BTC USD 38,086.4 Gold USD 1,776.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Long term venture. Korang ada produk? Nak join tak?

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Assalamualaikum,

First of all, saya masih baru di sini dan konfem takde orang kenal saya lagi :(. Tapi tak menjadi halangan kot untuk nak buat kawan kan? Actually, forum CG ni bukan baru untuk saya. Ada la jugak kengkawan selalu bagi link ke post-post yang menarik. Tapi tak pernah nak register. Hari ni, tergerak la pulak nak buat akaun, so here I am.

Saya ni buat bisnes internet kecil-kecilan je. Ada la "team" web developers yang kecik. Takde otai mana pun macam kebanyakan members kat sini. Saya buat laman web dah lebih 12 tahun. Banyak pengalaman gak la yang dah diperoleh. Banyak juga client yang masuk - keluar. Dalam laptop ni je ada lebih dari 700 laman web yang saya pernah bina. Tak termasuk yang dah delete etc. Tapi kan, saya rasa macam tak seronok je. Dah banyak laman web saya buat untuk orang, tapi takde buat laman web untuk sendiri.

Kalau korang nak tengok secubit daripada laman web yang saya pernah buat, ni nak show-off lah sikit ye..haha..tgklah portfolio - http://www.thelimedesign.com

Tapi, saya bukan nak jual services laman web kat sini hari ni. Saya nak buat satu kumpulan bisnes kecil kat internet. Saya nak buat satu laman web yang "ultimate" mengabung segala skills saya yang ada (chewah), dan setup sebuah "internet mall" yang jual produk-produk "legit". Kira tak nak orang ragu-ragu bila membeli kat mall nih. Kalau boleh, saya nak mall ni jual apa benda skali pun mungkin. Permainan, pakaian, elektronik, alat komputer, everything.

So, kalau korang ada stock barangan yang nak dijual kat internet, sudi-sudilah balas di sini. Kita mulakan perbincangan bersama-sama.

Design-nya dah ada. Sekarang nak kene program semuanya. Internet site, saya akan uruskan. Server dah ada, domain ada, SSL certificate pun dah siap ready, kira nak kene program je. Saya nak tgk apa produk yang kita akan jual, so saya boleh "alter" design mengikut kehendak.

Nak tgk design? Ini designnya : http://www.thelimedesign.com/portfolio/web-designs/grabzer.html

Awaiting responses :)

Shahz :)cgrock
 
Sponsored Post

azaz

Fun Poster
Joined
Aug 22, 2008
Messages
884
Reaction score
1
Points
20
bro...brg sendiri tu xde tp produk org lain ada la sbb jadi ejen kpd sykt produk tu. Kira boleh ker? Profit mcm mana pulak? :-?
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Camtu pun boleh gak..Tapi produk kat dalam tangan kene banyak ahr..I was thinking, profit tu, kita buat 40-40-20..

40 untung bro..
40 untung saya..
20 kita letak untuk advertising..

Boleh diskas lagi..Takde masalah..But setiap "supplier" kene ada produk yang lain..eg: Kalau bro dah supply barang computer, yang lain kene supply produk jenis lain pulak.. :)
 

puteera

Fun Poster
Joined
Mar 10, 2010
Messages
360
Reaction score
0
Points
10
nak join

bro saya nak jual produk wangian.. blh tak..?
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Boleh gak..So perfume section booked ☺ The best part, kita akan ada multi-payment-system..Nak bayar guna bank transfer pun bole..Takde main SMS untuk tunggu payment..Checkout cart -> Terus login ke Maybank2U (atau bank lain), dan terus buat payment -> go back to system kita..

Bende ni je kene caj RM500..Semua kos development akan ditanggung oleh saya..Domain, server, plugins, licenses, etc..

Kita kongsi on marketing je ☺ Bawak masuk produk lagi guys~
 

puteera

Fun Poster
Joined
Mar 10, 2010
Messages
360
Reaction score
0
Points
10
ok..bro
harap2 blh jalan..


nak tanya gak..
takde syarat ke..
nak masuk produk nie..?
takut2 nanti yang sama je produk..tu
kan payah tu..??


:)cgrock:D:)
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Like I said tadi, satu department satu manager je..Macam bro dah book untuk perfume, so kita takde lagi perfume department..Every manager akan ada store front sendiri :)
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Okay..Ada seorang lagi member nak jual barangan computer..So computer peripherals department is booked :)

Kalo korang ada syak tentang skills saya, tengok contoh laman web yang saya dah setup nih..Korang yang join venture pun akan dapat satu subdomain and storefront yang hampir serupa dengan ini. Kemas dan bersih:

http://www.revotextiles.com
 

fanlee

Legendary Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
14,022
Reaction score
12
Points
115
mcm mana plak kalu akseaori/part hp etc
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Boleh lagi..Computers tak sama dengan mobile phone..Tapi products kene banyak tau :)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register