Macam mana nak tau jika profile offline skype seseorang itu sedangkan dia online?

CG Sponsors




akulahorangitu

Fun Poster
Joined
Dec 1, 2009
Messages
103
Reaction score
1
Points
15
Assalamualaikum...

Kawan-kawan .. macam mana nak tau seseorang itu on9 sedangkan dia set kat profile dia ofline?
 
Sponsored Post

alongshidy

Fun Poster
Joined
Nov 7, 2009
Messages
642
Reaction score
235
Points
23
wsalam...

Saya cuba jawab..saya cuma tahu cara nak detect invisible hanya pada Yahoo Messenger(YM) je..Klik sini kalau nak tau user YM yang INVISIBLE/menyorok..Dan masukkan Email atau ID kawan bro. :D

Untuk Skype saya xpernah cuba cara ni walaupon saya ada akaun Skype coz slalu on YM je..Tapi bro boleh try cara manual seperti di bawah ni.

1)Hantar mesej kepada pengguna yang ingin bro semak. kalau xada mesej yang mengatakan "mesej tidak boleh dihantar/message cannot be delivered" maknenye pengguna tu INVISIBLE.:)

Xtau la function ke x..just try it..:D
 

renazlin

Fun Poster
Joined
Sep 6, 2009
Messages
160
Reaction score
0
Points
10
cbe kol kt skype msa dy invi...klu xdpt,mknenyee offline..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register