Santai Makin ramai hilang kerja macam mana nak bantu diorang

CG Sponsors




dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,527
Reaction score
1,603
Points
596
Hilang-kerja.jpg


Ramai kat Malaysia sekarang hilang pekerjaan

Bincangkan macam mana nak bantu diorang

Kadang ajak biz diorang tak nak

Nak keje
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,765
Reaction score
2,470
Points
201
Aku lama tak jumpa thread tn daus..

Jom bincang..

Contoh : Kalau jual ubat kuat, alat kuat dll..
Kebanyakkan Orang malu nak jual..

Contoh : Kalau ajak jual baju bundle..
Maybe ramai yang berminat nak join..

Depend pada produk..
Produk mahal sangat.. Untung lebih..
Susah nak jual..
Pandai target customer senang jual..

Produk murah.. Untung sikit..
Senang nak jual..
Tapi penat mengurus..
Bila main volume untung banyak..

Kalau produk makeup..anak-anak..makanan..
Mudah bagi orang perempuan menjual..
Kurang sesuai untuk orang lelaki..

So nak tolong orang kena tengok kesesuaian dia..
Tak semua orang boleh menjual..
Ada orang skillnya tak sama..
Ada orang pandai bercakap..
Ada orang tak pandai bercakap..

Kalau kita boleh jumpa kelebihan dia dan bantu dia menambah pendapatan.. Itu baru betul-betul membantu..

Aku kongsi gambar dibawah ni untuk gambarkan kelebihan masing-masing.. Sebab tu manusia hidup saling memerlu.. Sebab tak semua orang boleh buat semua benda..

Kalau kita boleh channelkan kelebihan masing-masing untuk tambah pendapatan.. Itu yang terbaik..

climbthattree.png
 

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
7,158
Reaction score
134
Points
83
betul... kalau kita boleh jana pendapatan daripada minat kita.. itu terbaik rasanya..
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
23,312
Reaction score
1,794
Points
206
dah lamo den pikir2 cmno nk jana income dgn kegemukan den ni ekekekkekee

jadi model sambilan utk produk org2 oversize?

jadi bonzer disko?

jadi gigolo? ekekekkee
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,683
Reaction score
1,399
Points
151
Hilang kerja?
Ada yang dapat job jadi khadam politaik.
Kerja senang just kopi pasta sampah-sampah dalam youtube dan blog politaik letak dalam cg.
Pastu mengilai kihkihkihkih cam langsuwey sundal malam :ROFLMAO:
😭😭😭
 
Last edited:

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,870
Reaction score
241
Points
83
tak payah bicang @dausbiz ....buang masa je...kihkihkhihkihkhikihkhikih..:D..

minta kat kerajaan tebuk atap bagi 10k one-off utk setiap keluarga...takkan kerajaan melayu isle tak boleh nak membantu rakyat sendiri....kerajaan melayu islam apa mcm ni...?...kan...kihkihkihkhikhihkihkihkih..🤭..
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,683
Reaction score
1,399
Points
151
tak payah bicang @dausbiz ....buang masa je...kihkihkhihkihkhikihkhikih..:D..

minta kat kerajaan tebuk atap bagi 10k one-off utk setiap keluarga...takkan kerajaan melayu isle tak boleh nak membantu rakyat sendiri....kerajaan melayu islam apa mcm ni...?...kan...kihkihkihkhikhihkihkihkih..🤭..
Baik jadi haiwan belaan. Dapat jugak makan free. Janji jilat tuan :ROFLMAO:
 

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,146
Reaction score
585
Points
161
Benda ni memang trauma,kesan dia makan tahun gak.
Tak tau apa ada kat penghujung nanti.Kot nak beli beras pun tak berduit nanti.

Satu hal,ni nampak macam satu pengajaran utk para kapitalis dgn kapiaq lahanat,yg tak percayakan tuhan.

kot nanti jangan la mintak tolong kat tuhan pulak kapiaq ni.
 

jagajaga

Active Member
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,438
Reaction score
87
Points
40
Semua peniaga bagi diskaun 50%
Boleh la tolong yg terjejas pendapatan
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
11,765
Reaction score
2,470
Points
201
dah lamo den pikir2 cmno nk jana income dgn kegemukan den ni ekekekkekee

jadi model sambilan utk produk org2 oversize?

jadi bonzer disko?

jadi gigolo? ekekekkee
Cadangan..

Tn dloanman kne jdi trainer partime..
Dari zero kpd hero..
Dari obersize ke fit&macho..
Bila org tgk fuhh power..
Awek muda mudi akan mula tertarik dan bertanya khabar..
Masa tu nak bukak cg pun x sempat..bz melayan persoalan awek di instagram..

Usaha tangga kejayaan..
Nak seribu daya, tak nak seribu dalih..

:p
 
Sponsored Post
Top
Log in Register