MA Layers Technique

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13356
USD / JPY
107.329
GBP / USD
1.26087
USD / CHF
0.93803
USD / CAD
1.35171
EUR / JPY
121.664
AUD / USD
0.69714

CG Sponsors




onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Salam,

Sebenarnya sistem trading ni pernah saya introduce setahun yg lepas kat forex-tsd cuma semalam saya ade buat sedikit improvement dgn menambah beberapa indicators.

Jadi dibuka utk member2 disini beri pendapat mana2 kekurangan utk dibincangkan bersama.

Petikan dari forex-tsd adalah seperti berikut:

I was revised this method for more effective trading. I add 1 more MA layer (darkorchid color) to filter & identify main trend on the chart. I also use support & resistant as well as Band 100 deviation 2.

Second window, I put 2 indicators (Stoch histogram 100,3,3 & rsi filter 10). Function these indicators to entry & close the position. When stoch histogram & rsi filter shows different direction then we close previous position even in negative pips for stop lose or take profit if our OP in positive pips. Normally when stoch & rsi shows different direction with each other it indicate market in flat condition. Therefore for securing don't trade when this condition occurred.

I use timeframes 15 minutes & this template can apply any your favorite pair. Take a look & give your comment after trying it.
OP BUY & CLOSE CONDITION



OP SELL & CLOSE CONDITION



DON'T TRADE CONDITION/MARKET FLAT





Recommended pair G/U, E/U dan lain2 yg spread tak tinggi.
 

Attachments

Sponsored Post

akuslamberjer

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2008
Messages
5,287
Reaction score
103
Points
73
Thanxs bro one, kawe tumpang cedok ilmu seketol dua.. Mcm best gabungan Stoch Histogram ngan RSI filter tu :)cgrock
 

sudu karat

Fun Poster
Joined
May 25, 2008
Messages
367
Reaction score
2
Points
15
Wow byknye tali dalam chart tuh.. huhu nk blaja la... aku register kat thread nih bole? :D
 

globex

Fun Poster
Joined
Nov 6, 2006
Messages
215
Reaction score
0
Points
10
aku tengok ok juga. terima kasih aku ceduk sikit. nanti kalau ok aku cita kat sini
 

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
Sesiapa yg ingin upgrade lagi dan tambah atau tukar indicator lain yg lebih mantap sgt dialukan kerana thread dlm seksyen ini khas utk development. Mana yg kurang kita perbaiki dan mana yg dh lengkap kita cuba maintain kan.

Semoga bermanfaat dan dpt membantu dlm trading terutamanya dlm penentuan entry, close dan don't trade condition.
 

azraneus

Active+ Member
Joined
Aug 10, 2006
Messages
3,371
Reaction score
252
Points
46
bro one...kalo nak swing pun mmg kena tgk la stoch dgn rsi filter tu?
 

azraneus

Active+ Member
Joined
Aug 10, 2006
Messages
3,371
Reaction score
252
Points
46
ok...aku dah nampak cara nak hold entry, refer kat strong level 20/80 utk stoch360 dan stoch720...Timing masa rsi bertukar arah boleh tgk pada logik stoch18 enter level 20/80



Setting sto100,3,3 memang cantik utk histogram sbb masa histogram nak bersilang memang perlukan setting yg cepat.

MA layers yg bro one letak tu aku gantikan dgn buaya bill william.

kat bawah aku kasi tpl dan set indi yg aku modify dari bro one punya tpl.
 

Attachments

Last edited:

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Joined
May 30, 2006
Messages
4,154
Reaction score
678
Points
76
bro one...kalo nak swing pun mmg kena tgk la stoch dgn rsi filter tu?
Klau nak swing memang benar kena lihat major trend melalui stoch histogram. Kalau ada percanggahan signal antara stoch histogram dan rsi filter recommended to close position.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register