BTC USD 50,264.1 Gold USD 1,785.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Loan Bank Rakyat, CIMB, Company Secretary , Pinjaman komputer Gomen

e.k.

Super Active Member
Messages
9,898
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
Askum sy e.k ada wat servis loan dan top up loan / overlapping, tiada up front dikenakan semasa proses penyemakan dibuat hanya fax slip gaji terkini

up date sesapa yg ada blacklist Ctos or CCRISS

area lembah klang tak kira company sdn bhd or bhd enterprise konsortium ke atau lain janji "PANEL BANK RAKYAT" Seluruh area lembah Klang boleh PM sy

Tuan2 dan Puan2 sy rasa dah arif atau lebih arif dgn syarat2 dan kelayakan nak wat personal loan

utk pinjaman / overlap melebihi 100k ke atas minimum gaji kasar mestilah sama atau melebihi RM3k.

staff kontrak kerajaan mesti telah bertugas lebih dari satu tahun dgn seorg penjamin.

panel2 BR seperti pantai medical centre, nation wide, proton dll mesti bertugas lebih dari satu tahun
.
jgn memalu call sy pm pun boleh. Bank rakyat,CIMB, kowaja,koperasi maju, kopspend, kowamas dll


up date
potongan melalui biro angkasa dan bekerja sekurang2nya 3 bulan tak perlu tunggu sampai 6 bulan.

Atas permintaan ramai, Dokumen2 yg perlu disediakan

CIMB i-awam
Kalau Clear suci murni
2 salinan fotostat disahkan majikan / pegawai
i) i.c/k.p depan belakang
ii) slip gaji 3 bulan
iii)Surat Lantikan
Dan
Vi) Satu Slip gaji original terkini

Kalau Overlapping
v) Surat settlement dari Institusi yg berkenaan

Kalau ada CTOS or blacklist dokumen tambahan
Vi) Surat penyelesaian Hutang kalau blacklist CTOS/CICRISS dah bayar
Vii) Dan dokumen2 lain sekiranya diminta


B. Rakyat
Kalau Clear suci murni
2 salinan fotostat disahkan majikan / pegawai
i) i.c/k.p depan belakang
ii) slip gaji 3 bulan
iii)Surat Lantikan
vi) Surat kebenaran potongan Gaji dari Majikan (sekiranya diminta ni kes org swasta sahaja)

Kalau Overlapping
v) Surat settlement dari Institusi yg berkenaan

Kalau ada CTOS or blacklist dokumen tambahan
Vi) Surat penyelesaian Hutang kalau blacklist CTOS/CICRISS sekira nya dah bayar
Vii)Dan dokumen2 lain sekiranya diminta


sy bukan ah long sy nak tolong

jadual bank rakyat 2010 sy ada attachkan hehehe...mari2 jgn malu2 boleh ym dgn sy cliffsaifull
 

Attachments

  • PL-Aslah-untuk-anggotasaham sy mesti pilih.pdf
    118.2 KB · Views: 117
Last edited:
Sponsored Post

manatauni

Fun Poster
Messages
558
Joined
Jul 24, 2008
Messages
558
Reaction score
0
Points
10
pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada PGM atau biro yang basic 1.5k kebawah yang mempunya blacklist, CCRIS dan CTOS boleh apply ke?...
 

bmwf1

Fun Poster
Messages
250
Joined
Feb 26, 2008
Messages
250
Reaction score
0
Points
10
pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada PGM atau biro yang basic 1.5k kebawah yang mempunya blacklist, CCRIS dan CTOS boleh apply ke?...

Aku pon sama tapi gaji lebey sikit? boleh ka...?
 

e.k.

Super Active Member
Messages
9,898
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada PGM atau biro yang basic 1.5k kebawah yang mempunya blacklist, CCRIS dan CTOS boleh apply ke?...

cuba dulu kalau bagi sy no ic dia sbb sy boleh dapat tahu kat mana dia kantoi CiCRISS atau pun CTOS dan baper dia punya amaun insya allah
 

advanzato

Active+ Member
Messages
3,298
Joined
Apr 28, 2008
Messages
3,298
Reaction score
13
Points
25
pekerja swasta sdn. bhd. yang tak ada PGM atau biro yang basic 1.5k kebawah yang mempunya blacklist, CCRIS dan CTOS boleh apply ke?...


Padat dan secukup rasa informasinya.... :D:D
 

manatauni

Fun Poster
Messages
558
Joined
Jul 24, 2008
Messages
558
Reaction score
0
Points
10
cuba dulu kalau bagi sy no ic dia sbb sy boleh dapat tahu kat mana dia kantoi CiCRISS atau pun CTOS dan baper dia punya amaun insya allah

saya ada ccris kat rhb bank lebihkurang 5k..
ctos kat cimb (6k), kat aeon credit (2.5k)..
 

otaida00taj

Legendary Member
Messages
10,654
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,654
Reaction score
100
Points
123
banyak tu...

saya pulak dah banyak hutang, tapi belum cantoi... boleh apply ke?
 

e.k.

Super Active Member
Messages
9,898
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
kalau malu nak call pm sy

sertakan no ic dan nama penuh keje mana swata ke gomen
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register