BTC USD 61,357.3 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Macam mana Nak Mohon Tiang Lampu TNB

bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
Salam

Ada tak staf TNB Melaka kat sini???

Nak tanya sikit la
macamana caranya nak mohon tiang lampu dan lampu jalan (berbayar)

Kat belakang rumah aku tu gelap sangat la
ada macam kawasan belukar sikit
memalam ada rasa seram la jugak..:((

aku bercadang nak mohon TNB pasang tiang lampu jalan kat belakang umah aku tu, tapi tak tahu la plak cara dab berapa kosnya :">

enibadi buleh kawtim kasi aku ka#:-S
 
Sponsored Post

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
Salam

Ada tak staf TNB Melaka kat sini???

Nak tanya sikit la
macamana caranya nak mohon tiang lampu dan lampu jalan (berbayar)

Kat belakang rumah aku tu gelap sangat la
ada macam kawasan belukar sikit
memalam ada rasa seram la jugak..:((

aku bercadang nak mohon TNB pasang tiang lampu jalan kat belakang umah aku tu, tapi tak tahu la plak cara dab berapa kosnya :">

enibadi buleh kawtim kasi aku ka#:-S

rasanya bukan apply kat tnb.. rasanya apply kat local council. :-?

tapi billing by TNB
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
ermm bagus jugak thread ni.. i like.. aku pun nak tau jugak.. sesapa yg dah buat sila la share kat sini
 

Jangguit

Fun Poster
Joined
Aug 24, 2010
Messages
427
Reaction score
1
Points
15
ko duduk kampung ke taman?kalau kampung ko trus je pegi TNB..nanti dieorg uruskan...
kos tiap2 bulan aku rasa x sampai rm20 kot...(tp blum msuk bil letrik umah lg le 2....)
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
ko duduk kampung ke taman?kalau kampung ko trus je pegi TNB..nanti dieorg uruskan...
kos tiap2 bulan aku rasa x sampai rm20 kot...(tp blum msuk bil letrik umah lg le 2....)

yeke ... bukan 10 je ? ntah la aku dgr org ckp je ...
kena apply kat TNB ... 1 tiang .. sewa bayar setiap bulan ...
try la tanye TNB :)cgrock
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
yg penting TT kene tengok nk cerahkan tuh kawasan TT ker atau kawasan jalan luar..

n kalo luar pagar TT pulak kene tahu jalan tuh surrendered road ker atau kepunyaan developer..

sumer nih lain2 apllication dia... TT letak laa detail sket sinih.. :D

kalo tiang tuh kt jalan majlis so kene pergi apply kat majlis, TT xyah bayar kos tiang n sambungan.. cuma kene letak deposit tiang (brapa tah x hengat) n pastuh kene bayar bulan2 nyer charge ler..

kalo tiang tuh dalam kawasan pagar i.e TT punya tanah, pergi apply tnb. kos tiang n connection charge TT bayor deposit.. n mcm biasa bayor bulan2..

pastuh nk paling senang.. pasang ajer spot light dari distribution board (DB) rumah TT.. yg nih xyah apply mana2 pon.. panggil kontraktor pasang je.. tapi siap sedia laa bil letrik nanti.. :)):))
 

Jangguit

Fun Poster
Joined
Aug 24, 2010
Messages
427
Reaction score
1
Points
15
yeke ... bukan 10 je ? ntah la aku dgr org ckp je ...
kena apply kat TNB ... 1 tiang .. sewa bayar setiap bulan ...
try la tanye TNB :)cgrock

aku dlu pakai kena RM7 je sbln...tp ya saiz kecik punyer...(skrg dah buang sbb dpt yg percuma.:D)
kalau x salah aku lampu ni ada 2 saiz(besar n kecik)......
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
aku dlu pakai kena RM7 je sbln...tp ya saiz kecik punyer...(skrg dah buang sbb dpt yg percuma.:D)
kalau x salah aku lampu ni ada 2 saiz(besar n kecik)......

mcm tu .. aku tak pernah apply ... tapi org ckp mmg apply kat TNB ...

cuba tanye ... rasa nya lama gak nak lulus tu
 

bujanglapok

Active+ Member
Joined
Aug 20, 2008
Messages
3,272
Reaction score
74
Points
30
yg penting TT kene tengok nk cerahkan tuh kawasan TT ker atau kawasan jalan luar..

n kalo luar pagar TT pulak kene tahu jalan tuh surrendered road ker atau kepunyaan developer..

sumer nih lain2 apllication dia... TT letak laa detail sket sinih.. :D

kalo tiang tuh kt jalan majlis so kene pergi apply kat majlis, TT xyah bayar kos tiang n sambungan.. cuma kene letak deposit tiang (brapa tah x hengat) n pastuh kene bayar bulan2 nyer charge ler..

kalo tiang tuh dalam kawasan pagar i.e TT punya tanah, pergi apply tnb. kos tiang n connection charge TT bayor deposit.. n mcm biasa bayor bulan2..

pastuh nk paling senang.. pasang ajer spot light dari distribution board (DB) rumah TT.. yg nih xyah apply mana2 pon.. panggil kontraktor pasang je.. tapi siap sedia laa bil letrik nanti.. :)):))

tqvm bro, tq
sangat membantu

aku dok rumah taman ysmg baru buka kat bukit rambai
belakang rumah aku tu tanah orang yang tak diusahakan
dah hampir jadik hutan dah..:eek:
 

kertasdinding

Active Member
Joined
Jul 28, 2010
Messages
1,610
Reaction score
0
Points
20
dok mlake ke bro ?lau ko dok btu phat leh gak nk tlg..huhu..bpak aku knal ngn yg psang2 lmpu jln ni..byr skali je kos lmpu+psang tuh..da xyh byr bulan2..tp tu la..dak tu cme wat kat btupaht je..ngeh2..kat umah bpak aku kat kmpng siap psg 2 lmpu lg..pdhal bape meter je jrak 2 tiang tu..huhu.mmg meriah dpan umah tu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register