BTC USD 61,525.4 Gold USD 1,767.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Lelaki misteri bertongkat masuk laman rumah tanpa kesan

hiduprakyat

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
5,661
Reaction score
420
Points
91
FB_IMG_1627622647564.jpg
FB_IMG_1627622649817.jpg
FB_IMG_1627622652233.jpg
FB_IMG_1627622654627.jpg


LELAKI MISTERI BERTONGKAT MEMASUKI LAMAN RUMAH TANPA KESAN.

Dari rakaman cctv, sawal jam 5.20 pagi, ada proton iswara warna merah plate no PDA 2005 berlegar2 kawasan perumahan kerjiranan saya.

Kemudian, ada seorang lelaki tua bertongkat masuk kawasan rumah jiran depan. Betul2 depan rumah kami.

Jiran depan rumah ni Indian, and diorang ada bela anjing banyak dan seekor anjing hitam yg besar utk jaga rumah, org tua ni boleh buka sangkar dan main dgn anjing hitam besar tu.

Anjing-anjing tu semua tak menyalak pun!

Biasa anjing kalau bau orang tak dikenali, akan menyalak.

Jiran ni tersedar sebab dia memang bangun awal masak. Isteri jiran terkejut ada lelaki tercegat dicelah2 pandangan cermin dapur.

Bila lelaki tua tu sedar ada org nampak dia, dia tak lari pun. Dia siap tenung.

Kawasan perumahan ni semua rumah mmg autogate.

Tapi wallahu'alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa kopak atau pecahkan gate.

Waktu jiran dan suami dan anak2 dia tegur dan tanya orang tua bertongkat tu waktu dia nak berjalan keluar, dia tak bercakap sangat. Macam orang buat2 bodoh, dan uncle tu macam tak sedar bila lelaki ni, keluar semula dari autogate.. dia cuba kejar. tak dapat.

Nak kata dia lompat/panjat pagar, tak berapa logik sebab pagar sgt tinggi dan dia berkain. Dan bila hari cerah, tak ada langsung kesan orang panjat pagar walau pagar di cat putih.

Dari video cctv, kereta Iswara tu reverse laju tanpa lampu waktu jiran cuba kejar. Kemudian kereta tu lesap tak tau kemana.

Dan beberapa hari kebelakangan ni, memang rumah² kawasan kami ni tiba2 blackout dalam 1-2 minit dan alarm saling bunyi² jam 4-5 pagi.

Saya ada beberapa kali terdengar bunyi macam org kuis2 batu kerikil tepi rumah.

Mohon doakan Allah lindungi kami sekeluarga dan kejiranan ini.

Dah lodge police report, regarding officer tu katanya org gila, pihak polis tak nampak motif lain lagi.

Tapi mana ada org gila masuk rumah org pukul 5pagi tanpa kesan pecah masuk. Dan macam mana dia boleh masuk autogate, autogate ni tak ada pintu kecil buang sampah tu, takde. Misteri nusantara.

Isk.. nak pindah rumah baru, takleh pindah lagi, renovate tak gerak sebab pkp.

Seram jugak tengok muka "dia".

Sumber : Zulhafidz Yahaya
Lokasi : Taman Cengal Jaya, Sungai Petani
 
Sponsored Post

cariemas100

Active Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,027
Reaction score
336
Points
41
mungkin ada orang nak lengkapkan sijil perguruan ilmu mistik beliau. kalau tak, x lulus nnti
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,511
Reaction score
21,762
Points
1,671
Tgk muka bersih jujur orgnye ni
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,162
Reaction score
2,236
Points
206
Mungkin makhluk penjaga kawasan tu dtg melawat utk pastikan keselamatan org n binatang....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register