Mana nak dapat barang untuk homestay

CG Sponsors




elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
317
Reaction score
2
Points
15
Boleh beli je bahan decorative yg murah secara online asalkan anda kreatif dlm bidang ini :)) boleh buat homestay jenis bertema mcm Hello Kitty atau Rillakuma dgn membeli sticker mrk kat online, tentu dpt menarik hati org utk datang.
saya ada beli banyak stiker untuk decorate bilik, harganya murah drpd yg jual kat shopping mall
 
Sponsored Post

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,875
Reaction score
1,634
Points
101
Cer google 3-4 kali benda berkaitan..

Nanti tiba2 kuar banyak iklan kat fb.

Salunya mcm tu
 

lplp68

Banned
Joined
May 28, 2011
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
Shopping mall tu biasanya harga x berbaloi kalau beli dlm kuantiti yg byk kerana mrk x beri diskaun walaupun beli secara borong, baik cari secara online org yg jual benda borong tu.
depends nak beli apa jugak la. yg pemborong online biasa harga lagi rendah ke berbanding yg pemborong biasa?
 

eeebing2234

Banned
Joined
Mar 24, 2014
Messages
66
Reaction score
1
Points
11
Boleh beli je bahan decorative yg murah secara online asalkan anda kreatif dlm bidang ini :)) boleh buat homestay jenis bertema mcm Hello Kitty atau Rillakuma dgn membeli sticker mrk kat online, tentu dpt menarik hati org utk datang.
betul betul. masa saya pergi langkawi jugak ada banyak theme yg berbeza, budak-budak sangat suka decoration cartoon
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,940
Reaction score
128
Points
33
Bgus ni thread ni...homestay saya pun ontheway...insyaAllah...
 

money1come

Freshie
Joined
Jun 2, 2011
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
Satu lagi cadangan, nak tukar interior homestay, korang boleh try jual balik barang kat carousell.. duit tu boleh re invest balik ke homestay dan beli barang yang upgrade sikit. Baru orang puas hati dan datang balik ke homestay kita
 

money1come

Freshie
Joined
Jun 2, 2011
Messages
41
Reaction score
0
Points
6
tapi beli kat online harga lagi rendah ke? bukan ke perlu bayar shipping jugak? kalau beli kat kedai takyah nak bayar duit yg extra
ikut jugak... shipping pon biasanya ikut harga courier, ada yang berbaloi dari beli kat kedai.. Tak pon, boleh try pick up barang kalau yang ada kat area yang sama
 

epozer

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,791
Reaction score
532
Points
171
Cer google 3-4 kali benda berkaitan..

Nanti tiba2 kuar banyak iklan kat fb.

Salunya mcm tu
benar sebenar2 nya...nanti bsepah...bulih pilih mana satu yg suka
 

carriefire

Junior Member
Joined
Jun 9, 2013
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
tapi beli kat online harga lagi rendah ke? bukan ke perlu bayar shipping jugak? kalau beli kat kedai takyah nak bayar duit yg extra
Kalau online boleh juga atur utk COD kalau anda dan penjual tinggal kat kawasan yg berdekatan, shipping xlah mahal sgt, org yg jual kat kedai tu mrk juga perlu bayar shipping masa ambil stok, tambah pula masih ada sewa kedai lagi.
 

carriefire

Junior Member
Joined
Jun 9, 2013
Messages
57
Reaction score
0
Points
6
betul betul. masa saya pergi langkawi jugak ada banyak theme yg berbeza, budak-budak sangat suka decoration cartoon
Decoration utk homestay sebenarnya boleh guna barang2 hiasan yg sudah dipakai juga, kita boleh buat pengubahsuaian sendiri utk kelihatan lebih cantik, x semestinya semua barang perlu guna yg baru punya.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register