(Q & A) Lenovo S890-minta pendapat

CG Sponsors




ABUZIKIN

Active Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,882
Reaction score
3
Points
25
salam warga cg smua....ade tak warga cg yang memakai tepo jenis lenovo s890 ni....kalau tgk spec xjauh beza ngan abang sam grand duos....:-?...minta beri pendapat...
:)cgrock:)cgrock
ni ha spec dia


GENERAL 2G Network GSM 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
3G Network HSDPA 900 / 2100
SIM Dual SIM (Mini-SIM)
Announced 2013, January
Status Available. Released 2013, January
BODY Dimensions 143 x 74.2 x 9.3 mm (5.63 x 2.92 x 0.37 in)
Weight 176 g (6.21 oz)
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 540 x 960 pixels, 5.0 inches (~220 ppi pixel density)
Multitouch Yes
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
MEMORY Card slot microSD, up to 32 GB
Internal 4 GB, 1 GB RAM
DATA GPRS Yes
EDGE Yes
Speed HSDPA, HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes
USB Yes, microUSB v2.0
CAMERA Primary 8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection
Video Yes, 720p
Secondary Yes, VGA
FEATURES OS Android OS, v4.1 (Jelly Bean)
Chipset MTK 6577T
CPU Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9
GPU PowerVR SGX531
Sensors Accelerometer, proximity
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Browser HTML
Radio FM radio
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors Black, Blue, White
- SNS integration
- MP4/WMV/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+ player
- Organizer
- Image/video editor
- Document viewer
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
- Voice memo/dial
- Predictive text input
BATTERY Li-Ion 2250 mAh battery
Stand-by No official data
Talk time No official data
 

Attachments

Sponsored Post

ina_na

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2013
Messages
394
Reaction score
4
Points
20
tak mahir bab2 tepon nie...kene tunggu otai2 masuk dulu baru tau...
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
harge dia berape bro?

daripada dia punye spec, pesaing dia mungkin Galaxy S2
 

ABUZIKIN

Active Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,882
Reaction score
3
Points
25
harge dia berape bro?

daripada dia punye spec, pesaing dia mungkin Galaxy S2
tgk kat mudah 790-890...5inchi tu bro....aku area kuantan x nampak pulop...tu nak tanyer yang duduk area lembah klang...:)cgrock..agak ekonomi utk org mcm aku..:eek:
 

ABUZIKIN

Active Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,882
Reaction score
3
Points
25
saper-saper ade info meh sini bagitahu...:)cgrock
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
tgk kat mudah 790-890...5inchi tu bro....aku area kuantan x nampak pulop...tu nak tanyer yang duduk area lembah klang...:)cgrock..agak ekonomi utk org mcm aku..:eek:
lebih kurang S2 la tu harge,

dari segi spec aku boleh rase berbaloi,

tetapi kalo aku beli android phone ni satu jer aku tengok, samada ramai tak developer xda yang berminat dengan hp ni atau tak sebab best pakai custom rom :D
 

ABUZIKIN

Active Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,882
Reaction score
3
Points
25
lebih kurang S2 la tu harge,

dari segi spec aku boleh rase berbaloi,

tetapi kalo aku beli android phone ni satu jer aku tengok, samada ramai tak developer xda yang berminat dengan hp ni atau tak sebab best pakai custom rom :D
oooo mcmtu eik...spec dan hharga berbaloiler tuan...mesti ade sebab awat x glamour...tu yang nak tahu...xdeker seller dalam cg yang jual teponni...
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
Tapi ape2 hal pun bro better bukak youtube tengok comparison video untuk tengok pro dan contra dia
 

butterfingers

Super Active Member
Joined
Aug 16, 2010
Messages
5,324
Reaction score
5
Points
65
dia punye screen resolution tu rendah sgt aq ase untuk hp screen 5 inci..
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
oooo mcmtu eik...spec dan hharga berbaloiler tuan...mesti ade sebab awat x glamour...tu yang nak tahu...xdeker seller dalam cg yang jual teponni...
mungkin sebab spec dia, sebab sekarang market target quad core bro, dan clone ....

 
Sponsored Post
Top
Log in Register