BTC USD 28,376.6 Gold USD 1,966.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lembu bergaduh, penunggang jadi mangsa

balqis07

CG Top Poster Club
gem
Messages
30,953
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
image.jpg


Selvaraj yang cedera dibantu pengguna jalan raya.
< 1 / 2 >
LUKUT - Angkara dua kumpulan lembu sedang bergaduh di jalan raya, seorang penunggang motosikal cedera.

Kejadian berlaku di Taman Tasik Bandar Springhill, di sini kira-kira 2.30 petang semalam, apabila mangsa, R Selvaraj, 62, dilanggar salah seekor haiwan berkenaan.

Mangsa yang luka di beberapa anggota badan termasuk sakit di bahagian dada menunggang motosikal jenis Yamaha Lagenda berseorangan dalam perjalanan balik ke rumahnya di Fasa 2 Bandar Springhill.

Menurut Selvaraj, sebaik tiba di lokasi kejadian, dia ternampak dua kumpulan membabitkan kira-kira 40 ekor lembu di kiri dan kanan jalan.

“Tiba-tiba seekor lembu yang berada di pembahagi jalan seperti sedang bergaduh berlari ke arah motosikal saya menyebabkan saya tidak sempat mengelak dan terjatuh.

“Mujur lembu itu tidak pijak atau terus menyerang saya," katanya yang mendapat rawatan di Hospital Port Dickson (HPD).

Selvaraj berkata, dia kesal kerana pemilik lembu membiarkan haiwan ternakan mereka berkeliaran di kawasan perumahan dan jalan raya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Penguatkuasa Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD), Rozi Ithnin berkata, MPPD menerima banyak aduan berkaitan haiwan peliharaan terutama lembu berkeliaran di kawasan awam termasuk jalan raya.

“Dalam masa sama, MPPD menjalankan operasi menangkap lembu berkeliaran tanpa jagaan pemilik atau penjaganya di kawasan awam.

“Jika pemilik lembu masih berdegil dan tidak mengawasi haiwan ternakan masing-masing, MPPD tidak akan bertolak ansur. Tindakan lebih tegas akan dikenakan terhadap mereka,” katanya.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register