BTC USD 55,594.6 Gold USD 1,777.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Malaysiakini bakal kena saman dgn Peguam Negara?

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
78,596
Reaction score
12,489
Points
1,906
dari Tun Abdul Hamid himself

704B517D-437C-43CE-9210-CF3BCB42E028.jpeg



DD7B491D-6AEB-4C47-80D3-51F07F75DCCC.jpeg

23D16880-C229-41A0-A0C6-A9279A4CF0EC.jpeg

4ADF9DAA-47A2-49CA-AE3E-F9AC3031E19E.jpeg

7D115EC8-B547-45F6-8398-61470D8C1302.jpeg

C25361FA-E3F8-4597-BBE2-BB1D866CAA05.jpeg

CA31597C-C96D-4562-BB59-00AB5E74F5A2.jpeg
 
Sponsored Post

lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
334
Reaction score
56
Points
30

Tun Abdul Hamid,

Kita tidaklah perlu terkejut - selagi mereka tidak dapat apa yang mereka nak, mereka akan:
  1. Cakap semua orang salah kecuali mereka
  2. Terang2 salah, dan mengaku salah tetapi putar balik cakap tidak salah selepas tu
  3. Tiba2, Islam, Melayu dan segala benda yang berkait dengan pekara2 ini tiba2 dibangkitkan pulak
  4. Serang Sultan2 kita
Itu lah model mereka.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
78,596
Reaction score
12,489
Points
1,906
Prof. Dr Zainur Rashid Zainuddin

12j ·

Kebebasan apakah yang diperjuangkan Malaysiakini ?

Pada 19 Februari 2021, Mahkamah Persekutuan mendapati Mkinidotcom Malaysia Berhad (Malaysiakini) bersalah kerana menghina mahkamah (contempt of court) dan menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM500,000.

Dalam masa lebih kurang lima jam selepas tabung membantu Malaysiakini dilancarkan, sumbangan penyokong-penyokongnya, yang didahului DAP dan Ahli-Ahli Parlimen DAP melebihi jumlah itu.

Penghakiman itu telah menarik perhatian seluruh dunia dan disiarkan dalam media antarabangsa termasuklah, Al-Jazeera, BBC, The Guardian, New York Times, Straits Times (Singapore), Bangkok Post, South China Morning Post, malah Agencia EFE yang berbahasa Sepanyol, Reuters dan lain-lain.
https://zainurrashid.com/.../kebebasan-apakah-yang.../

4301822B-E7D4-4119-9214-8687DDE2570E.jpeg

DC33EA81-DACA-408A-970A-CCBC35D4A6DD.jpeg

1EAE0AAC-060D-499B-B849-C62A66AC40B8.jpeg

97BC3FAA-3695-4AB1-9E82-E6F8C2569810.jpeg

BD2753EC-771A-4273-B503-288C6ACC581E.jpeg

DB65F3D0-78BD-4CE9-995F-04E9A2C6B1C7.jpeg

64BFC9E0-311A-422C-B864-BDBB70F84FCA.jpeg

CC3A36C4-87F3-409A-ABF8-41ABA54075C4.jpeg

CFCD2662-B212-4F8B-9650-39C5A4DC884D.jpeg


 

lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
334
Reaction score
56
Points
30
Prof. Dr Zainur Rashid Zainuddin

12j ·

Kebebasan apakah yang diperjuangkan Malaysiakini ?

Pada 19 Februari 2021, Mahkamah Persekutuan mendapati Mkinidotcom Malaysia Berhad (Malaysiakini) bersalah kerana menghina mahkamah (contempt of court) dan menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM500,000.

Dalam masa lebih kurang lima jam selepas tabung membantu Malaysiakini dilancarkan, sumbangan penyokong-penyokongnya, yang didahului DAP dan Ahli-Ahli Parlimen DAP melebihi jumlah itu.

Penghakiman itu telah menarik perhatian seluruh dunia dan disiarkan dalam media antarabangsa termasuklah, Al-Jazeera, BBC, The Guardian, New York Times, Straits Times (Singapore), Bangkok Post, South China Morning Post, malah Agencia EFE yang berbahasa Sepanyol, Reuters dan lain-lain.
https://zainurrashid.com/.../kebebasan-apakah-yang.../

View attachment 347451
View attachment 347452
View attachment 347453
View attachment 347454
View attachment 347455
View attachment 347456
View attachment 347458
View attachment 347459
View attachment 347460


CMM, betul kata2 Tun Abdul Hamid ni - MKini ni spin/ putar belit fakta.

