BTC USD 42,980.6 Gold USD 1,749.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Macam2 jenis Mobile Phone & Gadjets

mizemall.com

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2008
Messages
297
Reaction score
0
Points
10
Kalau free singgah le kat blog aku
Post la apa-apa komen kat situ kalau nak tahu harga ke model yg ada dijual pun tinggalkan pesan:D

iklan

klik sini
 
Last edited:
Sponsored Post

kancil biru

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
11,641
Reaction score
1,099
Points
191
ok bro.. tp apasalah kalau update ja la kat sini .. sama mcm kat blog
 

mizemall.com

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2008
Messages
297
Reaction score
0
Points
10
hdr-12e1.jpg


Jika kita meilihat pada spesifikasi , cukup hebat juga kamkorder kecil Sony ini. Ia telah dilengkapi pemproses imej bionz , sensor CMOS Examor , sokongan rakaman penuh HD, teknologi Smile Shutter serta pengesan wajah Sony. Ia mempunyai HDD setinggi 120GB , memudahkan kita untuk memindah rakaman kepada PC untuk kita melihat saat indah yang dilalui. Lensa ia dilengkapi dengan jenis Carl Ziess Vario Sonnar pula menawarkan keupayaan 12X zum optikal dengan penstabil imej optikal Steady Shot bagi menghasilakan rakaman yang jelas sepanjang masa. Skrinnya pula bersaiz 3.2 inci dengan teknologi Clear Photo LCD Plus, mikrofon terbina pula boleh zum dan memberikan bunyi yang jelas menerusi Dolby Digital 5.1 saluran. Terdapat butang khas untuk kita menyalin rakaman ke CD/DVD dengan sekali sentuh dan perisian Picture Motion Browzer untuk memudahkan kita menonton di PC kita. Harga Runcit yang dicadangkan ialah RM4999 saya boleh menawarkan pada harga yang lebih rendah…. Tinggalkan pesan dan email anda untuk dihubungi:):)
 

mizemall.com

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2008
Messages
297
Reaction score
0
Points
10
Bagi model siri W Sony Ericsson ia lebih dikenali sebagai “Walkman Phone” oleh para penggemar mobile phone serata dunia kerana ciri-ciri yang ada pada model ini. Model ini lebih simple, stylish dan unik, hanya berkinipisan 11mm dengan rekaan flip yang unik. Ia telah dihasil bagi memenuhi kehendak muda-mudi yang gemar kepada sebuah mobile phone yang menyeronokkan disamping penuh bergaya. Ia dilengkapi dengan kamera, pemain walkman , radio FM dan juga pelayar internet. Bagi penggemar mobile phone yang FUN ini lah model yang sesuai untuk anda…
spefikasi:
Size

* 104.0 x 43.0 x 11.0 mm
* 4.1 x 1.7 x 0.4 inches

Weight

* 75.0 g
* 2.6 oz

Available colours
Electric Black
Hypnotic Black
Ice Blue
Graphic White
Wisteria Purple
Turbo Red
Screen

* 176×220 pixel
* 262,144-colour TFT

Memory

* Memory Stick Micro™ (M2™) support (up to 4 GB)
* 14 MB Phone Memory

Actual free memory may vary due to phone pre-configuration
Networks

* GSM 900
* GSM 1900
* GSM 1800
* EDGE

Berapa harga runcit di pasaran ? PM/YM saya boleh beri harga yg paling kompetitif :D

sonye-w350wht.gif
 

mizemall.com

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2008
Messages
297
Reaction score
0
Points
10
Tips mengelakkan telefon bimbit dicuri/hilang

:)

Kini telefon bimbit boleh dikatakan dimiliki hampir setiap orang terutama di Malaysia, kita boleh lihat sesiapa sahaja mampu memilikinya. Namun begitu pelbagai perkara yang berkaitan dengan telefon bimbit seperti kehilangan dan kecurian kerap berlaku. Mungkin anda pernah melalui pengalaman telefon bimbit anda dicuri atau hilang, saya sendiri pernah mengalaminya dicuri sewaktu sedang sibuk bekerja. Pada waktu itu saya menerima message lalu saya mengeluarkan dari jaket saya, disebabkan terlalu sibuk saya tidak sempat membaca message dan tidak sedar di mana saya letakkan. Apabila keadaan tidak sibuk barulah saya teringat pesanan text yang saya terima, terus mencari dan dalam sekelip mata telefon saya hilang / dicuri.

