Mahathir sebut lagi kemungkinan tubuh parti baru

CG Sponsors




Sponsored Post

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
70,975
Reaction score
11,103
Points
1,906
Najib Razak



18m ·

Member-member umum keluar band bukan perkara luar biasa.
Amy pun dah umum keluar Search.
Bertabahlah Petai.
NOTA: Sebab "A" dan "G" sudah umum keluar.. maka mungkin ada perlunya nama parti ditukar dari PEJUANG ke "PEJUN" atau "PETAI".

1604305363800.png
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
70,975
Reaction score
11,103
Points
1,906
Puan cmm memang ada status influencer kat CG ni. Boleh update blog atau buat channel YouTube :D
wahh tn a b c d e f, terharunya saya tuan sebut gitu. I am deeply honoured :)
dengan rendah diri saya menyambut statement tuan dengan berbesar hati

hehe saya ni takde lah influencer sangat, tn a b c d e f
alaaa ni dah malu da ni, kan dah blushing :D

takpe, blog atau channel youtube tu nanti dulu.
buat masa ni saya concentrate cg je dulu
btw, thanks, appreciate this vm :)
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
70,975
Reaction score
11,103
Points
1,906
Ahli Parlimen Simpang Renggam itu didakwa menandatangani perakuan berkanun menyokong Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri.

Pejuang, Maszlee berpisah arah kerana sokongan kepada Anwar, dakwa pembantu Dr M




November 2, 2020 5:38 PM


maszlee-malik-tun-mahathir-mohamad-bernama-301019-1.jpg

Dr Mahathir Mohamad ‘terasa’ atas sokongan Mazlee Malik kepada Anwar Ibrahim, kata pembantu bekas perdana menteri itu. (Gambar Bernama)

PETALING JAYA: Pembantu Dr Mahathir Mohamad mendakwa parti baru pimpinan bekas perdana menteri, Pejuang, dan Maszlee Malik berpatah arang selepas bekas menteri pendidikan itu membuat keputusan untuk menyokong ketua pembangang Anwar Ibrahim.

Dalam hantaran di Facebook, pembantu itu berkata, ahli Parlimen Simpang Renggam itu didakwa menandatangani perakuan berkanun (SD) untuk menyokong Anwar sebagai perdana menteri.
“Kita semua tahu Dr Maszlee dah tandatangan SD menyokong Anwar Ibrahim. Dr Maszlee berbuat demikian selepas mesyuarat penaja Pejuang bersetuju tidak akan memberi sokongan kepada sesiapa yang bersama dengan kleptokrat dan kita nak tengok dulu siapa sokong Anwar baru kita ‘decide’,” katanya.

Menurutnya, Maszlee juga pergi ke rumah Mahathir untuk makan malam selepas beliau didakwa menandatangani SD sokongan itu.



“Tun kata, ‘dia (Maszlee) tak cakap apa pun, lama ‘duk’ ‘dinner’ cakap macam-macam.
“Daripada nada Tun, kita tahu Tun terasa dengan tindakan Maszlee. Tetapi selepas ‘viral’ pun, tiada usaha daripada pihak Maszlee untuk datang minta maaf atau memberi penjelasan.
“Pihak kita cuba hubungi pun, tak ada jawapan,” kata pembantu itu lagi.

Katanya, walau apa pun yang berlaku, Pejuang menghormati keputusan Maszlee kerana beliau bebas berbuat demikian.

“Tidak mengapa. Kita hormat keputusan beliau. Tun Mahathir? Dia akan teruskan walaupun dia berjuang seorang diri.”
FMT cuba mendapatkan komen Maszlee.

Terdahulu hari ini, Mszlee mengumumkan penarikan diri daripada Pejuang dengan berkata, keputusan itu dibuat berdasarkan “dapatan fakta melalui kajian lapangan dan tinjauan terperinci” mengenai aspirasi dan kehendak rakyat terbanyak.

