Loan untuk beli tanah

CG Sponsors




nida142

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2009
Messages
116
Reaction score
0
Points
15
loan

Salam,

Kalau sesiapa berminat buat personal loan khas untuk kakitangan kerajaan (CIMB Awam-i) boleh contact saya. Berdasarkan konsep Al-Bainah (islamik) kadar keuntungan (flat rate/ tetap sepanjang tempoh pinjaman) cuma 4.99% setahun. Pinjaman maksimum RM150,000.00 dan pembiayaan maksimum 15 tahun. Untuk pertanyaan boleh hubungi saya di emel [email protected] atau tel/sms ke 019-4511774.
untuk swasta xder ker....:D
 
Sponsored Post

havrilsz

Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
1,103
Reaction score
2
Points
30
beli tanah byk2...nnti nak wat umah aku bleh tlg
 

juweialhaj

Super Active Member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,521
Reaction score
94
Points
70
UP thread ni.

berkaitan dengan tajuk. ada tak yg dah pernah buat. harap bukan private loan.
 

khg

Active Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
1,632
Reaction score
9
Points
25
loan tanah ada kt bank, tapi bank bagi MOF kecik... buat lu PL.. lepas tu bila naik rumah, pegi buat loan rumah value sekali dengan tanah tu. jadi nnti dpt balik PL yg dah dibuat + markup lagi value...
 

poknik

Legendary Member
Joined
Dec 11, 2007
Messages
14,003
Reaction score
280
Points
131
aku dah bt blh buat beli tanah n buat rumah serentak...

selagi kelayakan pinjaman tidak melebihi harga tanah + construction cost..
kalo kita buat loan govt beli tanah.. pastu nak buat loan lagi beli rumah kat lain (bukan atas tanah yg dibeli tadi).. boleh ke?
 

aizat1612

Super Active Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
5,456
Reaction score
6
Points
70
Salam semua,
Saya nak beli tanah berharga 75k. Masalahnya skrg, saya tak tau loan mana yang patut saya buat. Mak sedara saya suruh buat personal loan je.. Saya survey kat Bank Rakyat, CIMB, BIMB & BSN, BSN offer paling rendah, 5.2% untuk 15 tahun.

Ada ke loan lain untuk beli tanah? Actually saya kakitangan awam.. Nak tau ada tak loan lain yang interest rate dia lebih rendah.

P/S: kalau ada yg nak promote bank (ejen), just PM me directly.. jangan reply di sini. Cadangan dialu-alukan disini.. thanks
baik apply personal loan..then beli tanah. kan senang..:D
 

Landinvest

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2011
Messages
661
Reaction score
2
Points
15
menarik ni....lagipun dah ada buyer nk beli tanah aku...lepas buyer dh beli tanah, so buyer kena tukar syarat tanah dulu lah kalau tanah status pertanian untuk buat loan rumah pulak?
 

mie_amour

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,809
Reaction score
36
Points
30
Nak up thread ni.. ada x sapa2 yg tahu bank yg bole bg loan utk beli tanah n buat rumah? Tq
 
Sponsored Post
Top
Log in Register