To Sell Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari

Recommended Brokers


Forex Chart

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
Bursa Malaysia melantun !

KUALA LUMPUR: Selepas enam hari mencatat penurunan, Bursa Malaysia pagi ini mencatat lantunan untuk dibuka lebih tinggi, di tengah-tengah pemulihan sentimen pasaran global yang menyusuli perkembangan terbaru berhubung hubungan perdagangan antara Amerika Syarikat (AS) dan China, kata peniaga


Pada 9.03 pagi, FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) melantun 4.65 mata kepada 1,657.28 daripada 1,652.63 penutup semalam.


Indeks itu dibuka 4.46 mata lebih tinggi pada 1,657.09.


Kaunter naik mengatasi turun sebanyak 114 berbanding 40 dengan 99 tidak berubah manakala 1,652 tidak didagangkan dan 38 yang lain digantung.
 
Sponsored Post

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
gbp usd
GBP/USD
GBP/USD signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 13:10
Till
GMT+08:00 17:10
Buy
Buy at
1.2899
Take profit* at
1.2928
Stop loss at
1.2858
 

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
GBP/USD signal

38 minutes ago
From
GMT+08:00 8:14
Till
GMT+08:00 12:14


Sell at
1.3045
Take profit* at
1.3029
Stop loss at
1.3068


More signal ->> www.KLFX.blogspot.com




.
 

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
Sniper Suite Expert Advisor is applicable for Metatrader4 (MT4) and Metatrader5 (MT5) Forex online trading platform.



The EA has been perfectly tested since 2001 and proven to be 100% stable profitability (smooth straight graph). This does not mean the EA never hit stop loss, the fact that Sniper Suite always put a stop loss on each trade, so on some occasion our trades hit the stop loss but the implemented intelligent strategy which is a cut-switch system covered up any loss and bounce back the balance safely since 2001 until today with potential monthly profitability of 3-5% per pair. So if we use 10 pairs the monthly profitability will be 30-50%, we suggest to attached it on 3 to 5 pairs/account.


More info >> https://klfx.blogspot.com/2019/05/forex-sniper-suite-expert-advisor-100.html






.
 

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
USD/CAD signal
21 minutes ago
From
GMT+08:00 11:08
Till
GMT+08:00 16:08


Sell at
1.3127
Take profit* at
1.3109
Stop loss at
1.3157
 

mentarifandi

Freshie
Joined
Jul 31, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
• Kami dari salah satu Perusahaan besar perdagangan PT Mentari Mulia yang ada di Jakarta Pusat ingin berbagi informasi mengenai peluang usaha tabungan perdagangan kita dengan profit/untung yg jauh lebih Besar serta kesempatan untuk untung setiap harinya...💰💰💰💵💵💵
info lebih lanjut dan detail wa
087781416246
👇 legalitas dan izin perusahaan
terimakasih
Ayo join di PT. Mentari Mulia. Tidak usah ragu untuk join karena legalitas kita sudah dibawah naungan KEMENDAG, BAPPEBTI, KBI dan BBJ. Jadi, tidak usah sungkan lagi untuk join disini !!! For more info bisa langsung WA : 087781416246
atau email : [email protected]
 

akhmal_imran

Active Member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1,902
Reaction score
2
Points
25
EPISOD 4 - Novel " aku seorang Fx Trader "


Aku sanggup duduk berdamping dgn market 24 jam tanpa henti setiap hari semata2 ingin layan scalping utk mengejar lot komisen.. Memang caraku extreme… Orang pandang aku ni sgt hard working bila melakukan trading… Orang ingat makin lama duduk depan market lagi byk dpt buat income… Setakat akaun capital usd50k sudah biasa aku manage…. Jadi aku tidak gentar dan aku yakin kononnya aku mampu menunjukkan satu performance yg luar biasa. Aku anggap aku sentiasa boleh… aku anggap aku hebat… aku tidak pernah rasa nk improve diri aku dlm trading dengan cara yg sebetulnya.. apa yg aku buat selama ini sudah cukup bagiku… memang benar ada juga timbul perasaan ingin menjadi trader yg betul2 hebat diwaktu itu… tetapi aku tidak pernah terfikir pengawalan risiko itu amat penting… aku rasa benda tu sgt lambat… walau sebelum ni majority akaun yg dimanage banyak yg tidak perform tetapi apabila adanya akaun baru, pasti keyakinan itu sentiasa refresh semula kononnya utk akaun kali ini aku akan berjaya… Sentiasa ulangi perkara yg serupa walau gagal dgn harapan supaya ia akan mencapai results yg berbeza yg akan menyebelahi diri aku pula…

