Malaikat bertakbir kerana kesepakatan Muafakat Nasional MN. Kata ulama PAS.

CG Sponsors




Luke

Active+ Member
Joined
Sep 20, 2007
Messages
4,777
Reaction score
485
Points
51
Mana-mana parti politik boleh berpakat dengan siapa saja. Itu hak ijtihad masing-masing.

Tetapi dakwaan ustaz ini pakatan parti beliau membuatkan malaikat di langit pun melaungkan takbir sehingga bergema ke seluruh penjuru alam ini bagi saya melampau. Benda-benda ghaib begini janganlah dibuat main dalam politik kepartian. Saya bimbang nanti ahli politik lawan pula guna nama malaikat untuk ijtihad mereka.
Akhirnya nama malaikat menjadi mainan orang politik.

Moga kawan-kawan dalam PAS dan UMNO dapat menegur ustaz ini. Jika teruja berpakat pun berpada-padalah. Jangan didakwa benda-benda ghaib yang terlalu spesifik tanpa panduan wahyu.

Dr Rozaimi Ramle
FB_IMG_1590578090975.jpg
 
Sponsored Post

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,403
Reaction score
141
Points
43
mak ai..gila kentang dia ni...serious ar ni dia yang bagi kenyataan?
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,945
Reaction score
1,004
Points
101
Mana-mana parti politik boleh berpakat dengan siapa saja. Itu hak ijtihad masing-masing.

Tetapi dakwaan ustaz ini pakatan parti beliau membuatkan malaikat di langit pun melaungkan takbir sehingga bergema ke seluruh penjuru alam ini bagi saya melampau. Benda-benda ghaib begini janganlah dibuat main dalam politik kepartian. Saya bimbang nanti ahli politik lawan pula guna nama malaikat untuk ijtihad mereka.
Akhirnya nama malaikat menjadi mainan orang politik.

Moga kawan-kawan dalam PAS dan UMNO dapat menegur ustaz ini. Jika teruja berpakat pun berpada-padalah. Jangan didakwa benda-benda ghaib yang terlalu spesifik tanpa panduan wahyu.

Dr Rozaimi Ramle
View attachment 241636
Dia guna maksud tersirat. Malaikat gembira orang islam bersatu.
Read between the lines.
Bahasa abstrak.
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,945
Reaction score
1,004
Points
101
mak ai..gila kentang dia ni...serious ar ni dia yang bagi kenyataan?
Dia guna maksud tersirat je. Bahasa abstrak. Macam arwah TGNA guna istilah "Allah lagi samseng". Orang yang faham bahasa abstrak, takde masalah pun.
 
  • Like
Reactions: WnB

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,048
Reaction score
516
Points
161
Klau adik beradik,jiran berbaik semula rasenye betul mcm ape die ckp...
Klau parti politik penuh dgn muslihat ni entah la...
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,945
Reaction score
1,004
Points
101
Umno ( muslim 100%) dan Pas ( muslim 100%) bersatu setelah bertahun bergocoh.
Malaikat suka muslim bersatu. Huraian dia yang lain tu berdasarkan key idea ni je.
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,945
Reaction score
1,004
Points
101
Klau adik beradik,jiran berbaik semula rasenye betul mcm ape die ckp...
Klau parti politik penuh dgn muslihat ni entah la...
Parti politik muslim tak boleh bersatu ke?
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
2,945
Reaction score
1,004
Points
101
Zaman dgr ceramah keset ATGNA lg bnyk frasa kontrovetrsi.
Salah satunya " malaikat mengundi". Frasa popular era 90 an dulu. Siapa yg folo keset ceramah pas dulu dulu tahu la. Takde dlm youtube.
Orang yg faham maksud tersirat tak kecam pun..
 

MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,192
Reaction score
211
Points
38
Yes bos. Ini hamba setuju sama bos.

TGNA dah siang2 warning jgn main2 dgn sang pencipta kita....

Cuma bila abstrak wording "samseng" terus semua pukul rata jek.... adoii

Dia guna maksud tersirat je. Bahasa abstrak. Macam arwah TGNA guna istilah "Allah lagi samseng". Orang yang faham bahasa abstrak, takde masalah pun.
 

hj_maikel

CG Top Poster Club
Joined
May 19, 2010
Messages
29,705
Reaction score
2,255
Points
191
Umno ( muslim 100%) dan Pas ( muslim 100%) bersatu setelah bertahun bergocoh.
Malaikat suka muslim bersatu. Huraian dia yang lain tu berdasarkan key idea ni je.
sejak bila pas 100% muslim..??
 
Sponsored Post
Top
Log in Register