macamana nak tukar bunyi alarm kereta?

CG Sponsors




mie_amour

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,809
Reaction score
36
Points
30
Credits
0
:) assalamualaikum,salam sjahtra...ble tmpang tnye kat kwn2 sape2 tau apa nama bendanya utk tkr bunyi alarm kereta tu?xmau yg bnyi biasa nak yg ok sket coz avanza ngan myvi tak ada bunyi alarmnya:((..boring dan takut trlupa nak lock...trimasss:D:)cgrock

p/s: kalau dpt tau harga,kedai atau special offer lg bgus..tq!
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
Credits
0
:) assalamualaikum,salam sjahtra...ble tmpang tnye kat kwn2 sape2 tau apa nama bendanya utk tkr bunyi alarm kereta tu?xmau yg bnyi biasa nak yg ok sket coz avanza ngan myvi tak ada bunyi alarmnya:((..boring dan takut trlupa nak lock...trimasss:D:)cgrock

p/s: kalau dpt tau harga,kedai atau special offer lg bgus..tq!
ko nak yg bunyi camner? mau ya pandai bercakap tue ker? pasal ada talking alarm kat kedai accesories jual.......
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
50
Points
120
Credits
0
alarm myvi yng palinng kelakar..guna hon..tit tit tit..
rasenya tukar kotak alarm kelisa,atau kenari dan jgn yng alarm kancil..
 
Last edited:

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Credits
0
tukar jer alarm tu kat accessories...
 

zerodecibal

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
5,547
Reaction score
5
Points
65
Credits
0
g je kedai brothers.... siren polis pun dia ada jual
 

eapui

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2007
Messages
4,827
Reaction score
7
Points
25
Credits
0
2 way alarm kt mudah.com ada jual siap pasang RM3++ je
 

endingman86

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
11,492
Reaction score
61
Points
120
Credits
0
tukar alarm jer lah...bukan mahal pun sekarang..x pun tukar jer original myvi tue...pakai kenari punye ke...baru ade bunyik...carik je kat accesory..ade je...
 

xoxo

Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
1,262
Reaction score
0
Points
20
Credits
0
tuka hon alarm pon bole..g kedai accessories brothers tu..
 

mie_amour

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,809
Reaction score
36
Points
30
Credits
0
oh..ok..sy xmau tkr alarm coz tkut void warranty die..ade yg kate tkar buzzer die:-?..kalau dpt yg ckp2 mcm bro kalau ckp tu lagi bgus..brapa hrga dia bro?tau x kdai yg ok area klang/port klang?:D..tq..

p/s: thanx utk bro2 yg reply..aku try gi survey kat acc..k
 
Sponsored Post
Top
Log in Register