Mana nak dapat barang untuk homestay

CG Sponsors




carriefire

Junior Member
Joined
Jun 9, 2013
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Perbualan antara kita dgn penjual juga boleh dijadikan sebagai bukti kalau berlaku apa2 perkara yg x diingini, selain itu juga lebih mudah utk kita sebagai penjual utk mengendali bisnes kita kerana hanya perlu reply msg pelanggan di satu platform saje.
Sebenarnya kita boleh share listing kita kat Carousell kpd org2 yg berminat melalui social media seperti FB dan Whatsapp terus dgn link Carousell kita, ini akan meningkatkan keyakinan org lain terhadap benda yg kita jual kerana kelihatan lebih professional dan berbeza berbanding mrk yg x guna platform jual beli.
 
Sponsored Post

SusanChong007

Freshie
Joined
Apr 1, 2011
Messages
15
Reaction score
1
Points
8
Aku sendiri juga ada buat kerja sampingan sbg penjual kat Carousell, hanya perlu download app mrk dan semua urusan boleh dikendali dr situ, x akan mempengaruhi kerja anda skrg serta dpt tambah pendapatan.
Bagi pengetahuan anda Carousell juga dilengkapi dgn fungsi Profile Insight di mana anda dpt lihat statistik seperti bilangan org yg tengok profile anda serta bilangan PM yg anda terima dlm masa seminggu. Fungsi ini bagus utk memerhati progress anda sebagai penjual serta memberi motivasi kpd anda.
 

SusanChong007

Freshie
Joined
Apr 1, 2011
Messages
15
Reaction score
1
Points
8
Masa skrg ada ramai org yg berminat utk membuat perniagaan online tapi mrk terpilih platform yg salah yg terlalu byk saingan, kalau Carousell semua org pun dpt bersaing secara adil melalui auto bump dan fungsi spotlight mrk tu.
Ya dgn fungsi auto bump dan spotlight yg terdapat kat Carousell ni dpt meningkatkan kadar pendedahan benda2 jualan anda kpd pengguna. Dgn bayaran tambahan yg sikit saje fungsi ini mmg berbaloi utk meningkatkan sales anda kerana lebih ramai org dpt lihat benda anda kat halaman hadapan kategori.

https://support.carousell.com/hc/en-us/articles/115014920268-What-is-Spotlight-
 

esther_chan90

Freshie
Joined
Aug 21, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
Ya dgn fungsi auto bump dan spotlight yg terdapat kat Carousell ni dpt meningkatkan kadar pendedahan benda2 jualan anda kpd pengguna. Dgn bayaran tambahan yg sikit saje fungsi ini mmg berbaloi utk meningkatkan sales anda kerana lebih ramai org dpt lihat benda anda kat halaman hadapan kategori.

https://support.carousell.com/hc/en-us/articles/115014920268-What-is-Spotlight-
Kalau kita cemas utk jual sesuatu benda bagi memperoleh duit kita ada pilihan utk guna fungsi Urgent Bump di mana mrk akan tolong kita auto bump 6 kali dlm masa 3 hari (bump biasa hanya sekali sehari), bagi lebih byk info boleh tengok link yg bawah ni:

https://support.carousell.com/hc/en-us/articles/115015382367-How-do-Urgent-Bumps-work-
 

esther_chan90

Freshie
Joined
Aug 21, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
Sebenarnya kita boleh share listing kita kat Carousell kpd org2 yg berminat melalui social media seperti FB dan Whatsapp terus dgn link Carousell kita, ini akan meningkatkan keyakinan org lain terhadap benda yg kita jual kerana kelihatan lebih professional dan berbeza berbanding mrk yg x guna platform jual beli.
Org lain juga boleh tengok credibility kita sbg penjual dgn lihat review2 oleh pelanggan kat profile kita tu, semua review tu sentiasa diperhati oleh pihak Carousell jadi x perlu risau ada yg palsu punya.
 

aminsg

Banned
Joined
Mar 22, 2013
Messages
173
Reaction score
0
Points
15
Last edited:

zamnrul

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2009
Messages
3,192
Reaction score
11
Points
25
alhamdullillah dah bukak pon homestay area icity shah alam
 
Sponsored Post
Top
Log in Register