BTC USD 47,868.0 Gold USD 1,754.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lima (5) Termasuk Jurutera Daerah Di Reman Bantu Kes Rasuah

Sponsored Post

kozu

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
11,048
Reaction score
231
Points
133
jalan 2 lapis dibuat selapis.. contoh mcm ni la..
 

none

Super Active Member
Joined
Nov 14, 2007
Messages
8,225
Reaction score
331
Points
91
dah sampai masanya
jijiknya pd rasuah diterap dlm jiwa sejak kanak2 lagi.
pendidikan negara mesti memikirkan benda ni..
haram bukan anjing N babbi jer...
rasuah akan memusnahkan bangsa N negara..
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,794
Reaction score
1,382
Points
111
gitulah antara contoh.. sbb tu lepas turap, turap lg dan turap
Selapis atau 2 lapis susah nak bukti sprm........ Kekadang tu tak turap langsung tapi buat claim............ Letak je gambar mana2 jalan baru turap dlm report
 

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,794
Reaction score
1,382
Points
111
dah sampai masanya
jijiknya pd rasuah diterap dlm jiwa sejak kanak2 lagi.
pendidikan negara mesti memikirkan benda ni..
haram bukan anjing N babbi jer...
rasuah akan memusnahkan bangsa N negara..
Tu le sampai kan org yg berpendidikan (jurutera) pun hilang rasa malu pada rasuah, dah jadi budaya
 

kozu

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
11,048
Reaction score
231
Points
133
Tu le sampai kan org yg berpendidikan (jurutera) pun hilang rasa malu pada rasuah, dah jadi budaya
ya..biasanya sbb budaya.. orang atas akan nasihatkan untuk ambik.. gitu la biasanya
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,764
Reaction score
852
Points
121
Selapis atau 2 lapis susah nak bukti sprm........ Kekadang tu tak turap langsung tapi buat claim............ Letak je gambar mana2 jalan baru turap dlm report
Tak susah mana pun nak buktikan.
Semua kerja turapan jalan, kontraktor kena buat coring test dan hantar sampel ke JKR selepas kerja siap.
Dia kalau dibuat betul tebal akan dapat 110mm lebih kurang untuk 2 lapisan binder dengan wearing course.
Yang jadi masalahnya, orang JKR ni selalunya berpakat sesama mereka dalam jabatan. Aku tak kacau engkau, kau jangan kacau aku.
 

kozu

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
11,048
Reaction score
231
Points
133
Tak susah mana pun nak buktikan.
Semua kerja turapan jalan, kontraktor kena buat coring test dan hantar sampel ke JKR selepas kerja siap.
Dia kalau dibuat betul tebal akan dapat 110mm lebih kurang untuk 2 lapisan binder dengan wearing course.
Yang jadi masalahnya, orang JKR ni selalunya berpakat sesama mereka dalam jabatan. Aku tak kacau engkau, kau jangan kacau aku.
biasa ak dengar mcm ni la...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register