Malaysia akur kehebatan Thailand

CG Sponsors




kubukuat

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2010
Messages
150
Reaction score
0
Points
10
THAILAND lebih hebat.




Pemain Thailand, Anuwat Chaichana melakukan libasan sambil dihalang apit kanan Malaysia, Futra Abd. Ghani pada aksi final sepak takraw berpasukan lelaki di Pusat Sukan Haizhu, Guangzhou semalam.



Itulah hakikat yang perlu diterima skuad sepak takraw negara setelah tewas 0-2 kepada Thailand pada final acara berpasukan lelaki Sukan Asia 2010 di Pusat Sukan Haizhu, Guangzhou petang semalam.

Kekalahan itu menyaksikan skuad negara sekadar mengekalkan pingat perak yang dimenangi mereka pada temasya 1998, 2002 dan 2006 tetapi gagal mengulangi kejayaan meraih pingat emas Sukan Asia 1994 di Hiroshima, Jepun.

Jurulatih, Iskandar Arshad berkata, kesilapan mudah yang dilakukan anak-anak buahnya ketika situasi genting menyebabkan kedua-dua regu negara gagal memenangi pertarungan final itu.

"Regu kita tampak kurang baik ketika bertahan disebabkan corak serangan regu Thailand yang begitu menjadi.

"Tiada kesilapan strategi dalam susunan regu. Kita dah melakukan yang terbaik cuma ternyata regu Thailand lebih baik dan berjaya menekan regu kita," kata Iskandar ketika ditemui selepas perlawanan.

Regu pertama negara yang dibarisi Normanizam Ahmad (tekong), Futra Abd. Ghani (apit kanan) dan Ariff Ramli (apit kiri) tewas kepada Kriangkrai Kaewmian, Anuwat Chaichana dan Pattarapong Yupadee dengan 16-21, 10-21 dalam masa 48 minit.

Set pertama menyaksikan servis Normanizam mampu menyumbang empat mata manakala libasan Futra pula menghasilkan 11 mata tetapi selepas kedudukan terikat 15-15, regu Thailand lebih cemerlang mencari enam mata terakhir.

Pada set kedua, regu Malaysia gagal mengulangi aksi baik seperti set pertama setelah ketinggalan jauh 3-12 sebelum Hafizie Manap masuk menggantikan Ariff ketika kedudukan 7-19 tetapi ia sudah terlewat.

Regu kedua negara yang diwakili Noor Azman Abdul Hamid (tekong), Norshahruddin Ghani (apit kanan) dan Farhan Adam (apit kiri) pula tewas kepada Siriwat Sakha, Pornchai Kaokaew dan Suriyan Peachan dengan 15-21, 17-21 dalam masa 48 minit.



BARISAN pemain sepak takraw negara sekadar meraih pingat perak selepas tewas 0-2 kepada Thailand pada aksi final semalam.

Set pertama menyaksikan Thailand berkelebihan menerusi servis kidal Siriwat yang menghasilkan lima mata berbanding servis Noor Azman yang hanya memberi satu mata tetapi lima mata dibuang apabila servisnya sangkut di jaring.

Pada set kedua, regu negara hanya mampu mengikat sehingga kedudukan 16-16 sebelum terpaksa merelakan Thailand mengutip mata kemenangan mutlak.

Ia menjadikan regu ketiga negara, Ahmad Sufi Hashim (tekong), Helmi Ismail (apit kanan) dan Zulkarnain Arif (apit kiri) sudah tidak perlu lagi turun untuk bertemu Kritsana Tanakorn, Somporn Jaisinghol dan Singha Somsakul.
 
Sponsored Post

kubukuat

Fun Poster
Joined
Oct 16, 2010
Messages
150
Reaction score
0
Points
10
mod...klu salah board delete je la thread ni ya
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,517
Reaction score
473
Points
131
kesilapan kite adalah team kite sendiri..

servis sangkut, out...

tgk korea punya servis...next sukan asia mesti power diorang nih
 

scammer

Banned
Joined
Sep 4, 2007
Messages
897
Reaction score
4
Points
15
sbb trlalu poyo dgn aksi bila dpt point..thailand ileks je x pyh saiko sgt.
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,173
Reaction score
71
Points
80
dah lama m'sia tak dpt tuai emas, bila lagi? semua ahli persatuan kena letak jawatan. habis citer. buka buku baru.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register