BTC USD 16,330.9 Gold USD 1,750.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mahathir sedia jadi PM jika tiada pilihan lain

zackpenang

Active Member
Messages
1,151
Joined
Jan 9, 2010
Messages
1,151
Reaction score
393
Points
51
fc69417fee50f471869cafe10983bb76.jpg

mk-small-logo-50.png

BERITA
Mahathir sedia jadi PM jika tiada pilihan lain


Dr Mahathir Mohamad berkata dia sanggup menyandang jawatan perdana menteri buat kali ketiga jika didesak berbuat demikian dan tiada pilihan lain.
Bagaimanapun, Mahathir berkata dia tidak mahu menjadi perdana menteri untuk penggal penuh tetapi mungkin hanya satu tahun.
“Saya lebih suka berehat (dan) masih memainkan peranan sebagai penasihat tetapi jika orang terus mendesak saya, sukar untuk saya memikirkan diri sendiri sahaja.
“Jadi jika mereka terus mendesak saya sehingga tiada orang lain, saya akan terima (menjadi perdana menteri semula), tetapi tidak selama lima tahun lah. Mungkin satu tahun sahaja,” kata Mahathir semasa acara ‘Hard Talk with Dr Mahathir’ di Pusat Konvensyen Bangi hari ini.

ADS

Mahathir menjawab soalan moderator yang bertanya sama ada dia bersedia menjadi perdana menteri buat kali ketiga.
Mahathir adalah perdana menteri keempat Malaysia selama 22 tahun antara 1981 dan 2003, ketika menerajui gabungan BN.
Dia kemudiannya kembali sebagai perdana menteri di bawah pentadbiran Pakatan Harapan (PH) antara 2018 dan 2020.
Mahathir hari ini berkata dia tidak mahu orang ramai menganggap dia menubuhkan Pejuang dan Gerakan Tanah Air (GTA) selepas meninggalkan Bersatu untuk melonjakkan dirinya semula ke jawatan perdana menteri.
“Saya hanya mahu memastikan dasar yang membantu orang Melayu dapat dilaksanakan oleh kerajaan yang prihatin dan penyayang kepada rakyat, negara dan agama,” katanya.
 
Sponsored Post

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
19,380
Top Poster #1
Joined
Jun 5, 2022
Messages
19,380
Reaction score
2,558
Points
251
Awards
1
Dulu letak jawatan
Lepas org nasihat jangan.
Ni nak semula pulak
 

g-man

Super Active Member
gem
Messages
9,810
Joined
Jan 16, 2011
Messages
9,810
Reaction score
1,649
Points
151
Udah² la, keluar je dr dunia politik...tak pyh pikir dunia dh
 

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,366
Top Poster #10
Joined
Aug 2, 2007
Messages
27,366
Reaction score
5,706
Points
481
Awards
1
Mcm xsesuai la tun....setahun apa boleh buat alang2 sepenggal br best hahaha
 

radi4042

Fun Poster
Messages
740
Joined
Nov 12, 2011
Messages
740
Reaction score
39
Points
30
Aku respek dan syg Tun tp kalini sorry Tun,berehatlah... Berilah peluang orang muda pila kalini..Tun sbg minister mentor boleh..tak perlu sbg PM lagi..
 

maxpda

Legendary Member
gem
Messages
10,766
Joined
Jan 15, 2007
Messages
10,766
Reaction score
1,237
Points
201
Xpayah la tun...bila tun jadi PM, Tun yg tumbangkan kerajaan sendiri...adoii...
 

jasonbournekillspy

Active Member
Messages
1,983
Joined
Mar 3, 2007
Messages
1,983
Reaction score
326
Points
41
Ke hadapan Atok,
Ijn hari2 dok PM atok ... Tanah Pon dah menanti atok ...
Semoga panjang umo atok ... Kikiki
 
Sponsored Post

Top
Log in Register