Cuba anda semua imagine kan disitu… aku yakin bukan saja sikap diriku tetapi ia juga merupakan sikap majority trader, bila mendapat satu akaun yg ‘virgin’, dari hari pertama akan dilanyaknya umpama itulah malam pertama perkahwinannya. Memang rakus, gelojoh umpama seperti yg korg semua layan 3GP dan thumblr dgn aksi di kebun kelapa sawit… Kegarangan itu semakin lama semakin kurang dengan lot entry semakin kecil yg dilakukan sbb equity semakin mengecil…. Mana taknya, buat cara high risk.. kalau boleh semua entry nk berakhir dgn profit x kisahla walau 1 pip sekalipun…. Itu juga serba sedikit gambaran diriku pada waktu itu… dahla layan scalping gila2… Wowww bila tgk statement sgt hebat… semua close dlm keadaan profit.. Win Ratio 100%.. lot dah beratus2.. guna timeframe 5 minit dan sesekali 15 minit sahaja… tapi bila tgk dkt Open Position, byk gila entry… semua merah2.. bilangan entry tu umpama dari atas siling sampai ke lantai… padat mcm sardin… tgk akaun sendiri pun rasa nak muntah… mmmmm.. kalau hari ni aku akan bertanya blk tentang kebodohan aku menguruskan akaun pada masa itu… yg byk2 locking tu bila nak selesai? Tiada keberanian utk melakukan cut loss… Dahla x pernah menggunakan Stop Loss.. Entry yg berlambak2 tu bila nak clearkan? Kalau dah besar gila floating sanggup ke nak cut loss?

Orang manage akaun trading utk mencapai keputusan yg baik iaitu profit… akaun tiada masalah tanpa ada floating2… sepatutnya perkara yg setiap trader kena tau, dlm forex ni loss satu perkara yg pasti.. kalau ada kalangan korg berangan utk capai result 100% winner dari setiap entry dibuat, hanya satu perkataan yg aku mampu ucapkan…. lupakanlaa…. Silap2 makcik marginah kirim salam…. Ye salam wajib dijawab.. jangan masa makcik tu bagi salam buat2 x dgr sudahla yer… Banyak kriteria2 di dalam ber trading kita kena ambil kira… bukan setakat memikirkan kecekapan kita menggunakan sesuatu teknik.. pengawalan risiko sgt penting… penjagaan emosi dari serangan psychology sgt penting.. cara dan gaya persembahan di dalam trading style juga sgt penting agar ia di dalam keadaan yg sistematik… anda tau bagaimana anda ingin mencapai results profit keseluruhan.. anda mampu bagaimana utk growkan akaun trading walaupun adakala 3-4 kali entry berakhir dgn kerugian… Anda masih rilex dan sgt tenang.. after that dgn 1-2 entry anda mampu recover kerugian tersebut… Ini baru boleh dikatakan anda hebat… tapi makesure konsistenkan semuanya… bukan hanya memikirkan konsisten profit tetapi disiplin juga kena konsisten… akibat tidak konsisten dari segi disiplin, 1 bulan punya hasil trade mencapai gain profit yg baik tetapi hanya dgn 1 click sahaja konon2 tiba2 muncul perasaan tamak, over confident dan diletakkan lot gajah, silap2 haribulan habis segala2 yg sudah anda dpt… sebab itulah di alam maya yg kita lihat itu bukannya profit… selagi kita tidak withdraw jangan panggil itu profit!!!!

Aku juga sering berulang alik KL – Medan atas urusan2 kantor disana… kalau bukan aku partner2 aku akan ke sana…. Perkembangan di Medan tidak begitu hebat… hanya secukup makan saja.. Maybe sebab masih baru… tapi perancangan ada byk sekali… Anggota disana ada lebih kurang 5-6 org secara fulltime termasuk seorg partner kami dari Indonesia juga.. Aku turun kesana ada juga mengajar mereka ilmu trading… aku x pasti samada apa ilmu yg sebenar aku ada… mcm aku ckpla, gaya mesti kena ada.. padahal ilmu masih ke lautan hindi… Masih ingat sewaktu Launching dulu telah dirasmikan oleh konsulat Malaysia di Kota Medan dan acara potong riben diescort oleh cewek2 disana yg mekap tebal dan berpakaian seksi… Begitulah serba sedikit keadaan dan persekitaran aku pada waktu itu…

