Loan ...

CG Sponsors




edyipohmali

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
2,125
Reaction score
7
Points
25
I]UPDATE 2/7/09[/I]

Loan - Untuk kakitangan kerajaan dan Swasta

1) rate 5.05% 1 - 2thn / rate 6.02% 3 - 10thn


- Pinjaman maksima sehingga RM150,000.00
- Tempoh pembayaran balik sehingga 10 tahun
- Kadar faedah serendah dari 5.05% setahun*
- Penjamin tidak perlu
- 'Blacklist' tidak kira jumlah layak memohon
- Tempoh pemprosesan dari 8 hingga 16 hari

Syarat-syarat:

- Kakitangan kerajaan, badan berkanun & beberapa syarikat separuh kerajaan
- Umur dari 19 tahun hingga 58 tahun
- Tempoh perkhidmatan melebihi 3 bulan jika taraf jawatan tetap

1.1)

1.2 Masih Terendah di pasaran dan tarbaik in town

- Pinjaman maksima sehingga RM150,000.00
- Tempoh pembayaran balik sehingga 15 tahun
- Kadar faedah serendah dari 4.9 - 6.8% setahun
- Penjamin tidak perlu
- 'Blacklist' tidak kira jumlah layak memohon
- Tempoh pemprosesan dari 3 hari

Dokumen mcm biasa ler..hehhe

2) rate 5% flat rate best in town! best in town! best in town! best in town!

- maximun 150k
- ansuran selama 15 tahun
- blacklist layak
- tak perlu penjamin
- tempoh proses 7 - 14 hari

syaratnya

- Kakitangan kerajaan, badan berkanun & beberapa syarikat separuh kerajaan
- Umur dari 19 tahun hingga 58 tahun
- Tempoh perkhidmatan melebihi 2 bulan jika taraf jawatan tetap
- potongan melalui biro

3) rate 5.1% - 5.9%

- Kakitangan kerajaan, badan berkanun & beberapa syarikat separuh kerajaan
- 10 kali gaji jer
- ansuran sehingga 15 tahun
- tanpa penjamin
- umur 18 - 58 tahun
- bayaran balik : tanpa potongan biro angkasa (potong dlm akaun bila masuk gaji)
- baru kerja sebulan pun boleh mohon loan

-swasta plak
- gaji kasar kena rm3k
- 10 kali gaji jer
- tak bleh ada ctos,kalo ccris 3-4 bln boleh try tolong2

4) Bankrapsi atau muflis loan

- Kakitangan kerajaan, badan berkanun & beberapa syarikat separuh kerajaan
- maximun loan 18k
- potongan melalui biro angkasa

5) Room Servis

- maximun loan 150k
- pemegang kad kredit lebih setahun
- umur 21 tahun keatas
- tidak blacklist
- lulus dalam 24 - 48 jam
- dokumen ringkas sangat ( i.c dan copy cc )

6) Swasta loanSTOP SEMENTARA WAKTU

Pinjaman maksimum 5-8 kali gaji/ nak lebih kena ada penjamin yg tak blacklist
Kadar keuntungan 7.99% setahun
Tiada Denda Bayar Lewat
Tiada Penalti Bayar Awal malah anda terima rebet

Syarat - syarat:

Umur 21 hingga 60 tahun
Terbuka kepada pekerja swasta & kerajaan & self-employed
Gaji pokok mesti melebihi RM1500.
- Kecuali blaclist, GAJI basic/pokok kena 2k ke atas.Blacklist Card Credit dan Rumah tak layak memohon. (open utk 10 org 28/3/09)

email atau pm teman utk swasta blacklist
- senarai blacklist ( bank/jenis blacklist/amount terakhir )
- nama
- no telefon
- majikan
- e-mail
- gaji pokok
- elaun/ot
- tanggungan/ansuran sedia ada - cth : rumah / kereta / etc

Dokumen Diperlukan:

Fotokopi IC
Fotokopi Slip Gaji 3 bulan terkini (cop dan sign oleh HR)
KWSP statement terkini (mesti dapatkan cop nama pegawai dan tandatangan pegawai KWSP bertugas)
Fotokopi Bil Air/Elektrik Rumah kediaman

utk blacklist tambahan dokumen

- ctos report dari bank negara (jika tinggal area kl/selangor..kalo luar lambat sket)
- penyata terakhir loan yg sangkut

