BTC USD 32,471.2 Gold USD 1,798.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Letak jawatan jika tidak selesa dengan kerajaan PN - Hadi Awang

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,933
Reaction score
1,621
Points
191
aku dah bantai gelak dkt fb tok guru ni.. hahahaa..

itu la.. aku pernah cakap dulu.. dkt sini ke dkt fb. aku tak ingat..

pas ni.. kalau jadi kerajaan.. dia akan lagi kuat menindas drpd umno.. sebab tak pernah pegang kuasa.. so dia akan cekak kuasa tu sehabis baik utk stay in power. contoh terdekat pas dengan umno di terengganu..

kalau pas kuat je.. siap la musuh2 politik.. habis la kena dgn pas.. mcm umno ganu skang kena. sampai umno ganu istihar perang dgn pas la.. tu sama2 melayu.. sama2 isele.. di negeri yg majoriti isele..
 
Sponsored Post

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,933
Reaction score
1,621
Points
191
aku tak rasa la apa komentar ustaz mokhtar senik ni mewakili pandangan dewan ulamak pas or pas secara amnya..

tapi apa yg aku boleh rumuskan.. drpd statement tghh dan ustaz mokhtar rini.. pandangan ustaz mokhtar ni mcm dah selari dengan pandangan pemimpin parti pas yg lain.

kita hanya berbeza politik.. bukan berbeza agama.. tapi dalil dia gunakan utk seteru politik seakan2 seteru politik dia tu dah taraf kapir harbi..

184884066_4271674196185849_5350421604936064808_n.jpg
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Aug 2, 2007
Messages
12,825
Reaction score
1,886
Points
201
aku tak setuju dengan pandangan dia.. penjawat awam pun manusia biasa yg ada hak untuk tidak bersetuju dgn dasar2 dan polisi kerajaan.. tapi itu bukanlah tiket untuk mereka melanggar dasar yang telah digariskan kerajaan semasa.. jgn sampai ada yang keluarkan fatwa hukumnya haram plak sudah...
Umno dl lg teruk bro klau dpt penjawat awam sokong pembangkang
 

zari83

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2011
Messages
3,586
Reaction score
866
Points
81
Umno dl lg teruk bro klau dpt penjawat awam sokong pembangkang

dulu2 tu zaman 60an ke, dulu dan sekarang ramai je pnjawat awam yg sokong pembangkang.. takda masalah pun, cuma biasanya kerajaan yg memerintah akan melobi penjawat awam untuk menyokong mereka kerana persepsi kakitangan kerajaan ni dibayar gaji oleh kerajaan yg memerintah.. byk aktiviti2 dan kursus2 yang dibuat utk menguatkan semangat 'sayangkan' kerajaan.. tp itu tidak bermakna kakitangan kerajaan dilarang menyokong pembangkang.. yg jadi isu bila kakitangan kerajaan bergiat aktif dalam politik sebagai pembangkang hingga mengganggu tugas hakiki di pejabat..
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
14,232
Reaction score
3,957
Points
201
IMG_20210511_072532.jpg


Jenuh menjawab tghh..

Takziah, ada benda yg kerajaan skrng buat tak ikut perintah Allah. Semoga PAS sedar.
 

x35

Active Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
1,664
Reaction score
191
Points
43
kalau ikut teori ni, kat negeri 9, PulauPinang,Selangor ramailah yg kena letak jawatang gak sebab ada gak kakitangan kerajaan yg sokong MuafakatNasional.. lama2 habis semua letak jawatan tiap kali tukar kerajaan.. aja gila nafsu orang politik ni
 

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,726
Reaction score
220
Points
43
Diam dan kerja kuat... statement ni Duta tak layak keluarkan... biar KSU atau menteri keluarkan...
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,570
Reaction score
979
Points
121
umno penjawat awam tak sokong.. dia transfer jauh2..
pas penjawat awam tak sokong.. suruh berenti kerja terus.

power2.. haha
laa sendiri ckp sendiri x fhm

mana lagi teruk transfer jauh2 ke suruh berhenti??

suruh berhenti tu belum laksanakan, transfer tu dh buat

adoiii abg mie, tu la lama sgt dlm guwe

btw tiba2 syg umno ketat plak? :ROFLMAO: 😂
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register