BTC USD 29,729.2 Gold USD 1,855.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mana satu betul ni...

amkgsubang1

Junior Member
Messages
72
Joined
Apr 3, 2019
Messages
72
Reaction score
2
Points
11
Macam mana nak buat ni .....aku baru melanggan Internet unlimited maxis sebulan. Baru pakai seminggu internet kouta aku habis. Aku rasa tak pakai banyak mana pun. Call center dia cakap aku pakai lebih 50g data so internet slow. Terkejut jugak aku. Aku tengok penggunaan data talifon aku pakai 8.82 g je...aku g mcmc.. dia orang pun setuju je.. maxis cakap tu...
 

Attachments

  • 08052022115935_Screenshot_20220508_233820.jpg
    08052022115935_Screenshot_20220508_233820.jpg
    116.1 KB · Views: 2
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
8,914
Joined
Oct 14, 2012
Messages
8,914
Reaction score
938
Points
126
tak boleh ke mintak maxis tunjuk bukti 50g yg dia kata tu?
 

maxpda

Super Active Member
gem
Messages
9,565
Joined
Jan 15, 2007
Messages
9,565
Reaction score
767
Points
121
Macam mana nak buat ni .....aku baru melanggan Internet unlimited maxis sebulan. Baru pakai seminggu internet kouta aku habis. Aku rasa tak pakai banyak mana pun. Call center dia cakap aku pakai lebih 50g data so internet slow. Terkejut jugak aku. Aku tengok penggunaan data talifon aku pakai 8.82 g je...aku g mcmc.. dia orang pun setuju je.. maxis cakap tu...

Macam mana kuota habis kalau unlimited...kuota unlimited ni 999GB xsilap..

Nak senang suruh dia tunjuk bukti la...kalau x, report ke mcmc,kpndkk.
 

tr4falgar

Super Active Member
gem
Messages
8,914
Joined
Oct 14, 2012
Messages
8,914
Reaction score
938
Points
126
contact guna email jang.. ckap mulut tak syok, takdak bukti kukuh ..
 

afshaman

Active+ Member
Messages
3,611
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,611
Reaction score
470
Points
51
satu lagi...tukar setting data warning kat henpon tu...set letak 999GB...kdg bila set kat default 2GB tu...internet jadi slow jugak
 

amkgsubang1

Junior Member
Messages
72
Joined
Apr 3, 2019
Messages
72
Reaction score
2
Points
11
Aku dah jumpa sebab apa hotsport talifon second aku dia ada hidden download. Kes virus atau apa ni. Tgh siasat
 

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
16,892
Joined
Oct 27, 2008
Messages
16,892
Reaction score
1,092
Points
201
Macam mana nak buat ni .....aku baru melanggan Internet unlimited maxis sebulan. Baru pakai seminggu internet kouta aku habis. Aku rasa tak pakai banyak mana pun. Call center dia cakap aku pakai lebih 50g data so internet slow. Terkejut jugak aku. Aku tengok penggunaan data talifon aku pakai 8.82 g je...aku g mcmc.. dia orang pun setuju je.. maxis cakap tu...
Tak unlimited la klau 50gb dah sekat...
Mcm pelik plak,Confirm ke unlimited tu?
 

notepad

Legendary Member
gem
Messages
10,218
Joined
Sep 17, 2011
Messages
10,218
Reaction score
975
Points
176
pelan apa ni ?
sila baca terma & syarat
 

siamanggagapp

Super Active Member
gem
Messages
5,304
Joined
Jul 20, 2013
Messages
5,304
Reaction score
1,198
Points
141
Hg ni tk baca fair usage policy ni

Maxis unlimited sbln mmg max 50gb sblm throttle speed. Net tu mmg unlimited tp speed dh kurang jd 64kbps guna utk basic je bole.

Umobile unlimited sbln lock 100gb sblm throttle speed jd 512kbps. Yg plan br rm20 sbln tu lg lock 30gb tp call tetap unlimited.

Lain x baca. Jdlah masyarakat yg cerdik.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register