STOP SEMENTARA WAKTU

6) Modal mula berniaga / ubahsuai premis / belian mesin/peralatan

- enterprise atau sdn bhd
- umur 18 - 60 tahun
- bumiputera 100%
- tapak / premis yg sah
- 20k - 500k ( ENTERPRISE) - 2 juta ( SDN BHD )
- 7 tahun ansuran
- interest 5%
- mula bayar pada bulan ke-7

dokumen diperlukan

- Rancangan Perniagaan / Paper Work (PEMBUATAN/PERKHIDMATAN/TRADING/TERNAKAN/PERTANIAN/PELANCONGAN ETC)
- Penyata bank 3 - 6 bln
- Quotation dari supplier
- Salinan i/c disahkan oleh jkk/adun
- SSM 1 Set
- Borang 24,44,49,M&A ( utk syarikat SDN BHD )
- Sijil2 akademi dan berkaitan dengan perniagaan
- perjanjian sewa ( kalo sewa )/ perjanjian berikuasa atas premis/tanah/tapak
- jika ada berkaitan seperti - invois jual beli, ASB or FD dan yg berkaitan
- Surat sokongan dari ADUN/PARLIMEN dalam daerah korang berniaga (UTK MULA MENIAGA)

*ni sesuai utk mereka yang baru nak mula berniaga juga

7) Loan bisnes / pinjaman perniagaan

- SSM 1 Set ( lebih 6 bulan)
- I/C copy
- Penyata bank 6 bulan
- Bil air/letrik/astro
- tidak blacklist
- 4% - 12% setahun / local bank

8) Pinjaman Tentera/askar

- max rm30,000 selama 7 tahun
- blacklist layak
- wajib daftar sebagai ahli KPAT sebanyak rm285 (jika dah ada tak perlu bayar )
- proses sebulan dan perlu turun k.l untuk sign aggreement
- gaji harus berbaki rm400..selebihnya boleh buat pinjaman ansuran

9) Pinjaman Untuk kakitangan yang pencen

- max 5 tahun utk 100k
- proses dalam sebulan
- surat pencen khidmat dan surat bayaran pencen
*coming soon




SMS / pm pada saya
[email protected]
019-5252009 / 016-5950306 edy

mesej untuk umum
permohonan utk orang yg serius sahaja..bila teman suh budak ambik dokumen teman dah kena kuar rm30..jadi x jadi tu belakang citer...kebanyakan teman asyik terkena jer ..jangan sampe teman minta upfront or sbgnya
sedar2 org tu minta cancel sbb dah apply kat org lain la,ada jadi penjamin org la dan macam2..kalo kabor siang2 kan bagus utk alam sejagat.tak ler teman hidup segan mati tak mau...

*urusan melalui pos dan fax kalo boleh...zaman dah berubah,dunia dah maju..hehe

Info terkini -

Zulkople P.J - Approved 25k

Zulkifli Ahmad K.Kurau - Approved 33k

Ara Prosesor - Approved 20k (fasa 1)

Rohaniah kedai kek - Approved 20-50k


utk program etika emas estet 3 tgk dlm thread ni http://carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4277442&postcount=319
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

rakyat_jelata

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
3,387
Reaction score
131
Points
38
pekerja / company swasta..
blacklist...
leh contact aku..
tumpang lalu tuan tanah..
 

buytosell

Active Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,673
Reaction score
3
Points
25
banyak sangat promosi....pinjaman dari koperasi atau bank nie?????
Bisnes Loan

- enterprise max - 50k
- Sdn Bhd max - 2 Juta

boleh cuba kpd yg berminat,depend pada document..


Loan Bankrap

- potongan melalui Biro Angkasa
- loan RM 13 000.00 max.
- approve 2 hari.
 

edyipohmali

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
2,125
Reaction score
7
Points
25
banyak sangat promosi....pinjaman dari koperasi atau bank nie?????
idak le byk sgt promosi...biasa jer nih bro...

bisnes loan kat bank tempatan

loan lain2..kalo pemohon blacklist, koperasi kena jadi penjamin..kalo nama line clear, direct bank.
 

azriusre

Active+ Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,078
Reaction score
9
Points
25
tuan tanah tolong bagi contact no,yang hangpa dok promote tak bagi contact no tu pasai pa?lagi satu aku ni keja swasta tp blacklist, gaji basic + elaun RM2000 leh apply ka,seluruh Malaysia atau kawasan yang sewaktu dengannya saja.:(
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
mcm kogemilang je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register