Lelaki Pilih Perempuan yg Lawa, dan Perempuan Pula Memilih Lelaki Kaya | BETUL KE?

Recommended Brokers


syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,904
Reaction score
1,867
Points
141
Salam...

Aku sebagai lelaki, aku mengaku lelaki ni bila nk cari jodoh(perempuan), agak memilih sikit...lelaki akan pilih yg lawa....

DISCLAIMER: sebelum aku cerita lebih lanjut, ini sebenarnya pandangan peribadi aku,,, so kemungkinan pandangan aku berbeza dengan lelaki-lelaki lain...

ok....berbalik pada topik... LELAKI (mcm aku) agak memilih sikit...memilih perempuan yang lawa....

lawa ni subjektif....maksudnya lawa tu bergantung pada TASTE lelaki tu sendiri..

- ada lelaki suka perempuan putih & kurus
- ada lelaki suka perempuan putih & gemuk
- ada lelaki suka perempuan gelap & kurus
- ada lelaki suka perempuan gelap & gemuk
- ada lelaki suka perempuan yg agak berusia sikit
- ada lelaki suka perempuan yg muda

so, kalau nk list-kan, mmg banyak...


bagi aku, sgt penting bagi seorang lelaki tu utk memilih perempuan yang kena DENGAN TASTE lelaki tu sendiri..

kenapa??

mungkin org ckp, "ko ni hanya pandang pada rupa"....

bukan...

tapi....lelaki ni nafsu dia mmg lebih tertumpu pada seks..
maksudnya, seks ni mmg penting bagi lelaki...Tuhan dah jadikan mcm tu...
so, bila pilih isteri, mesti lah isteri tu mmg taste lelaki tu sendiri...

kalau kita pilih isteri yg bukan taste kita,,, aku yakin, tak kira lah isteri tu baik dan solehah macam mana pun, lelaki tu pasti akan curang dgn wanita tu...(kecuali kalau si lelaki tu betul2 jenis BERTANGGUNGJAWAB dan ada AKAL)....tp biasanya mmg lelaki tu akan cari lain...biasanya...


...
..

ok, so bila kita dah jumpa perempuan idaman kita berdasarkan LUARAN perempuan, and then baru lah kita mula kenal peribadi dia.... macam aku, aku simple je....kalau aku rasa seronok berkawan dgn dia, maksudnya aku ok lah dgn perempuan tu....

..
..

dan lama-kelamaan, jika aku serius dgn hubungan tu, insyaALLAH sayang dan cinta tu akan muncul....
so, bila cinta dh muncul, kita tetap akan sayang wanita tu walaupun suatu hari nanti wanita tu sudah hilang kecantikannya,, walaupun kt rumah asyik kentut busuk je.....lelaki dah tak kisah dh semua tu kalau dah sayang.....sikit2 gaduh tak puas hati tu biasalah....

..
..
..

ok, itu adalah bagaimana lelaki (mcm aku) memilih wanita...

sbb tu, first skali sebelum aku kenal perempuan tu, aku nk tgk gambar perempuan tu...kalau takda gambar, agak payah sikit aku nk teruskan hubungan ....huhu


...
...

ok, itu lelaki...


..
..

tapi aku terpikir-pikir, perempuan pulak mcm mana ye??

macam mana perempuan memilih lelaki?
 
Sponsored Post

Fabs Gunns

Super Active Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
6,314
Reaction score
52
Points
70
perempuan selalu tertipu
so pandai2 la tipu perempuan dr apa segi sekali pun :))
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,904
Reaction score
1,867
Points
141
perempuan selalu tertipu
so pandai2 la tipu perempuan dr apa segi sekali pun :))
alamak...jgn mcm tu boss.. #:-S
tipu sunat tu ok lah...contoh bini tak lawa, kita ckp lawa..yg tu ok lah..
tp yg mana perlu jujur, kena jujur..
 

dungunboy

Fun Poster
Joined
Oct 14, 2013
Messages
620
Reaction score
73
Points
30
Lelaki pilih yang lawa.. tapi ha.... Skrg ni orang lelaki dah tambah satu lagi kriteria pemilihan.. kerjaya..

Lawa + tiada kerjaya reject
Lawa + ada kerjaya - yg ni lelaki cari skrg ni.. percayalah
 

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,832
Reaction score
499
Points
131
Bagi aku yg kuat mekapla lagi problemperangai...

seeloknya nak kenal,tengok cara dia ketawa...kalau ketawa terbahak bahak...memang problem la...

biasa muslimah ketawa kecil jer,mcm akhlak selayak muslimah...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,904
Reaction score
1,867
Points
141
Bagi aku yg kuat mekapla lagi problemperangai...

seeloknya nak kenal,tengok cara dia ketawa...kalau ketawa terbahak bahak...memang problem la...

biasa muslimah ketawa kecil jer,mcm akhlak selayak muslimah...

sbb tu, bagi aku,, aku tgk dua2...luaran penting...tp perangai dia pn penting....

dua2 penting.....tapi tak perlu la mcm melampau sgt....contoh, nak lawa mcm bidadari syurga...atau nk baik mcm malaikat....tak perlu la mcm tu......bagi aku, aku suka yg sederhana...(tp kalau ada yg lawa mcm bidadari, atau baik mcm malaikat,, itu dikira bonus la...haha)..

yg ketawa terbahak2 dan bercakap banyak tak henti ni, aku pernah jumpa...seriously annoying dan mmg kena reject awal2....haha
tapi ada juga lelaki yang suka perempuan mcm ni....so terpulanglah pada masing2...
 
Last edited:

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
18,616
Reaction score
1,017
Points
196
Bagi aku yg kuat mekapla lagi problemperangai...

seeloknya nak kenal,tengok cara dia ketawa...kalau ketawa terbahak bahak...memang problem la...

biasa muslimah ketawa kecil jer,mcm akhlak selayak muslimah...
aku dulu dgn wife aku, mmg buat miskin semiskinnya
p jumpe naik motor je
kalo dating mkn mamak je, kekadang die yg bayo
birthday die mmg xde hadiah:eek:
lepas kawin pun sama
aku ingat hadiah penah aku belikan hanya jam tangan je:p, sekali
 

aeolian

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,930
Reaction score
24
Points
25
nasihat aku kat pmpuan, cari yg hensem dulu sbelum yg kaya, sebab duit boleh cari, tapi hensem tak boleh dibeli, tq.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,038
Reaction score
1,511
Points
596
nasihat aku kat pmpuan, cari yg hensem dulu sbelum yg kaya, sebab duit boleh cari, tapi hensem tak boleh dibeli, tq.
Kalau laki pun ada cari pompuan kaya leh tumpang banglo ngan keta sport

Cari janda kaya macam Dato Vida
 
Sponsored Post
Top
Log in Register