg2 menyusahkn
trutama kpd yg pelupa

so aper yg rosak?motherboard ker....
 

qaz123

Super Active Member
Messages
5,645
Joined
Jul 12, 2008
Messages
5,645
Reaction score
169
Points
78
???????aku pakai da 2tahun acer...xde problem pon...nasib xbaik kot...hehe
 

kalau

CG Top Poster Club
Messages
48,563
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
alamak aku baru jer beli laptop acer ni..
aper tak cirter awal2.. awas cepat rosak tuh..

rilex la boss.......tak sumer nyer camtue.......
aku pun pakai acer gak nih.....
no problem aper........
 

wealthgainer

Legendary Member
Messages
13,976
Joined
May 20, 2007
Messages
13,976
Reaction score
42
Points
120
Aku dah dekat 6 tahun pakai Acer...(3 bijik dah)..semua takde masalah pon...
Bab bateri tu memang aku setuju...battery Acer tak tahan...:D. Pakai HP Compaq plak yang jadi masalah..baru je setahun lebih pakai....~X(~X(
 

desert

Fun Poster
Messages
822
Joined
Dec 18, 2008
Messages
822
Reaction score
1
Points
15
Aku dah dekat 6 tahun pakai Acer...(3 bijik dah)..semua takde masalah pon...
Bab bateri tu memang aku setuju...battery Acer tak tahan...:D. Pakai HP Compaq plak yang jadi masalah..baru je setahun lebih pakai....~X(~X(

Acer yg keluaran baru2 ni memang problem sket cz wat kat China.
yg first pakai 8 bulan rosak Skrin
yg second masa mula2 beli charger rosak,
pastu xboley masuk Caj da.masa dlm waranti pun 3 x anta kedai..
 

dek_ang

Active+ Member
Messages
4,723
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,723
Reaction score
1
Points
25
Aku dah dekat 6 tahun pakai Acer...(3 bijik dah)..semua takde masalah pon...
Bab bateri tu memang aku setuju...battery Acer tak tahan...:D. Pakai HP Compaq plak yang jadi masalah..baru je setahun lebih pakai....~X(~X(

alamak...aku pakai compaq...:eek::eek::eek:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register