Di Manakah Kecurian Telefon Bimbit Sering Berlaku

Biasanya kita banyak menghabiskan masa di luar berbanding di rumah. Jadi biasanya anda sering berada atau melalui zon berisiko tinggi untuk kehilangan telefon bimbit anda:

Terminal Bas

Tempat ini selalunya sesak dan ramai orang yang berpusu-pusu di situ. Sekiranya tidak berhati-hati telefon bimbit anda boleh hilang dengan mudah sekali. Oleh itu, anda dinasihatkan tidak terlalu kerap menggunakan telefon bimbit anda di zon yang sebegini. Adalah lebih selamat sekiranya anda menggunakan telefon awam yang banyak disediakan di zon ini, sekiranya perlu sangat membuat panggilan sila ke tandas untuk membuat panggilan.

Dalam Pengangutan Awam Bas/LRT

Semasa anda pergi dan balik dari kerja tentunya di dalam pengangkutan awam inilah bersesak dengan orang untuk ke destinasi masing-masing, masa ini dan tempat inilah kecurian/kehilangan kerap berlaku. Dalam bas/LRT yang penuh dengan penumpang itu, sekiranya anda kurang waspada terutama sewaktu bertolak-tolakan untuk keluar dari kenderaan awam, pencuri akan mengambil kesempatan mencuri telefon anda.

Kawasan Penuh Orang

Secara logikalnya tempat ini merupakan tempat yang digemari oleh si pencuri seperti di pasar malam, konsert, pesta/kernival/pameran dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Biasanya kita beranggapan tempat yang sebegini adalah selamat sebenarnya tempat yang sebegini juga amat merbahaya kerana kita tidak tahu bilakah si pencuri akan menjalankan modus operandinya.

Medan Selera atau Restoran

Kebanyakkan antara kita apabila berada di meja makan terutama di kawasan yang terbuka (open air) suka melatakkan barang seperti kunci kereta, beg tangan dan juga telefon bimbit di atas meja. Sedarkah anda perbuatan sebegini mengundang bahaya. Saya pernah ditegur oleh pekerja di sebuah medan selera yang mengatakan yang jangan meletakkan telefon bimbit di atas meja di kawasan terbuka tersebut. Menurut pekerja itu lagi si pencuri akan berlegar dengan menaiki motosikal sambil memerhatikan siapakah mangsa mereka. Apabila mangsa dikenal pasti pencuri akan mendekati meja kita lalu merampas telefon bimbit sementara seorang lagi sudah menunggu dengan motosikal lalu memecut laju meninggalkan kawasan tersebut.

Di Rumah Terbuka / Di Hari Raya/Kenduri

Jangan sangka dalam kemeriahan membuat rumah terbuka hari raya pencuri tidak meneruskan kegiatan mereka. Sebenarnya banyak telah kita dengar dalam kemeriahan dan keseronakkan kita, selalunya kita agak terleka sedikit. Masa inilah pencuri akan mengambil kesempatan atas kelekaan dan keseronokkan kita mengadakan rumah terbuka di hari raya. Tanpa kita sedari telefon bimbit kita yang baru dibeli sempena menyambut hari raya telah dicuri oleh si pencuri yang sama-sama memeriahkan dan meraikan hari yang indah itu.

Anda mungkin tidak pernah sedar bahawa perbuatan anda sendiri yang menyebabkan telefon bimbit anda dicuri atau dirompak. Jika pernah melalui situasi di mana telefon anda dicuri jangan ulangi kesilapan yang sama. Ingat pencuri ini ada dimana-mana sahaja andalah yang sebenarnya memberi ruang kepada mereka untuk melaksanakan misi jahat mereka….!
 

mizemall.com

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2008
Messages
297
Reaction score
0
Points
10
Nokia N78

Rasanya model ini memasuki pasaran Malaysia dalam bulan Julai lalu , ada sesiapa yang dah mencuba akan kelebihan model ini. Buat masa ini web saya masih ada masalah yang belum dapat di atasi bila selesai masalah nanti anda, untuk mengatahui dengan lebih lanjut lagi mengenai N78 ini dan harga yang saya tawarkan PM/YM

nokia-n78bro.gif
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register