Marilah boikot barangan Israel tanda protes kita keatas kekejaman zionis israel

CG Sponsors




missdealova

Fun Poster
Platinum Member
Joined
Dec 9, 2005
Messages
383
Reaction score
12
Points
15
Buktinya : Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News (www.ljn.co.uk) diedarkan secara percuma di kesemua cawangan Tesco di seluruh England. Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan secara terbuka untuk regim ganas Zionis di Israel.

Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga Yahudi yang kaya raya. Nama pasaraya Tesco diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.

Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian pasarayanya di seluruh dunia, mereka juga telah membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisian Israel yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal dunia pada 24 Mac 1979 dan dikebumikan di Tanah Perkuburan YahudiWillesden , London, England

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat “search” di internet dengan menaip “Tesco Jewish” dan anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi yang dikaitkan dengan Tesco.

Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu menyokong Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabila anda membeli belah di Tesco.

Dari Laman Web Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir http://www.pmram.org/inpage/boycott/index.htm

Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel . Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi daripada kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.Sebagai ganjaran daripada kerajaan Israel, Coca Cola akan membina kilang baru di tanah yang dirampas daripada orang Palestin iaitu di Kiryat Gat.

* McDonald mempunyai 30,000 restoran di 121 buah negara serata dunia. Pengerusi dan CEO Mc Donald - Jack M. Greenberg, Pengarah Terhormat Dewan Perdagangan dan Industri American-Israel. McDonald Corporation adalah rakan korporat terbesar dalam Kesatuan Tabung Yahudi dan Pertubuhan Yahudi. Melalui komisyen Israel, Kesatuan Tabung Yahudi bergerak untuk membiayai ketenteraan Amerika, sokongan ekonomi dan diplomatik untuk Israel.

* 50.1% syarikat
Swiss dimilikki oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R&D. Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle pula menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

* Pameran
Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai oleh US dan 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk memberi gambaran Jerusalem adalah milik mereka.

*
Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

* Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

* Jutawan Ronald Perelman yang memiliki Revlon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis. Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisme dan Israel.

*
Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

* Pengerusi
Estée Lauder, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Beliau juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

* Fakta :
AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Senarai Barangan Boikot

Adakah kita rela untuk menyumbangkan wang untuk musuh-musuh Islam?
Adakah kita rela saudara seaqidah dengan kita dibedil dengan peluru-peluru akibat dari sumbangan kita?

Tersebut disenaraikan beberapa barangan yang dikenal pasti mempunyai kaitan pengeluarannya dengan Yahudi Israeil.
 
Sponsored Post

abdan

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2006
Messages
3,410
Reaction score
13
Points
25
erm...smua2 fakta yg diberikan tu aku bole elakkan...bab rokok ni..berat skit..i'allah aku akan kurangkan..takpon aku tukar jenama rokok...ok tak?
susah2 sangat...isap ja rokok daun ! :D
 

art

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
1,630
Reaction score
0
Points
20
ala bro..berenti je terus dari merokok..duit tu simpan labur kat PS..kan bagus... :D
 

asniza78

Active Member
Joined
Jan 7, 2006
Messages
1,294
Reaction score
48
Points
30
abdan said:
erm...smua2 fakta yg diberikan tu aku bole elakkan...bab rokok ni..berat skit..i'allah aku akan kurangkan..takpon aku tukar jenama rokok...ok tak?
susah2 sangat...isap ja rokok daun ! :D
ko isap gudang garam jer abdan.ia buatan indonesia.hehehe...
 

lazman

Fun Poster
Joined
Apr 23, 2006
Messages
542
Reaction score
9
Points
15
aku terbayangkan Paklah sebagai pengerusi negara OIC ckp,'mulai skrg kita negara negara OIC boikot barangan US/Israel'..huh..berapa ramai org islam..buleh bangkrap
..tp dlm mimpi je rsenya Paklah akan ckp gitu.. :D
 

wan12345

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
2,449
Reaction score
21
Points
25
emm dh yahudi dah kuasai ekonomi kiter terpaksa pakai gak barang tu....
aper2 pun cuba [email protected] membeli barang yang telag kiter tahu ader kena mengena ngan yahudi lahanat
 

auks

Active Member
Joined
Dec 16, 2005
Messages
1,512
Reaction score
1
Points
25
NOKIA :shock:
sapa pakai nokia sila buang kat aku ek :-D
 

powerage

Fun Poster
Joined
Jun 26, 2006
Messages
348
Reaction score
1
Points
15
lazman said:
aku terbayangkan Paklah sebagai pengerusi negara OIC ckp,'mulai skrg kita negara negara OIC boikot barangan US/Israel'..huh..berapa ramai org islam..buleh bangkrap
..tp dlm mimpi je rsenya Paklah akan ckp gitu.. :D
hi
TDM adala sentuh jangan pakai USD atau simpan stok USD. Pakai la Euro ker Dinar emas ker...
 

kanoha_village

Fun Poster
Joined
Dec 31, 2005
Messages
187
Reaction score
3
Points
15
auks said:
NOKIA :shock:
sapa pakai nokia sila buang kat aku ek :-D
nko nak model yg mana satu ni... :D
satu lagi

Motorola - company israel
Member aku keja sana, siap dpt email dr Israel untuk wat testing product...

Intel - buat chip utk tentera israel..kilang yg kat kulim tu

Apa nak dikata.....
 

awise

Fun Poster
Joined
May 22, 2006
Messages
348
Reaction score
0
Points
10
asniza78 said:
abdan said:
erm...smua2 fakta yg diberikan tu aku bole elakkan...bab rokok ni..berat skit..i'allah aku akan kurangkan..takpon aku tukar jenama rokok...ok tak?
susah2 sangat...isap ja rokok daun ! :D
ko isap gudang garam jer abdan.ia buatan indonesia.hehehe...
gudang garam buatan indonesia,
tapi still tokey dia cha ya nun alif, dan keuntungan dia ada diberi kepada church2....
nak hisap rokok apa lagi...
huhuhh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register