Ask/Help Macamana nak bezakan Laptop baru atau refurbished?

Recommended Brokers


mhj.hafeezz

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2012
Messages
912
Reaction score
2
Points
15
kawan kerja call center sebuah jenama dulu bgtau ramai pembeli dapat laptop refurbished tapi jual harga baru kat tempat2 terkenal jual laptop..

macamana nak bezakan ye baru n refurbished masa nak beli? nak ganti laptop ni..
 
Sponsored Post

lwashere

Active Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
2,156
Reaction score
17
Points
35
TT kene tgk pada waranti je. waranti dari pengilang atau dari kedai.

Dari Serial number tu pun TT boleh tau waranti tu dah expired ke belum. yg ni cek kat web pengilang
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,698
Reaction score
402
Points
86
cara lain tak ada kena check no siri warranty
kalau nak yg betul2 fresh minta kotak masih ada seal pengeluar.
 

Oalev

Fun Poster
Joined
Jan 20, 2018
Messages
332
Reaction score
25
Points
20
kawan kerja call center sebuah jenama dulu bgtau ramai pembeli dapat laptop refurbished tapi jual harga baru kat tempat2 terkenal jual laptop..

macamana nak bezakan ye baru n refurbished masa nak beli? nak ganti laptop ni..

tempat2 terkenal yg dimaksudkan tu kt mana?
 

nad-cwa

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2014
Messages
473
Reaction score
92
Points
20
refurbished parts ni perkara biasa
memang manufacturer besar mcm HP dan Dell pun pakai barang refurbished
as long as warranty cover takde masalah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register