Mana nak dapat barang untuk homestay

CG Sponsors




elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
317
Reaction score
2
Points
15
Decoration utk homestay sebenarnya boleh guna barang2 hiasan yg sudah dipakai juga, kita boleh buat pengubahsuaian sendiri utk kelihatan lebih cantik, x semestinya semua barang perlu guna yg baru punya.
ni kena ada kreatif sendiri baru boleh buat:-? saya pernah try tapi tak jadi, last last beli yg dah siap kat online je
 
Sponsored Post

samy

Freshie
Joined
Oct 29, 2013
Messages
32
Reaction score
0
Points
6
ikut jugak... shipping pon biasanya ikut harga courier, ada yang berbaloi dari beli kat kedai.. Tak pon, boleh try pick up barang kalau yang ada kat area yang sama
boleh pick up barang ke? macam tak pernah nampak ada service ni kat online platform
 

mublised77

Freshie
Joined
Jul 16, 2013
Messages
41
Reaction score
1
Points
11
boleh pick up barang ke? macam tak pernah nampak ada service ni kat online platform
tak silap ada certain platform yang boleh.. cam carousell, tapi kena deal dgn seller guna dorang punya texting system la..
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,416
Reaction score
496
Points
141
Klu nk Cari barang household leh Cari kat pasar boring selangor
 

SusanChong007

Freshie
Joined
Apr 1, 2011
Messages
15
Reaction score
1
Points
8
ni kena ada kreatif sendiri baru boleh buat:-? saya pernah try tapi tak jadi, last last beli yg dah siap kat online je
Boleh rujuk video2 tutorial kat Youtube tu, kalau x dpt buat yg susah2 punya boleh cuba yg lebih senang tu utk buat, aku sendiri juga ada buat sikit barang penghiasan sendiri dan jual kat online utk dpt pendapatan sampingan.
 

esther_chan90

Freshie
Joined
Aug 21, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
tak silap ada certain platform yang boleh.. cam carousell, tapi kena deal dgn seller guna dorang punya texting system la..
Ini sebenarnya lebih bagus kerana kadangkala kita x rasa senang hati bagi contact no. kpd org yg kita x kenali walaupun hendak beli barang drpd mrk, jadi kalau ada system private message yg tersendiri lebih selamata bagi kedua2 pihak pembeli dan penjual.
 

esther_chan90

Freshie
Joined
Aug 21, 2011
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
Boleh rujuk video2 tutorial kat Youtube tu, kalau x dpt buat yg susah2 punya boleh cuba yg lebih senang tu utk buat, aku sendiri juga ada buat sikit barang penghiasan sendiri dan jual kat online utk dpt pendapatan sampingan.
Aku sendiri juga ada buat kerja sampingan sbg penjual kat Carousell, hanya perlu download app mrk dan semua urusan boleh dikendali dr situ, x akan mempengaruhi kerja anda skrg serta dpt tambah pendapatan.
 

aminsg

Banned
Joined
Mar 22, 2013
Messages
173
Reaction score
0
Points
15
tak silap ada certain platform yang boleh.. cam carousell, tapi kena deal dgn seller guna dorang punya texting system la..
Perbualan antara kita dgn penjual juga boleh dijadikan sebagai bukti kalau berlaku apa2 perkara yg x diingini, selain itu juga lebih mudah utk kita sebagai penjual utk mengendali bisnes kita kerana hanya perlu reply msg pelanggan di satu platform saje.
 

aminsg

Banned
Joined
Mar 22, 2013
Messages
173
Reaction score
0
Points
15
Aku sendiri juga ada buat kerja sampingan sbg penjual kat Carousell, hanya perlu download app mrk dan semua urusan boleh dikendali dr situ, x akan mempengaruhi kerja anda skrg serta dpt tambah pendapatan.
Masa skrg ada ramai org yg berminat utk membuat perniagaan online tapi mrk terpilih platform yg salah yg terlalu byk saingan, kalau Carousell semua org pun dpt bersaing secara adil melalui auto bump dan fungsi spotlight mrk tu.
 

carriefire

Junior Member
Joined
Jun 9, 2013
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
Aku sendiri juga ada buat kerja sampingan sbg penjual kat Carousell, hanya perlu download app mrk dan semua urusan boleh dikendali dr situ, x akan mempengaruhi kerja anda skrg serta dpt tambah pendapatan.
Kalau anda sudah mula utk jual benda kat Carousell pastikan anda sentiasa turn on notification di bawah tab "Me" > "Setting" > "Notification Setting" supaya anda dpt terima notification seperti offer yg baru, komen baru atau PM dari pelanggan.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register