BTC USD 60,642.1 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Mana Lagi Mahal? Buka TV 29 Inci & Astro / Komputer & LED Screen

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
saya nak buat perbandingan jika kita buka 10 jam sehari antara 2 brg elektronik ni:

1. TV 29 Inci & Astro dibuka serentak selama 10 jam sehari

2. PC (Komputer) dan LED/LCD Screen 23 inci dibuka serentak selama 10 jam sehari

so mana satu yg lebih banyak guna elektrik

dan perbezaannya
 
Last edited:
Sponsored Post

LELAKI79

Banned
Joined
Dec 27, 2008
Messages
636
Reaction score
2
Points
15
tt better kita bincang kelebihan paparan led television berbanding lcd dan plasma
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
tt better kita bincang kelebihan paparan led television berbanding lcd dan plasma

itu kena buka tajuk lain

so sesiapa ada info? dulu ada cgrian letak tarif tv 29 inci dan komputer biasa, tapi dah tak dpt trace


dgn info ni, kalau harga caj elektrik tidak banyak beza, better isteri kita guna pc shaja dari tgk astro
 
Last edited:

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Kalau buat eksperimen sendiri dekat rumah pun boleh.
 

suadrif86

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2009
Messages
629
Reaction score
113
Points
23
kalo nk compare antara kedua2 brg ni sng je rasanya..
compare total watt..
total watt tv+decoder astro vs total watt pc+lcd screen..

mana yg lg tggi tu,dia la yg mkn karen lbih..:D
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
tgk kat blakang alat2 elektronik ni
kira total watt
pastu kira tariff
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,954
Reaction score
617
Points
171
saya nak buat perbandingan jika kita buka 10 jam sehari antara 2 brg elektronik ni:

1. TV 29 Inci LED/Plasma & Astro dibuka serentak selama 10 jam sehari

2. PC (Komputer) dan LED/LCD Screen 23 inci dibuka serentak selama 10 jam sehari (pastu pasang tv card...cucuk astro)

so mana satu yg lebih banyak guna elektrik

dan perbezaannya


kalau camni macam mana?? lebih kurang soalan tt gak nih
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register