Majalah Full Circle Digumuukan.

CG Sponsors




rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
Memandangkan aku pun menjaga website JomLinux.com jadi ada artikel menarik yang aku rasa best utk kongsi aku akan copy paste kat sini. Jadi kiranya thread ni akan ubah dari masa ke semasa lak ekk....:)
-------------------------------------------------------------------

Mungkin ada yang dah tahu atau kenal dengan majalah Full Circle yang mana sebuah majalah bebas yang berpusatkan penceritaan distro termuka Ubuntu. Ia juga turut menceritakan perkara-perkara yang berkisar dengan sumber terbuka.

Sebelum ini ada yang muat turun dari laman rasmi Full Circle..namun kami juga mengambil initiatif untuk mencerminkan hosting PDF majalah ini di laman baru kami Gumuu.

Dengan meletakkannya di Gumuu, anda boleh mempreviu dahulu tiap-tiap majalah ini sebelum muat turun. Secara tak langsung juga ia membantu mengurangkan beban server Full Circle.

Terima kasih diucapkan pada editorial Full Circle kerana menghasilkan sebuah majalah yang baik walaupun ia diberikan secara percuma. Teruskan usaha!

http://www.gumuu.com/m/l/c/ubuntu magazine

 
Last edited:
Sponsored Post

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
salam tuan tanah..
saya nk tau yg blh ke jual ubuntu OS ni?:-?
setau sy OS ni free n prohibited drp dijual..
kira mcm OS yg developed utk public (open source).
 

En. Rhoma Irama

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
7,565
Reaction score
706
Points
111
lorr, kalau setakat nak mende ni suh je opis ubuntu anto kan, pos direct dr UK. Takde fee atau charge pe2 pon.

Apa tujuan TT sebenarnya ekk :-?:-?
 

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
yup..aku sbnarnya dh dapat.free2 je diorg post xde byr 1 sen pon.
n free sticker ubuntu skali..:)cgrock:)paid

p/s: lembu pnya susu, sapi dpt nama..hrp tuan tanah jelaskan klo aku salah paham..:-?
 

kni

Legendary Member
Joined
Dec 14, 2007
Messages
10,394
Reaction score
161
Points
138
yup..aku sbnarnya dh dapat.free2 je diorg post xde byr 1 sen pon.
n free sticker ubuntu skali..:)cgrock:)paid

p/s: lembu pnya susu, sapi dpt nama..hrp tuan tanah jelaskan klo aku salah paham..:-?
betul gak tu.... apa tujuan kit ni????

aku pun dah dapat CD ubuntu ni... dari Netherlands. diorang pos guna TNT courier... FOC jer... dpt sticker...
pastu aku share plak ngan member kat opis...
 

matagas

Super Active Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
8,217
Reaction score
30
Points
110
ni buku panduan ke apa..
mcm yg lain kata os ni memang dpt free:D:D
 

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
tu le...korang ni main sergah je...setau aku takde lak larang jual. 'Free in Speech Not Free In Beer'.

sebab tu aku letak link kat bwh tu...supaya baca maklumat lanjut.

ni projek yg aku usahakan dgn rakan dan komuniti melayubuntu utk buat kit.

aku tau sume2 tu.aku tau dpt free.aku tau dpt sticker.

tp kalu korang order free tu, cuba kasi kat kwn yg tak tau nak pasang ubuntu. apa akan dia rasa?

baca kat web aku tu..baca tujuan dia dari awal...
 

rodaira

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,677
Reaction score
312
Points
41
aku baru perasan yg bila aku post kat forum umum mmg ada je yg menempelak...tapi kat forum spesifik komp...tak de plak yg ckp mcm nie..musykil2...:D
 

fnd75

Active Member
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
ilek le bro,

aku skang ni tgh blaja deploy ubuntu 8.10 server edition utk projek portal baru opis aku nnt. baru je lepas burn iso file dia. kalo aku nk tanya mcm2 kat sini sila share ilmu tuan ye :D

actually baru perasan kempen jomlinux TT sbb lama gak tak jengah section ni. insya'allah aku akan sapot ikut kemampuan.

kpd cgrian, sebenarnya ini ialah usaha murni utk promote free OS (sape taknak menda free) UBUNTU merupakan variasi DEBIAN tapi lebih mesra pengguna (yg biasa pakai windows pun tak akan kekok) dan mudah dipasang (tak nak install dulu pon takpe sbb live cd)

so, are u LINUX?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register