BTC USD 38,887.4 Gold USD 1,875.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Makin ramai tak puasa sejak ada servis food delivery

Makin byk kaki ponteng posa sejak ada food delivery

  • setuju

    Votes: 5 12.5%
  • tak setuju

    Votes: 19 47.5%
  • entah tak pasti

    Votes: 16 40.0%

  • Total voters
    40

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,842
Reaction score
1,306
Points
201
org kalo xnak pose.. otomatik sel otak dorang berhubung... ade jerk cara nk curi makan...
 
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
22,129
Reaction score
2,899
Points
201
Takde beza. Yang tak puasa walau tak makan pun memang tak niat nak puasa pun.

kalau aku lah..tak nak puasa...aku tak order guna Panda atau Grab...memalukan...siang siang ada Panda datang rumah...tu bukak aib sendiri....beli maggie siap siaplah....masak nasi ..gorenglah lauk....hahaha..dah dok rumah..bebas lah nak buat apa.....tu pun risiko jiran dengar memasak dan bau makanan...hahahaha.....nak salahkan Panda atau Grab pun tak boleh.....mereka cari makan untuk hantar...order masuk kena jawab..kalau tak takde gaji hari tu....Puasa ni diri sendiri....Bentengnya IMAN tu je
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
11,674
Reaction score
1,598
Points
201
Tajuk tu patut ubah la....
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
4,188
Reaction score
177
Points
33
saja2 terdetik dlm pikiran aku bila start bulan posa ni....

yelah dulu kaki ponteng posa nak carik makan mmg agak limited...gi kedai mamak takpun mcdonald senyap2 pastu tapau...
takpun hentam lunch dlm kedai india terus senyap2..

zaman skrg makin advance dah sejak covid punya hal ni bisnes food delivery makin berkembang pesat semcm....lebih2 lagi kat area bandar2 besar..

Ada terfikir tak dlm benak korang bila dah masuk bulan posa ni nak ponteng posa main senang...order je food sampai rumah settle..sbb ramai yg masih ddk rumah lagi skg aku tgk..staff2 gomen masih ramai yg kerja ikut alternate day sbb nak follow sop 30% je yg boleh dtg... tu belum lagi kompani2 besar swasta & glc..ramai yg senang lenang ddk rumah gaji jalan...

so yg kuat ponteng ni biasa la tu geng2 bujang la yg biasa buat...makin byk option & pilihan makanan utk bukak posa time2 tengahari ni heheeee

pandangan korang??
kasi vote sikit...

View attachment 360948 View attachment 360949

Dah xde istilah 30% dh semua kena masuk kerja mcm biasa
 

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,964
Reaction score
269
Points
81
kalau dah tanak puasa..air paip pon jadi...bukan org lain..aku lerr..zaman skola dl balik sekola teguk air paip...nampak air dlm lopak pon rs tgk air tebu jerr..

food delivery tu memudahkan urusan org tak puasa ni..statistik tu aku rs constant...yg puasa tetap puasa
 

amirbsp

Active Member
Joined
Sep 25, 2013
Messages
1,369
Reaction score
41
Points
30
jaga diri sendiri .. itu lebih baik. org lain tu lantak pi laa. dosa masing2...

pendapat aku la kan......
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,399
Reaction score
2,388
Points
201
Malaikat tak buat keje la tu
Ada saki baki setan masih terlepas
heheh

puasa ni antara diri dgn tuhan
Usah diributkan org yg tak puasa tu lantak dia laaa
Dia ada reason dia
Bukan sengaja
Kita tak tau masalah sebenar
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,679
Reaction score
533
Points
161
kalau duduk rumah..

apa kira foodpanda ke grab food

buka peti sejuk je la... setel

orang tak nak puasa..nak paksa camne lagi. huhu
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,399
Reaction score
2,388
Points
201
Terlupa takpe
Di maafkan
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,716
Reaction score
463
Points
46
kalau kat oversea lagi best puasa...cuaca pun sejuk je...kalau kena time winter tu puasa kejap je...tahu2 dah nak berbuka...tapi time summer pun ok je...tak terasa pun panjang...siap boleh main bola lagi hahaha
aku pernah berada di london kejap dulu2..
waktu tu subuh jam 9 ..buka puasa jam 2pm ..pun ramai je yg tak puasa ..haha..
takleh byg lau kena time summer, 3-4 pagi dh cerah, 9-10 malam baru gelap..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register