BTC USD 31,910.0 Gold USD 1,784.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mantan Mufti Perlis Akan Berceramah di Kelab Malam, Disco, Pusat Snooker, Karaoke etc

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
pix_topright


Jangan terkejut lepas ni tengah baik jer anda nyanyi ber karaoke,>:) Dr.Asri tepuk belakang hangpa bagi ceramah dan tarbiyah.. 8->


Ex-mufti to give religious talks at entertainment outlets


2009/12/06


KANGAR: Former Perlis mufti Dr Mohd Asri Zainul Abidin intends to shift his religious lectures to entertainment outlets in other states.

This follows a prohibition by the Selangor Islamic Religious Department (Jais), barring him from giving such lectures in the state, without certification.

"Currently, religious lectures are only carried out at formal ceremonies and at mosques," he said after delivering a motivational talk, in conjunction with the Perlis Radio Televisyen Malaysia Family Day 2009.

Mohd Asri felt that religious lectures should be carried out at entertainment outlets to give awareness to Muslims for better understanding of Islam.

He also proposed that artistes in the country convey positive messages in their singing or shows.

He said as influential individuals in society, artistes should promote good values in the community.


The family day was officiated by Perlis Broadcasting director Bibah Saad while comedian Saiful Apek hosted a variety of games and events. -- NST
 
Sponsored Post

eusahawan

Active Member
Joined
Jan 3, 2007
Messages
1,249
Reaction score
94
Points
30
bagus .... 1 langkah yg berani ...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
Dalam 1 majlis ilmu yang aku pi minggu lepas ustaz kata haram hukumnya beri salam pada yang sedang mabok :-?:-?:-? agaknya ustaz nie main tepuk kepala terus tazkirah kot #:-S#:-S#:-S
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,886
Reaction score
1,879
Points
201
masak la org2 umno lepas ni ... kekekekek
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
bagus la kalo cenggitu..jgn ustaz ja buat kerja..jabatan agama p skali la...dah jemu tgk artis duk togak air kencing kt club
 

Hanney

Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
2,394
Reaction score
9
Points
25
Baguh2... Jgn nnt sampai pegawai agama tumpang sekaki dah ler...:D
 

ali.kimia007

Active Member
Joined
Dec 16, 2007
Messages
1,310
Reaction score
26
Points
30
ape susah2 sgt...isi borang masuk PAS....bole berdakwah untuk seluruh negara...
 

warheadfx

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,274
Reaction score
278
Points
41
satu langkah yang paling bijak ... dok berceramah kat surau, masjid - pendengarnya insya allah dan alhamdullilah mmg ke situ..

mereka terlupa, bagaimana caranya nak berdakwah, membetul dan mentarbiyah mereka yang terlupa di kelab malam, karaoke, pub dan sebagainya ...

jabatan agama islam negeri asyik lupa jer .. nak menerpa rumah ke rumah yang disyaki ada khalwat, satu tangkapan sehari dah cukup sebagai operasi pencegahan maksiat ..

sedangkan ramai anak muda melayu yang dengan bangganya memegang 4 jugs beer di hardrock cafe yang ingin mengambil kesempatan sebelum berakhirnya happy hour (harga murah).. lagi pun harga segelas beer adalah lebih murah dari sebotol Avian Mineral Water ..

semoga lebih banyak langkah yang berani diambil ... mengejutkan mereka yang leka ..
 

Hanney

Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
2,394
Reaction score
9
Points
25
satu langkah yang paling bijak ... dok berceramah kat surau, masjid - pendengarnya insya allah dan alhamdullilah mmg ke situ..

mereka terlupa, bagaimana caranya nak berdakwah, membetul dan mentarbiyah mereka yang terlupa di kelab malam, karaoke, pub dan sebagainya ...

jabatan agama islam negeri asyik lupa jer .. nak menerpa rumah ke rumah yang disyaki ada khalwat, satu tangkapan sehari dah cukup sebagai operasi pencegahan maksiat ..

sedangkan ramai anak muda melayu yang dengan bangganya memegang 4 jugs beer di hardrock cafe yang ingin mengambil kesempatan sebelum berakhirnya happy hour (harga murah).. lagi pun harga segelas beer adalah lebih murah dari sebotol Avian Mineral Water ..

semoga lebih banyak langkah yang berani diambil ... mengejutkan mereka yang leka ..

Bukan begitu... Tetapi mengingatkan kepada mereka yang dah lupa...:D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register