Bukan kah ini contempt of court CMM?
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
13,156
Reaction score
2,157
Points
201
Kebebasan beri ruang utk pembaca komen
Itu pun nak saman ke

kenapa tak pegi tangkap org yg buat komen?

Mcm buat undang2 ekjoz, pandai plak tangkap pemilik motor..apesal tak saman kedai ekjoz

pikir la lojik sket kalau buat keje tu
 

KLVIPER

Legendary Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16,726
Reaction score
556
Points
171
Kebebasan beri ruang utk pembaca komen
Itu pun nak saman ke

kenapa tak pegi tangkap org yg buat komen?

Mcm buat undang2 ekjoz, pandai plak tangkap pemilik motor..apesal tak saman kedai ekjoz

pikir la lojik sket kalau buat keje tu

Ko ni lawyer ke? Ada degree law?
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3,700
Reaction score
1,183
Points
111
Kebebasan beri ruang utk pembaca komen
Itu pun nak saman ke

kenapa tak pegi tangkap org yg buat komen?

Mcm buat undang2 ekjoz, pandai plak tangkap pemilik motor..apesal tak saman kedai ekjoz

pikir la lojik sket kalau buat keje tu

Pasal ekzos tu,

Ekzos tu asalnya besi tuan. Pastu, besi pulak bukan bahan terlarang. Pastu, rekabentuk fizikal ekzos pulak bukan digunakan untuk membunuh manusia.

Pasang kat motor/kereta pun tak salah lagi rasanya tuan. Tapi motor/kereta tu tak boleh start la kalau dah pasang ekzos tu. Kalau start motor nanti bising pulak kalau modified.

Saya rasa, ekzos tu jadi salah bila dah start motor/kereta, pastu naik pulak atas jalan raya. Di situ baru tahap kebisingan ekzos tu jadi satu kesalahan.
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
13,156
Reaction score
2,157
Points
201
Pasal ekzos tu,

Ekzos tu asalnya besi tuan. Pastu, besi pulak bukan bahan terlarang. Pastu, rekabentuk fizikal ekzos pulak bukan digunakan untuk membunuh manusia.

Pasang kat motor/kereta pun tak salah lagi rasanya tuan. Tapi motor/kereta tu tak boleh start la kalau dah pasang ekzos tu. Kalau start motor nanti bising pulak kalau modified.

Saya rasa, ekzos tu jadi salah bila dah start motor/kereta, pastu naik pulak atas jalan raya. Di situ baru tahap kebisingan ekzos tu jadi satu kesalahan.

paham tu
Kalau kita nak banteras sesuatu perkara
Kita banteras drp akar umbi

maksud nya serbu kedai ekjos yg jual ekjos terlarang

sama mcm mesiakini, suruh la mereka tutup ruangan komen
Ini saman pun kecik sgt

harap lawyer2 yg ada degree ni
Guna la akai sket
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
78,596
Reaction score
12,489
Points
1,906
Kamarul Yusoff

· 5m ·

APA MASALAH CHARLES SANTIAGO?

Pagi ini Ahli Parlimen DAP, Charles Santiago, dan Ketua Pengarang Malaysia Kini, Steven Gan, terpaksa mengadap polis di Bukit Aman ekoran komen-komen mereka yang dikatakan menghina mahkamah.
Charles Santiago nampaknya semacam tidak berpuas hati kerana hanya ada satu laporan polis sahaja dibuat ke atas beliau.

Soalnya sekarang ialah satu laporan polis kah, banyak laporan polis kah, bila ada laporan yang berasas maka sudah tentulah polis akan siasat.

Apatah lagi dalam kes beliau ini tokoh sebesar mantan Ketua Hakim Negara, Tun Abdul Hamid Mohamad, pun menyatakan ia adalah menghina mahkamah sepertimana lima komen yang menyebabkan Malaysia Kini didenda sebanyak RM500,000 oleh Mahkamah Persekutuan.

Ingat calang-calang orangkah mantan Ketua Hakim Negara ini?

Siapa yang rajin boleh komen kat Charles Santiago di sini:
https://www.facebook.com/379806538758324/posts/5047431858662412/

154544674_4085613881482639_4824147313191302854_n.jpg

153506229_4085613961482631_9155229178661707831_n.jpg
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register