Mamat didenda S$1,000 kerana mencuri

CG Sponsors




alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,407
Reaction score
256
Points
81
SINGAPURA: Mahkamah Singapura hari ini mengenakan denda S$1,000 (S$1=RM2.40) ke atas penyanyi rock Malaysia, Mamat, kerana mencuri sebuah telefon bimbit dan seutas jam tangan.

Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamarudin, 31, adalah bekas penyanyi kumpulan rock Exist yang popular pada tahun 1990an.

Laporan sebuah media online menyebut Mamat mengaku bersalah mencuri telefon bimbit bernilai S$580 dan sebuah jam daripada Noor Shazeel Sazali, 21, di rumahnya di Bishan di sini pada 11 Nov lepas.

Mahkamah diberitahu Noor Shazeel telah meletakkan telefon bimbit dan jam itu yang tidak diketahui nilainya di atas meja makan sebelum masuk untuk tidur petang dan mendapati barangan itu hilang apabila dia bangun lima jam kemudian.

Menurut edisi online Straits Time, Noor Shazeel kemudian diberitahu bapanya bahawa Mamat telah pergi ke rumahnya bersama seorang saudara.

Mamat berjaya dikesan di rumah teman wanitanya di sini beberapa hari kemudian. - Bernama
 
Sponsored Post

miela78

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2008
Messages
3,338
Reaction score
74
Points
30
hiss...tyak habis2 simamat ni yer..dulu kes tengah buat"projek" tepi hway...pas tu kes penceraian n skunk yg terbaru ni plak yer...
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
SINGAPURA: Mahkamah Singapura hari ini mengenakan denda S$1,000 (S$1=RM2.40) ke atas penyanyi rock Malaysia, Mamat, kerana mencuri sebuah telefon bimbit dan seutas jam tangan.

Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamarudin, 31, adalah bekas penyanyi kumpulan rock Exist yang popular pada tahun 1990an.

Laporan sebuah media online menyebut Mamat mengaku bersalah mencuri telefon bimbit bernilai S$580 dan sebuah jam daripada Noor Shazeel Sazali, 21, di rumahnya di Bishan di sini pada 11 Nov lepas.

Mahkamah diberitahu Noor Shazeel telah meletakkan telefon bimbit dan jam itu yang tidak diketahui nilainya di atas meja makan sebelum masuk untuk tidur petang dan mendapati barangan itu hilang apabila dia bangun lima jam kemudian.

Menurut edisi online Straits Time, Noor Shazeel kemudian diberitahu bapanya bahawa Mamat telah pergi ke rumahnya bersama seorang saudara.

Mamat berjaya dikesan di rumah teman wanitanya di sini beberapa hari kemudian. - Bernama
jam murah kot..sebab tu tak bgtau nilai :p
 

shah08

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
2,625
Reaction score
5
Points
25
arghh malunyaa...
nape leh jadi mcm tuh???
aduhhh
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
mamat ekzos btol...wat malu rakyat m'sia jer..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
kesian...mencurik jugak kejenye..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
time glamer dulu wat hal lagi..
 

mimie813

Super Active Member
Joined
Nov 26, 2009
Messages
6,534
Reaction score
290
Points
81
cett...dah x laku sangat ker...x der duit,smp nk mencuri...
kat uma awek?...bkn dia da kawen ker...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register