marketing untuk company?? ada sape pernah buat?

CG Sponsors




chikabee

Active Member
Joined
Sep 19, 2006
Messages
1,195
Reaction score
1
Points
25
Salam..saya nak minat pendpat semua yang pakar disini..ada sesiapa tak pernah buat marketing untuk company offline??

contoh marketing untuk company jual tshirt..tapi bentuk marketing tu adalah marketing secara online..

so, nak share pendapat dengan korang semua..apakah method yang digunakan untuk marketkan produk fizikal yang dijual oleh company??

dan so far, apakah kaedah pengiklanan yang paling berkesan untuk marketkan produk company tersebut??

kalau saya, guna beberapa kaedah marketing, cnth:

1. Promosi di website mudah.my
2. Forum-forum popular menjual Produk Fizikal
3. Guna sumber trafik percuma dan semulajadi-SEO untuk web
4. Hantar ke website pengiklanan percuma dan berbayar
5. Hantar Ke Website-website directory- 88db
6. Laman lelongan Popular - Cth: ebay.com dan lelong.com
7. Kumpul Mailing List-Senarai Pelanggan
8. Pemasaran Melalui Youtube
9. Pemasaran Melalui Twitter, Facebook dan social website yg lain
11. Buat ebook percuma berkenaan produk yang dijual
12. Buat blogspot berkenaan produk-fokus niche, sebagai contoh menjual madu, buat blogspot khas mengenai kelebihan madu dan khasiat madu, cara gunakan madu asli untuk rawatan penyakit.
13.Guna software killer untuk tarik trafik


just nak tanya, ada lagi ke kaedah yg berkesan??

macamane hasilnya??
 
Last edited:
Sponsored Post

duan47

Active+ Member
Joined
Dec 15, 2008
Messages
2,765
Reaction score
98
Points
30
Salam..saya nak minat pendpat semua yang pakar disini..ada sesiapa tak pernah buat marketing untuk company offline??

contoh marketing untuk company jual tshirt..tapi bentuk marketing tu adalah marketing secara online..

so, nak share pendapat dengan korang semua..apakah method yang digunakan untuk marketkan produk fizikal yang dijual oleh company??

dan so far, apakah kaedah pengiklanan yang paling berkesan untuk marketkan produk company tersebut??

kalau saya, guna beberapa kaedah marketing, cnth:

1. Promosi di website mudah.my
2. Forum-forum popular menjual Produk Fizikal
3. Guna sumber trafik percuma dan semulajadi-SEO untuk web
4. Hantar ke website pengiklanan percuma dan berbayar
5. Hantar Ke Website-website directory- 88db
6. Laman lelongan Popular - Cth: ebay.com dan lelong.com
7. Kumpul Mailing List-Senarai Pelanggan
8. Pemasaran Melalui Youtube
9. Pemasaran Melalui Twitter, Facebook dan social website yg lain
11. Buat ebook percuma berkenaan produk yang dijual
12. Buat blogspot berkenaan produk-fokus niche, sebagai contoh menjual madu, buat blogspot khas mengenai kelebihan madu dan khasiat madu, cara gunakan madu asli untuk rawatan penyakit.
13.Guna software killer untuk tarik trafik


just nak tanya, ada lagi ke kaedah yg berkesan??

macamane hasilnya??
Bagus listing bro ni... :)cgrock
 

mimie813

Super Active Member
Joined
Nov 26, 2009
Messages
6,534
Reaction score
290
Points
81
wah...da bnyk dah marketing tu...
 

yankelah

Fun Poster
Joined
Oct 29, 2008
Messages
123
Reaction score
0
Points
10
salam..saya nak minat pendpat semua yang pakar disini..ada sesiapa tak pernah buat marketing untuk company offline??

Contoh marketing untuk company jual tshirt..tapi bentuk marketing tu adalah marketing secara online..

So, nak share pendapat dengan korang semua..apakah method yang digunakan untuk marketkan produk fizikal yang dijual oleh company??

Dan so far, apakah kaedah pengiklanan yang paling berkesan untuk marketkan produk company tersebut??

Kalau saya, guna beberapa kaedah marketing, cnth:

1. Promosi di website mudah.my
2. Forum-forum popular menjual produk fizikal
3. Guna sumber trafik percuma dan semulajadi-seo untuk web
4. Hantar ke website pengiklanan percuma dan berbayar
5. Hantar ke website-website directory- 88db
6. Laman lelongan popular - cth: Ebay.com dan lelong.com
7. Kumpul mailing list-senarai pelanggan
8. Pemasaran melalui youtube
9. Pemasaran melalui twitter, facebook dan social website yg lain
11. Buat ebook percuma berkenaan produk yang dijual
12. Buat blogspot berkenaan produk-fokus niche, sebagai contoh menjual madu, buat blogspot khas mengenai kelebihan madu dan khasiat madu, cara gunakan madu asli untuk rawatan penyakit.
13.guna software killer untuk tarik trafik


just nak tanya, ada lagi ke kaedah yg berkesan??

Macamane hasilnya??
refer kat www.smeglobal2u.com.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register