macam mana nak block P2P (Ares)

CG Sponsors




haikalazrin

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
520
Reaction score
20
Points
15
aku nak mintak pertolongan sesiapa pernah block P2P program...macam ARES...

kat sekolah aku ramai sangat guru pakai ARES..sampai Internet pun jadi slow...bila diaorang pakai ARES...orang lain tak dapat nak masuk internet..jadi slow...

ARES @ P2P program lain boleh mengakibatkan internet jadi slow...kalau tak percaya try la..

yang susah nak block ARES ni,dia tak da URL tersendiri...jika block port pun..ia akan masuk jugak jika pakai ARES versi lain...

sakit kepala den...

:(:)(( TOLONG :(:)((
 
Sponsored Post

haikalazrin

Fun Poster
Joined
Aug 13, 2008
Messages
520
Reaction score
20
Points
15
Jika ada virus yang boleh menjahanamkan p2p program lagi bagus
 

Tokera

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 31, 2005
Messages
11,280
Reaction score
154
Points
123
Ada firewall x kat opis ko..Selalunya nak block port ni kena pakai firewall.

Macam kat opis aku ni rasanya derang pakai Cisco punya firewall. Apa2 jenis program P2P mmg x lepas termasuk Ares dalam network kat opis aku ni.

cuba baca link ni..

http://www.imfirewall.com/en/protocols/ares.htm

then kalau nak tahu lebih lanjut..

just type je..
How to block Ares P2P Program kat search ruangan pakcik google.com

comfirm ada solution dan jawapan.

Try la dulu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register