BTC USD 38,132.6 Gold USD 1,829.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Lelaki tular rampas beg ketika kemalangan kena tahan

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,525
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,525
Reaction score
465
Points
91
Lelaki tular rampas beg ketika kemalangan kena tahan

SHAH ALAM – Seorang lelaki yang dipercayai merampas beg tangan wanita yang melanggar keretanya di Kilometer 14.6 Lebuh Raya Persekutuan di sini, hari ini ditahan polis bagi membantu siasatan.

Insiden pukul 1.33 tengah hari itu tular di media sosial menerusi video yang memaparkan lelaki berusia 56 tahun berkenaan meminta wanita tersebut supaya menyerahkan kad pengenalan.

Menerusi video berdurasi satu minit 30 saat itu, lelaki berkenaan kemudian merampas beg tangan dan memasuki keretanya dipercayai untuk membuat laporan polis berhubung kemalangan tersebut.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, siasatan pihaknya mendapati kemalangan melibatkan tiga kenderaan itu berlaku di lebuhraya dari arah Klang menuju Kuala Lumpur.

Katanya, kejadian berlaku apabila sebuah kereta BMW dipandu seorang wanita dikatakan terlanggar bahagian belakang kereta lelaki tersebut.

“Pelanggaran itu kemudian menyebabkan kereta Proton Gen 2 lelaki berkenaan kemudian melanggar sebuah Honda HRV di hadapannya.

“Tiada sebarang kecederaan dilaporkan. dan kes disiasat mengikut Rule 10 LN 166/59,” katanya dalam kenyataan malam tadi.

Jelas beliau, pihaknya turut membuka kertas siasatan berhubung tindakan pemandu lelaki yang dikatakan merampas beg tangan pemandu BMW tersebut.

“Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 379 atau 323 Kanun Keseksaan,” ujarnya.

Sehubungan itu, beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat menghubungi Penolong Pegawai Penyiasat Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (BSPT) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam, Sarjan Hafizi Hashim di talian 013-9557042 bagi membantu siasatan. -K!ONLINE
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,921
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,921
Reaction score
2,730
Points
261
Awards
1
Klu driver tak kasi ic.. rasanya kene snap gambar plate ..kejadian terus report
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,550
Joined
Jan 12, 2008
Messages
24,550
Reaction score
4,075
Points
261
Awards
1
bajet power.....padan muka ke dalam.......dia berani sebab perempuan...cuba lelaki....mau makan nasi dgn straw nanti....yg pelik bila eksiden...ambil photo....dan pi report polis lah...claim insurans sudahlah......sah sah kena langgar belakang memang menang lah....aku baru eksiden...cina perempuan langgar......aku malas nak marah marah......aku cakap dia..saya mau report polis dan claim insurnas you.....dia kata ok...settle....lepas report ..aku tanya polis....aku bebas nak buat kat bengkel mana mana.....so aku buat kat bengkel yg boleh claim spare part original...tapi lama lah...2 bulan ambil masa....tapi puas hati....ini eksiden nak gaduh....lu salah...gua betul...lu betul...gua salah....bolo punya olang tua.....
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,921
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,921
Reaction score
2,730
Points
261
Awards
1
boleh ke kita minta ic org?....sekarang zaman ada kamera....senangkan ambil photo dan report...

Klu baca mana3 salah 1 lepas kemalangan mtk ic.. tu yg pakcik tu emo kot.. padahal leh memadai je report polis plate no.
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,430
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,430
Reaction score
22,256
Points
1,831
Awards
1
Snap no plat roadtax jela. Gatal pg rampas beg dah bole caj lain. Buat panjang cerita
 

Encik Sponge

Super Active Member
gem
Messages
5,062
Joined
Jul 22, 2013
Messages
5,062
Reaction score
764
Points
121
boleh ke kita minta ic org?....sekarang zaman ada kamera....senangkan ambil photo dan report...

Cukup sekadar ada no plat keta g buat report ja la

Ini memang jenis budget eksiden nak ajak gado...
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,145
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,145
Reaction score
3,195
Points
261
Awards
1
Abg saja tu nak ngayat amoi kot 😂
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register