BTC USD 43,524.0 Gold USD 1,750.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

LIGA SUPER EROPAH: Pertandingan Lumayan Yang Dikecam Hebat Pecinta Bola Sepak

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,788
Reaction score
15,086
Points
2,376
LIGA SUPER EROPAH | Pertandingan Lumayan Yang Dikecam Hebat Pecinta Bola Sepak

Liga Super Eropah (ESL) nama ini cukup membuatkan arena bola sepak dunia khasnya eropah kecoh saat ini.

Ia susulan keputusan 12 kelab gergasi Eropah yang bersepakat membentuk satu pertandingan baharu yang menjana suntikan kewangan yang cukup lumayan berbanding kejohanan sedia ada.

Semestinya ditentang keras UEFA dan FIFA dengan ancaman tindakan paling tegas akan dikenakan kepada kelab dan setiap pemain yang terbabit.

Malah keputusan pemilik-pemilik kelab ini juga dibantah keras beberapa pengurus pasukan, bekas pemain berpengaruh serta peminat setia pasukan yang merasakan mereka dikhianati.

 
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,825
Reaction score
2,912
Points
206
big six england dah tarik diri disebabkan tentangan hebat dari penyokong, pemain dan manager.
ini agenda real dan barca yang berada di ambang kebankrapan. bertahun-tahun belanja melebihi kemampuan sebenar, poket pun dah koyak.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,788
Reaction score
15,086
Points
2,376
big six england dah tarik diri disebabkan tentangan hebat dari penyokong, pemain dan manager.
ini agenda real dan barca yang di ambang kebankrapan. bertahun-tahun belanja melebihi kemampuan sebenar, poket pun dah koyak.

Ada agenda blaka ni jang
Nak mintak UEFA bayar balik hutang tertunggak
Buat diam je
Bila dah kena ugut gini baru gelabah
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,825
Reaction score
2,912
Points
206
Ada agenda blaka ni jang
Nak mintak UEFA bayar balik hutang tertunggak
Buat diam je
Bila dah kena ugut gini baru gelabah
itulah. UEFA pun sebenarnya dah goyang juga bila kelab-kelab besar nak buat tournament sendiri.
dandan boleh pulak dia perkenalkan format baru UCL. lepastu siap pujuk lagi big six supaya tarik diri sedangkan nada awal macam nak banned terus. realitinya mereka saling memerlukan.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,788
Reaction score
15,086
Points
2,376
itulah. UEFA pun sebenarnya dah goyang juga bila kelab-kelab besar nak buat tournament sendiri.
dandan boleh pulak dia perkenalkan format baru UCL. lepastu siap pujuk lagi big six supaya tarik diri sedangkan nada awal macam nak banned terus. realitinya mereka saling memerlukan.

UEFA dah masyuk dan goyang kaki bang jadi penganjur UCL dan EURO ni
Kalau kelab² besar tarik diri
Abis lari semua penaja
Jadi mereka pun macam hilang fungsi la 🤭
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,825
Reaction score
2,912
Points
206
UEFA dah masyuk dan goyang kaki bang jadi penganjur UCL dan EURO ni
Kalau kelab² besar tarik diri
Abis lari semua penaja
Jadi mereka pun macam hilang fungsi la 🤭
den tak mintak banyak. nak tengok real dengan barca bangkrap yo.
lamo dah membuli kelab lain dan dapat layanan berbeza untuk FFP.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,788
Reaction score
15,086
Points
2,376
den tak mintak banyak. nak tengok real dengan barca bangkrap yo.
lamo dah membuli kelab lain dan dapat layanan berbeza untuk FFP.

Payah jugak 2 kelab tu nk bankrap jang
Tapi kalau betul bagus jugak
Den pun setuju 🤭
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
42,170
Reaction score
1,402
Points
201
sume dah keluar ESL.... ni sume politik game org2 kaya... lg pun ade ke kelab nk main dlm 20-30 game dlm semusim... mmg lg rugi la dorang.... tp ade "tujuan" tertentu dorang nak ni... jual MU ke pak arab?
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
314,788
Reaction score
15,086
Points
2,376
sume dah keluar ESL.... ni sume politik game org2 kaya... lg pun ade ke kelab nk main dlm 20-30 game dlm semusim... mmg lg rugi la dorang.... tp ade "tujuan" tertentu dorang nak ni... jual MU ke pak arab?

Zaman pandemik ni
Manfaatkan peluang nak dapat income
Cover balik kerugian
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
42,170
Reaction score
1,402
Points
201
Zaman pandemik ni
Manfaatkan peluang nak dapat income
Cover balik kerugian

alasan dorang sbb uefa "kedekut" dan kerah kelab main byk game tp byrn ciput... stadium kosong mmg bocor la tabung... ni cara nk ugut uefa n fifa bayar lebih kot...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register