BTC USD 20,205.6 Gold USD 1,719.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mari Lihat : KEHEBATAN TENTERA INDONESIA!... Woww!... :D

Sponsored Post

jamtulenmurah

CG Top Poster Club
gem
Messages
25,458
Joined
Mar 11, 2009
Messages
25,458
Reaction score
7,725
Points
316
1. Media Lubnan dan antarabangsa pada Ogos baru-baru ini menyerang hebat reputasi Indonesia apabila tenteranya lari dari medan tempur

2. Mereka menyifatkan askar Indonesia gagal memainkan peranannya sebagai pasukan Unifil

3. Pasukan Unifil hebat ketika keadaan aman tetapi melarikan diri apabila tercetus pertempuran walaupun kecil, begitulah kata-kata akhbar berbahasa Arab dari Lubnan apabila memaparkan cerita dua askar Indonesia yang melarikan diri dari kawasan yang menjadi tanggungjawab mereka

4. Kisah yang memalukan imej pasukan pengaman dari Indonesia ini turut disiarkan oleh agensi berita antarabangsa AFP

5. Berikut merupakan petikan berita itu, yang mengisahkan askar Indonesia melarikan diri dengan teksi

7. Untuk lebih adil dan untuk tidak berat sebelah, saya siarkan juga petikan berita yang memaparkan kisah sebenar dari panglima perang Indonesia…SILA LIHAT KE BAWAH

Criticism as Two Indonesian Soldiers Flee Lebanese, Israeli Battle in Taxi

Beirut, Lebanon. Lebanese media have lashed out at the UN Interim Force, which includes Indonesian soldiers, in Lebanon, calling it an “impotent” bystander after a deadly border skirmish between Lebanese and Israeli forces.

“The impotent international forces beat a retreat, left the place of combat and watched the unfolding events from afar,” said the daily As-Safir, which is close to the Shiite movement Hezbollah.

UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon) had asked its soldiers only to “make a show of arms … against enemy forces,” the newspaper said on Wednesday. It had “encouraged [the enemy] with its reticence, without effectively intervening to prevent the Israeli aggression,” the newspaper alleged on Wednesday.

Lebanese and Israeli troops traded deadly fire on their tense border on Tuesday in the worst clash since the 2006 war between the Jewish state and the Shiite Hezbollah. Two Lebanese soldiers, a Lebanese journalist and a senior Israeli officer were killed.

The Al-Anwar daily mocked the multinational force, saying it “fulfills its role perfectly” when things are calm.

“But … when confrontations flare it is only a simple spectator, which contacts the two parties to try to restore calm and then submits a report to the Security Council,” the newspaper said.

Daily An-Nahar daily said: “The question is, what to do if the incident is repeated … in particular regarding the claimed role of UNIFIL.”

“Why did UNIFIL not help the army, at least by offering first aid?” it questioned, citing senior sources involved in calming the border tension.

It said an organization such as UNIFIL was “obliged to deal with the evacuation of casualties.”

On Tuesday, Hezbollah-run Al-Manar television aired images of two Indonesian soldiers, presumably from UNIFIL, leaving the site of the skirmish in a shared taxi.

New TV, which also sympathizes with Hezbollah, spoke of the “escape” of UNIFIL soldiers.

The UN force urged “maximum restraint” following the clashes along the so-called Blue Line, a UN-drawn border.

The acting force commander, Brigadier General Santi Bonfanti, flew to the site of the clashes and personally called on both parties to “stop firing in all the area.”

UNIFIL has some 13,000 troops from various countries stationed in southern Lebanon.

The force, which was set up in 1978 to monitor the border between Israel and southern Lebanon, was considerably beefed up in the wake of the 2006 war between Hezbollah and Israel.

Agence France-Presse

DIBAWAH INI ADALAH PANDANGAN DARI SEBELAH INDONESIA

Panglima Bantah TNI Tinggalkan Pertempuran Israel-Lebanon

Bogor (ANTARA News) – Panglima TNI, Jenderal TNI Djoko Santoso, membantah prajurit TNI yang tergabung dalam United Nations Interim Force in Lebanon (Unifil) meninggalkan medan pertempuran saat terjadi kontak senjata antara pasukan bersenjata Israel dan Lebanon.

“Bukan kabur, sampai kemarin pasukan kita berlindung di bangunan di situ,” kata Djoko ketika ditemui di sela-sela rapat kerja nasional di Istana Bogor, Kamis.

Pasukan perdamaian Perserikatan Bangsa-Bangsa/PBB untuk Lebanon (Unifil) yang melibatkan sejumlah militer profesional, termasuk batalyon TNI, menjalankan misi di Lebanon Selatan

Menurut Djoko, pasukan TNI justru telah melakukan upaya menjaga perdamaian dengan melaporkan kontak senjata itu.

Sesaat setelah kontak senjata, pasukan TNI langsung melapor ke pos komando dan ke pihak yang bertikai. Melapor dan berlindung, kata Djoko, adalah prosedur yang tepat yang harus dilakukan oleh pasukan TNI.

Sebagai anggota pasukan penjaga perdamaian, pasukan TNI tidak boleh terlibat dalam kontak senjata.

“Iya, kita kan peace keeping, ada mekanismenya, dilaporkan ke atas,” kata Djoko.

Ia menyampaikan hal itu menanggapi maraknya pemberitaan media luar negeri tentang kaburnya tentara Unifil asal Indonesia dalam kontak tembak di Lebanon beberapa hari lalu.

Kontak senjata itu terjadi antara pasukan bersenjata Israel dan Lebanon di perbatasan kedua negara tersebut.

Bahkan, sebuah pernyataan menyebutkan bahwa pasukan Indonesia melarikan diri menggunakan taksi untuk menghindari insiden itu.
 

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,958
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
641
Points
161
dapat copy paste kat KAKUS bagus ni...tp nk register dia dh tk bagi
 

AkuHenjutJer

Super Active Member
Messages
6,895
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
84
Points
70
hahaha :eek::eek::eek:
nanti msti bdk SMA tu dtg dgn bawa...
"ini sdh dijwb...nah baca linknya"
:eek::eek::eek:
 

copy left

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,576
Joined
Jun 25, 2008
Messages
27,576
Reaction score
724
Points
171
dlm forum cakap kemain hebat,kat luar lari bila kena hambat hahahahas
 

AkuHenjutJer

Super Active Member
Messages
6,895
Joined
Mar 4, 2010
Messages
6,895
Reaction score
84
Points
70
para2 saintis diaorg pun hebat2 jg...
penciptaan bom kimia...
bom taik dlm polisterin hahaha
:eek::eek::eek::eek::eek:
 

tokputih

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,375
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,375
Reaction score
907
Points
176
waduh.. itu bukan negaraku.. ******* sekali mau gadai nyawa.. kalau dinegaruku sudah pasti ku akan berjuang ngabis-ngabisan...;)
 

MELAKApindah

Active Member
Messages
1,000
Joined
May 11, 2010
Messages
1,000
Reaction score
3
Points
25
indon ni dgn melayu dia berani le sbb melayu penakut,kalau melayu berani kenapa tak berani tegur indon dan bangsa asing yg berada d msia ni tapi tak hormat kebudayaan kita
 

Uzyr R

Super Active Member
Messages
7,750
Joined
Jul 23, 2008
Messages
7,750
Reaction score
86
Points
70
kah..kah ..kah.. video yg terbaekk ini bakal menjawab segala2nya tentang kehebatan tentera indon..kah..kah..kah..:p
pasti gantengguy cukup berbangga..:eek::eek::p
 
Sponsored Post

Top
Log in Register