Pada hari ini 14 Julai 2008, akaun penting tersebut aku sendiri yg uruskan dari ‘big client’ yang dijadikan sebagai percubaan pertama dari pihak mereka. Aku tidak yakin dgn partner2 aku… aku anggap dikalangan mereka akulah yg paling bagus…. Sekurangnya kalau aku MC kan akaun tetapi aku Berjaya mendapat Komisen yg tinggi dari akaun tersebut.. Sebenarnya itu satu pemikiran yg songsang dan jauh tersasar di dalam forex… Tanam azam yg kuat… aku cuba yakinkan partner2 aku sendiri… mereka juga harap aku dpt perform… harap ada hantu raya dtg dkt aku hari2 bagi signal yg tepat.. realitinya pada masa itu cara aku bertrading langsung tidak ada system yg betul… Cuma apa yg aku fikirkan adalah profit… aku akan standby duduk di depan chart seawal jam 5 pagi Isnin waktu market open…. Dan akan berpisah dgn mereka pada 5 pagi Sabtu market close…. Mmg seperti belangkas.. bukan main lagi aku bercinta dgn market.. xleh dipisahkan… bagai aur dgn tebing… kalau terpisah bbrp minit rasa rindu amat sgt… mesti aku akan jenguk jugak sambil berkata…. ‘buat apa tuuuuu’…. Kepala hotak dia.. siang malam pagi petang duduk mengadap chart… langsung xde life… kalau akaun floating teruk, sabtu dan ahad aku masih x mampu utk tidur lena… sbb market akan sentiasa menganggu perjalanan mimpi aku.. adakala dlm mimpi tiba2 aku mampu gain gila2… sedar2 rupanya bermimpi… sampai aku menyumpah2 sbb tertipu dgn mimpi… adakala tgh tido mimpi habis akaun mc… sedar2 aku urut dada aku tanda lega… nasib baik mimpi.. kalau time hari market open, aku sendiri tidak pasti bila aku tidur.. sbb yg aku tau aku hanya tertidur utk sementara… dpt2 time float.. kalau terlelap tanpa sengaja hanya bbrp minit, if tersedar blk bukan main kelam kabut aku nak tgk chart dah sampai mana…. Candle2 dlm chart tu dah mcm lembu aku rasa.. sentiasa kena awasi.. jgn bagi terlepas… Pasti kesihatan, keluarga, lifestyle yg lebih sempurna semua terabai…. X kira kalau di pejabat pun mcm tu dan blk rumah pun mcm tu jugak.. asyik mengadap chart 24 jam…. Zaman itu kalau nk tgk chart hanya boleh gunakan computer sahaja samada desktop atau laptop… kalau guna broadband mcm hampeh… sangkut2 selalu.. sbb tu aku kerap di ofis sbb internet laju sikit.. sampai ke tahap nak ke tandas sekali pun aku akan jinjing laptop aku masuk ke dlm tandas… Cubala korg fikir, adakah cara sebegini adalah merupakan ciri2 org yg Berjaya dlm trading? Pasti tidak sama sekali!!!

2 minggu pertama aku manage akaun ‘big client’ hasilnya akaun tersebut grow dgn baik… lot byk aku buat… mmg ikut pada deal 50% dari komisen akan dibayar pada mereka.. itu juga merupakan antara perkara yg mereka amat tertarik dgn kami.. profit tanpa ada profit sharing… lagi mereka suka.. show statement yg power2 padahal byk yg akaun demo… nama pun marketingkan… pssssttttt sampai sekrg ramai yg dok buat lagu tu lagi… huhuhu… akaun ‘big client’ tersebut dah grow menjadi usd85k… wowww baru 2 minggu dah capai 70% gain… tapi akaun still floating around usd30k… kalau ditolak profit just usd5k saja sbb tu akaun tu x diwithdraw lagi… lagipun bagi mereka apala sgt profit usd5k tu kan. Tapi bila aku intai akaun2 yg lain juga nasib lebih kurang sama… xde akaun yg x floating… semua floating… ada yg floating tapi equity still win.. ada juga yg floating tapi dah loss mencapai 50%… dan ada juga akaun yg tgh nazak pada masa itu yg di manage oleh team aku dan biasa pihak kami akan top up blk akaun tersebut jika ia melibatkan akaun client…

Kini memasuki bulan Ogos 2008… Segala fundamental apa yg berlaku diluar sana aku tidak pernah ambil peduli.. Yang aku tau scalping scalping saja… “On September 16, 2008, failures of massive financial institutions in the United States” dimana ia bermula seawal bulan Ogos lagi sudah Nampak kesannya… JPY menjadi sangat kuat dan USD juga mengikuti JPY menjadi strong.. Semua currency JPY mulai bearish… dan pair USD sebagai quote juga semua bearish tanpa henti… Kegemaran pair aku pada masa itu adalah GBPJPY dan EURUSD…. Aku x layan pair lain Cuma kadang2 saja aku ambil GBPUSD… mcm biasala… bukak timeframe 5 minit tgK candle menari2 dan bila dah turun sikit aku terus counter buy… mmg itulah cara aku biasa buat… main2 rasa.. biasanya kalau market ranging mmg aku akan win… tapi pada waktu itu market jatuh lagi tanpa nk menoleh ke belakang….

Dan sambungannya pada Episod 5 dimana 100% akan aku cerita dgn memberi gambaran yg jelas apa yg telah berlaku pada aku pada waktu market crash itu… ia merupakan episode yg paling dramatic… moga kita berjumpa lagi… terima kasih kerana mengikuti perjalanan dan pengalaman aku di dalam forex di dalam Artikel “Aku Dan Forex”.



....sambungan di www.KLFX.blogspot.com




.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register