Lelaki Membayar Saman Dengan Wang Kertas Berbentuk ****

CG Sponsors
faizalmohd

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
116
Reaction score
53
Points
20
WASHINGTON - Seorang lelaki di Amerika Syarikat (AS) terpaksa membayar denda sebesar USD137 ke pengadilan karena melanggar lalu lintas. Namun lelaki itu justru mengirimkan 137 origami berbentuk **** dari dolar.Lelaki yang menolak untuk mempublikasikan identitinya itu menjelaskan alasannya, mengapa dirinya menyerahkan wang denda itu dalam bentuk origami. Petugas pengadilan juga menolak origami **** tersebut dan meminta pria itu untuk mengembalikan bentuk wang kertas yang sudah dilipat-lipat olehnya.

"Saya mendapat surat saman ini di kota, di mana polisimemasang jebakan wang dan hal itulah yang memutuskan saya untuk membayarnya dengan cara yang benar," ujar lelaki yang memiliki akaun Youtube Bacon Mouse, seperti dikutip Daily Mail.

Bacon Mouse juga merakam aksinya ketika menyerahkan wang tunai berbentuk origami ****. Bacon Mouse mengatakan bahwa dirinya siap membayar denda itu dengan "wang tunai." Lelaki itu langsung memberikan dua kotak Dunkin Donuts yang diisi dengan wang tunai berbentuk ****.

Saat itu, petugas pengadilan itu terkejut dan bertanya, "apa ini? Saya tidak akan menerima wang dalam bentuk seperti ini." Bacon Mouse justru mengutarakan pertanyaan ke petugas itu.

"Mengapa tidak? Ini legal, ini merupakan mata wang yang berlaku. Saya boleh saja membayar dengan kad debit, namun kau akan menambahkan bunga lima peratus," tegas Bacon Mouse.

Bacon Mouse pun menolak untuk membongkar origami **** yang sudah dibuatnya selama empat jam. Lelaki itu menantang petugas pengadilan itu untuk menghitung jumlah **** yang terbuat dari wang tunai itu.

Seorang polii pun tiba dan meminta lelaki itu untuk membongkar origaminya, kerana bentuk origami **** itu sulit disimpan. Polis itu sama sekali tidak mengutarakan pernyataan tegas, dirinya justru memuji Bacon Mouse yang kreatif.

"Saya sepakat dengan Anda (Bacon Mouse), ini sangat hebat dan memakan waktu yang cukup lama. Ya, **** kecil di dalam boks donat," ujar polis tersebut sambil tertawa.

Lihat seterusnya di: http://blogcallgirls.blogspot.com/2013/04/lelaki-membayar-saman-dengan-wang.html
 
Sponsored Post

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
astrok la
ni dah lama la
 

AlterEgo

Active Member
Joined
Sep 12, 2012
Messages
1,619
Reaction score
8
Points
25
aduh..renti2 ler amik news bahasa indon ni..
 

Ququd

Banned
Joined
Jun 13, 2008
Messages
1,305
Reaction score
0
Points
20
Kemah keming.
Makan dalam yg terbaek punye.
 

boey

Legendary Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
15,508
Reaction score
57
Points
120
Dh ada dh ni
 

razor77

Active+ Member
Joined
Jul 14, 2011
Messages
2,813
Reaction score
22
Points
25
apsal dia tak rendam dengan najis biba jer. kan lagi terbaik
 
Sponsored Post
Top
Log in Register