macam mana nak buat dokumen proses sambung bayar??

CG Sponsors




screamyxuser

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
299
Reaction score
2
Points
15
salam,

ader saper2 kat sini bole uruskan proses sambung bayar??

kawan ader nak minta tolong sambung bayarkan kereta dia, tapi untuk kesenangan kedua-dua belah pihak kiteorang bercadang nak buat proses hitam putih, dah 3 lawyer firm kiteorang pegi tapi semua x buat.

ader saper2 yang bole buat??
 
Sponsored Post

328i

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2008
Messages
898
Reaction score
2
Points
15
sebenarnya agreement tu semua tak valid bro...
tu pasal lawyer tak nak buat.........
agreement tu cuma nak sedapkan hati tuan punye kereta dan penyambung bayar je.....
apa2 hal kemudian hari memang tak valid.
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
betul kata bro 328i tu... tak valid sbb kereta tu hak bank.
 

sidang muda

Super Active Member
Joined
Jun 30, 2008
Messages
6,880
Reaction score
31
Points
70
salam,

ader saper2 kat sini bole uruskan proses sambung bayar??

kawan ader nak minta tolong sambung bayarkan kereta dia, tapi untuk kesenangan kedua-dua belah pihak kiteorang bercadang nak buat proses hitam putih, dah 3 lawyer firm kiteorang pegi tapi semua x buat.

ader saper2 yang bole buat??


aku ada wat rm350
cop pesusuruhjaya sumpah
 

328i

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2008
Messages
898
Reaction score
2
Points
15
kalau dah tak valid jgn la plak SIDANG-MUDA nak caj sampae RM350....
siyan kat mereka tu
 

Zul.H

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,754
Reaction score
21
Points
25
COp pesuruhjaya sumpah ker..cop mohor ker...

semua tak laku bro...

Kete tu asal aggrement antara owner asal ngan bank...

takkan ko nak buat aggrement antara owner ngan ko plak...

jadi aggrement atas aggrement..mana laku beb...

kete tu ada tulis atas gera "hak milik dituntut oleh bank xxx'....jadi kete itu hak milik mutlak bank selagi belum abis bayar / tak de release letter

kalau ada pon lawyer boleh buat...dia nak makan duit ko jer...belakang hari bila ada apa-apa, ko bawak g mahkamah, dokumen tu buang dalam tong sampah jer lah..

Melainkan dengan consent pihak bank, ko boleh tukar nama dan sambung jer bayar kete tu, atas geran pon tukar nama, atas loan pun tukar nama, tanpa ada apa-apa pindaan pada bayaran bulanan..akta sewa beli 1965 ada nyatakan benda ni..belek2 lah buku akta yer...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register