BTC USD 36,045.0 Gold USD 1,813.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Malaikat bertakbir kerana kesepakatan Muafakat Nasional MN. Kata ulama PAS.

Luke

Super Active Member
gem
Messages
6,956
Joined
Sep 20, 2007
Messages
6,956
Reaction score
960
Points
121
Mana-mana parti politik boleh berpakat dengan siapa saja. Itu hak ijtihad masing-masing.

Tetapi dakwaan ustaz ini pakatan parti beliau membuatkan malaikat di langit pun melaungkan takbir sehingga bergema ke seluruh penjuru alam ini bagi saya melampau. Benda-benda ghaib begini janganlah dibuat main dalam politik kepartian. Saya bimbang nanti ahli politik lawan pula guna nama malaikat untuk ijtihad mereka.
Akhirnya nama malaikat menjadi mainan orang politik.

Moga kawan-kawan dalam PAS dan UMNO dapat menegur ustaz ini. Jika teruja berpakat pun berpada-padalah. Jangan didakwa benda-benda ghaib yang terlalu spesifik tanpa panduan wahyu.

Dr Rozaimi Ramle
FB_IMG_1590578090975.jpg
 
Sponsored Post

stonz

Active+ Member
Messages
4,945
Paid Membership
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,945
Reaction score
233
Points
43
mak ai..gila kentang dia ni...serious ar ni dia yang bagi kenyataan?
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,094
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,094
Reaction score
2,034
Points
151
Mana-mana parti politik boleh berpakat dengan siapa saja. Itu hak ijtihad masing-masing.

Tetapi dakwaan ustaz ini pakatan parti beliau membuatkan malaikat di langit pun melaungkan takbir sehingga bergema ke seluruh penjuru alam ini bagi saya melampau. Benda-benda ghaib begini janganlah dibuat main dalam politik kepartian. Saya bimbang nanti ahli politik lawan pula guna nama malaikat untuk ijtihad mereka.
Akhirnya nama malaikat menjadi mainan orang politik.

Moga kawan-kawan dalam PAS dan UMNO dapat menegur ustaz ini. Jika teruja berpakat pun berpada-padalah. Jangan didakwa benda-benda ghaib yang terlalu spesifik tanpa panduan wahyu.

Dr Rozaimi Ramle
FB_IMG_1590578090975.jpg

Dia guna maksud tersirat. Malaikat gembira orang islam bersatu.
Read between the lines.
Bahasa abstrak.
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,094
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,094
Reaction score
2,034
Points
151
mak ai..gila kentang dia ni...serious ar ni dia yang bagi kenyataan?

Dia guna maksud tersirat je. Bahasa abstrak. Macam arwah TGNA guna istilah "Allah lagi samseng". Orang yang faham bahasa abstrak, takde masalah pun.
 

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
16,529
Joined
Oct 27, 2008
Messages
16,529
Reaction score
996
Points
171
Klau adik beradik,jiran berbaik semula rasenye betul mcm ape die ckp...
Klau parti politik penuh dgn muslihat ni entah la...
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,094
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,094
Reaction score
2,034
Points
151
Umno ( muslim 100%) dan Pas ( muslim 100%) bersatu setelah bertahun bergocoh.
Malaikat suka muslim bersatu. Huraian dia yang lain tu berdasarkan key idea ni je.
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,094
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,094
Reaction score
2,034
Points
151
Klau adik beradik,jiran berbaik semula rasenye betul mcm ape die ckp...
Klau parti politik penuh dgn muslihat ni entah la...

Parti politik muslim tak boleh bersatu ke?
 

biomedik2

Super Active Member
gem
Messages
6,094
Joined
Jan 19, 2020
Messages
6,094
Reaction score
2,034
Points
151
Zaman dgr ceramah keset ATGNA lg bnyk frasa kontrovetrsi.
Salah satunya " malaikat mengundi". Frasa popular era 90 an dulu. Siapa yg folo keset ceramah pas dulu dulu tahu la. Takde dlm youtube.
Orang yg faham maksud tersirat tak kecam pun..
 

MrDisc

Active+ Member
Messages
3,037
Joined
Dec 22, 2016
Messages
3,037
Reaction score
360
Points
46
Yes bos. Ini hamba setuju sama bos.

TGNA dah siang2 warning jgn main2 dgn sang pencipta kita....

Cuma bila abstrak wording "samseng" terus semua pukul rata jek.... adoii

Dia guna maksud tersirat je. Bahasa abstrak. Macam arwah TGNA guna istilah "Allah lagi samseng". Orang yang faham bahasa abstrak, takde masalah pun.
 

hj_maikel

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,826
Joined
May 19, 2010
Messages
29,826
Reaction score
2,325
Points
251
Awards
1
Umno ( muslim 100%) dan Pas ( muslim 100%) bersatu setelah bertahun bergocoh.
Malaikat suka muslim bersatu. Huraian dia yang lain tu berdasarkan key idea ni je.

sejak bila pas 100% muslim..??
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register