Katanya, beliau akan terus berkhidmat sebagai ahli Parlimen bebas dan bekerja dengan NGO kerana mahu memberi tumpuan kepada rakyat, terutama di kawasan Parlimennya.
Pengunduran Maszlee berlaku di tengah-tengah spekulasi berhubung status kedudukannya dalam parti itu selepas nama beliau tidak dilihat dalam satu kenyataan bersama semua ahli Parlimen Pejuang semalam.

 

apoeki

Super Active Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5,952
Reaction score
430
Points
91
Ahli Parlimen Simpang Renggam itu didakwa menandatangani perakuan berkanun menyokong Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri.

Pejuang, Maszlee berpisah arah kerana sokongan kepada Anwar, dakwa pembantu Dr M




November 2, 2020 5:38 PM


View attachment 305438
Dr Mahathir Mohamad ‘terasa’ atas sokongan Mazlee Malik kepada Anwar Ibrahim, kata pembantu bekas perdana menteri itu. (Gambar Bernama)

PETALING JAYA: Pembantu Dr Mahathir Mohamad mendakwa parti baru pimpinan bekas perdana menteri, Pejuang, dan Maszlee Malik berpatah arang selepas bekas menteri pendidikan itu membuat keputusan untuk menyokong ketua pembangang Anwar Ibrahim.

Dalam hantaran di Facebook, pembantu itu berkata, ahli Parlimen Simpang Renggam itu didakwa menandatangani perakuan berkanun (SD) untuk menyokong Anwar sebagai perdana menteri.
“Kita semua tahu Dr Maszlee dah tandatangan SD menyokong Anwar Ibrahim. Dr Maszlee berbuat demikian selepas mesyuarat penaja Pejuang bersetuju tidak akan memberi sokongan kepada sesiapa yang bersama dengan kleptokrat dan kita nak tengok dulu siapa sokong Anwar baru kita ‘decide’,” katanya.

Menurutnya, Maszlee juga pergi ke rumah Mahathir untuk makan malam selepas beliau didakwa menandatangani SD sokongan itu.



“Tun kata, ‘dia (Maszlee) tak cakap apa pun, lama ‘duk’ ‘dinner’ cakap macam-macam.
“Daripada nada Tun, kita tahu Tun terasa dengan tindakan Maszlee. Tetapi selepas ‘viral’ pun, tiada usaha daripada pihak Maszlee untuk datang minta maaf atau memberi penjelasan.
“Pihak kita cuba hubungi pun, tak ada jawapan,” kata pembantu itu lagi.

Katanya, walau apa pun yang berlaku, Pejuang menghormati keputusan Maszlee kerana beliau bebas berbuat demikian.

“Tidak mengapa. Kita hormat keputusan beliau. Tun Mahathir? Dia akan teruskan walaupun dia berjuang seorang diri.”
FMT cuba mendapatkan komen Maszlee.

Terdahulu hari ini, Mszlee mengumumkan penarikan diri daripada Pejuang dengan berkata, keputusan itu dibuat berdasarkan “dapatan fakta melalui kajian lapangan dan tinjauan terperinci” mengenai aspirasi dan kehendak rakyat terbanyak.

Katanya, beliau akan terus berkhidmat sebagai ahli Parlimen bebas dan bekerja dengan NGO kerana mahu memberi tumpuan kepada rakyat, terutama di kawasan Parlimennya.
Pengunduran Maszlee berlaku di tengah-tengah spekulasi berhubung status kedudukannya dalam parti itu selepas nama beliau tidak dilihat dalam satu kenyataan bersama semua ahli Parlimen Pejuang semalam.

kenapala ckp bang non ketua pembangang? CMM edit news nie ke:ROFLMAO:
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
70,975
Reaction score
11,103
Points
1,906
kenapala ckp bang non ketua pembangang? CMM edit news nie ke:ROFLMAO:
hahaha tuan dah buat saya tergelak first thing baca cg ni 😆
hehe saya tak terlibat, klu tengok berita asal, gitulah yg diorang tulis
aduuh FMT tu, mcmana lak diorang boleh salah typo ni



ke diorang betul betul meant it (mischievous grin muahaahahhaa) :D
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register