Liyana Jasmay Fail Exam di Universiti

CG Sponsors




NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,183
Reaction score
1,041
Points
1,101

Pelajar jurusan Seni Persembahan dan Media Sunway University College Petaling Jaya, Selangor memberitahu, dia kini berada dalam semester kedua terakhir sebelum bergelar graduan diploma.
Gadis yang lahir pada 28 Mac 1988 itu sepatutnya menghadiri konvokesyen kolej pada tahun ini.
Namun, impian Liyana hampa kerana dia harus menduduki semula dua peperiksaan untuk subjek Suntingan Filem dan Sejarah Teater.
"Tidak malu cakap, ini semua salah diri sendiri. Kehadiran saya dalam kelas mengambil markah sebanyak 50 peratus manakala selebihnya berdasarkan pemarkahan ujian teori dan praktikal.
"Dengan jadual lakonan padat dan komitmen lain, saya terpaksa ponteng kelas dan tertinggal kuliah penting. Maka, tidak mengejutkankalau saya gagal dalam peperiksaan semester lepas.
"Bulan Mac hingga Julai ini, saya akan buat projek teater semester akhir. Harap semua berjalan lancar selepas ini. Saya tidak sabar menamatkan pengajian pada 2011 nanti," jelas Liyana yang sempat merencana untuk mengambil kursus lakonan jangka pendek suatu hari nanti.

New York, Los Angeles atau Australia bakal menjadi destinasi pilihan Liyana sebagai tempat menimba ilmu sekali gus memantapkan diri sebagai anak seni versatil.
"Saya harap dapat menjalani kursus intensif selama dua minggu atau paling lama 12 minggu di negara orang. Sudah lama saya simpan cita-citaini," jelasnya yang akan muncul dengan single ketiga berjudul Penyelamat Cinta gubahan bersama Liyana dan Aizat.



pergh...U aku kehadiran dlm kelas syarat utk masuk exam jer... dia siap 50% markah subjek tu...senang nak mam....pus..:D:D
 
Sponsored Post

kebabom

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
8,625
Reaction score
24
Points
65
kalo u aku, max 3x xdtg.......ni kalo 50% mrkh based on kehadiran, mmg mampos, konfem ramai yg fail..........
 

ivy_aku

Super Active Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
7,088
Reaction score
20
Points
65
uish..tol ke ni?.. ke die ni kaki kelentong.. saje x nk org pk die mls belajar... kalo 50% tu x msk exam pun leh lulus... aku dulu attndn juz 5% je...
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,183
Reaction score
1,041
Points
1,101
kalo u aku, max 3x xdtg.......ni kalo 50% mrkh based on kehadiran, mmg mampos, konfem ramai yg fail..........
alah..ko datang jer...exam xdpt jawab dah lulus..50% attandance je tu...:eek::eek::eek:
 

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
u mahal...mmg sng nak lulus...tp....xjugak lulus minah neyh....​
 

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,592
Reaction score
60
Points
120
aku IPTA takdek la smpai 50% kehadiran.. tapi memang efek la cgpa klau asik memonteng.. keh keh keh
 

Syracusex

Fun Poster
Joined
Oct 12, 2009
Messages
598
Reaction score
2
Points
15
aku kalau tak datang 3 kali da kene bar. hampeh. -.-
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,183
Reaction score
1,041
Points
1,101
aku IPTA takdek la smpai 50% kehadiran.. tapi memang efek la cgpa klau asik memonteng.. keh keh keh
aku xde efek cgpa..tp xleh masuk final exam..so..xde markah final..kompim fail la subjek tu..:)):)):))

melainkan sume test dan asimen fullmark..:eek::eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register