BTC USD 16,807.1 Gold USD 1,789.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Macammana korang buat marketing untuk online bisnes?

japoniser

Super Active Member
Messages
5,219
Joined
Aug 12, 2010
Messages
5,219
Reaction score
40
Points
70
salam,

rakan2 cg sekalian, saya ingin bertnya kepada rkn2 smeu..mcmmana korang advertise secara berkesan online biz korang..mcm aku..ada share biz hbeg dgn kwn aku..kitorg dh buat almost nk masuk 2 thn..tapi tak berkembang..lagi..dok takat tu je..skang melalui facebook..(leh tgk link siggy kat bawah)..aku bandingkan dgn abg aku pulak..dia jual baju kurung (link kat siggy)..dgn modal rm500..skang dah leh ada web .com n dah ada premis..kalau korang..apa yang korang buat untk pengembangan biznes online korang..santai2 je k..smbil memberi idea2 yang bernas..selain tu kita boleh sesama maju..amin..insyallah.
 
Sponsored Post

tebbaloi

Legendary Member
gem
Messages
13,457
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
buat fanpage. bila ada fanpage, orang klik LIKE button, dan dari situ orang dapat menilai produk tsebut, tapi kena la aktif di fanpage tuu :)
 

japoniser

Super Active Member
Messages
5,219
Joined
Aug 12, 2010
Messages
5,219
Reaction score
40
Points
70
owh//dh buat dah..tapi kureng lagi..
 

kimy_focus

Fun Poster
Messages
113
Joined
Mar 29, 2010
Messages
113
Reaction score
32
Points
20
1-beli domain: .info/rm7 .com/rm25 (godaddy)
2-Beli hosting: 1tahun/rm10 (jomhosting)
3-buat web pkai oscommerce/wordpress bru ley dpt traffic dari search engine and baru nmpak biz.

cadangan jela.
 

i4u

Legendary Member
gem
Messages
17,424
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,424
Reaction score
83
Points
130
Tahniah sbb ada byk produk2 bgs

Cume page je krg menarik

Apa kate bro cuba pkai platform shopcart,byk kelebihan dia
-dpt tgk list all produk dlm 1 page
-user friendly
-more sistematik
-dan mcm2 lg

sy ada shopcart utk dijual,domain pun sgt sesuai dgn biz bro,leh jual mcm2 produk.

ok jika berminat,leh singgah sini >> http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=240742

tq
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register