BTC USD 64,223.9 Gold USD 2,320.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

MA Layers Technique

onetarmizi

Elite Member
Messages
4,261
Paid Membership
Joined
May 30, 2006
Messages
4,261
Reaction score
938
Points
76
Salam,

Sebenarnya sistem trading ni pernah saya introduce setahun yg lepas kat forex-tsd cuma semalam saya ade buat sedikit improvement dgn menambah beberapa indicators.

Jadi dibuka utk member2 disini beri pendapat mana2 kekurangan utk dibincangkan bersama.

Petikan dari forex-tsd adalah seperti berikut:

I was revised this method for more effective trading. I add 1 more MA layer (darkorchid color) to filter & identify main trend on the chart. I also use support & resistant as well as Band 100 deviation 2.

Second window, I put 2 indicators (Stoch histogram 100,3,3 & rsi filter 10). Function these indicators to entry & close the position. When stoch histogram & rsi filter shows different direction then we close previous position even in negative pips for stop lose or take profit if our OP in positive pips. Normally when stoch & rsi shows different direction with each other it indicate market in flat condition. Therefore for securing don't trade when this condition occurred.

I use timeframes 15 minutes & this template can apply any your favorite pair. Take a look & give your comment after trying it.

OP BUY & CLOSE CONDITION

ma_lay10.gif


OP SELL & CLOSE CONDITION

ma_lay11.gif


DON'T TRADE CONDITION/MARKET FLAT


ma_lay12.gif



Recommended pair G/U, E/U dan lain2 yg spread tak tinggi.
 

Attachments

Sponsored Post

Sesiapa yg ingin upgrade lagi dan tambah atau tukar indicator lain yg lebih mantap sgt dialukan kerana thread dlm seksyen ini khas utk development. Mana yg kurang kita perbaiki dan mana yg dh lengkap kita cuba maintain kan.

Semoga bermanfaat dan dpt membantu dlm trading terutamanya dlm penentuan entry, close dan don't trade condition.
 
ok...aku dah nampak cara nak hold entry, refer kat strong level 20/80 utk stoch360 dan stoch720...Timing masa rsi bertukar arah boleh tgk pada logik stoch18 enter level 20/80

latest-3.gif


Setting sto100,3,3 memang cantik utk histogram sbb masa histogram nak bersilang memang perlukan setting yg cepat.

MA layers yg bro one letak tu aku gantikan dgn buaya bill william.

kat bawah aku kasi tpl dan set indi yg aku modify dari bro one punya tpl.
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.06925
USD / JPY
159.685
GBP / USD
1.26510
USD / CHF
0.89368
USD / CAD
1.36985
EUR / JPY
170.743
AUD / USD
0.66509

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register