BTC USD 37,271.6 Gold USD 1,798.68
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Lelaki maut dicekik dalam pergaduhan

Hou-Ou

Active Member
Messages
1,210
Joined
Jun 13, 2021
Messages
1,210
Reaction score
450
Points
51
trus terang aku habaq na dr mula kes depa saman sivil kt aku smpai la selesai estimate masa yg trbuang adalah selama 13thn

so bole fkr sendiri make sense atau nonsense brp byk masa yg dh trbuang & brp lama aku kena ikat perut meminjam merata utk survive

Tapi hebat sungguh Tuan...semua yg lawan Tuan, ananya Tuan...semua kalah
Semua masuk penjara

Betul lah org kata
yg benar pasti akan menang
 
Sponsored Post

odin_kaa

Active Member
Messages
1,681
Joined
Dec 29, 2012
Messages
1,681
Reaction score
308
Points
51
trus terang aku habaq na dr mula kes depa saman sivil kt aku smpai la selesai estimate masa yg trbuang adalah selama 13thn

so bole fkr sendiri make sense atau nonsense brp byk masa yg dh trbuang & brp lama aku kena ikat perut meminjam merata utk survive

tuan ada buat saman balas atas mereka yang anaiya hidup tuan? ... 13 tahun tu ... kita 13 hari pun tak sanggup
 

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
163,456
Joined
Jan 13, 2009
Messages
163,456
Reaction score
22,262
Points
1,831
Awards
1
Mengikut apa yg saya baca, mangsa ada pinjamkan duit pada tertuduh (yg cekik leher tu). Bila mangsa pegi jumpa dia utk minta balik duit, tertuduh tak bagi. Jadi mangsa ambil loud speaker tu sebagai cagaran/gantirugi.

Yg ceritakan ni ialah orang yg pernah ambik mangsa keja dgn dia. Katanya sepanjang bekerja, mangsa tak pernah buat hal, semua elok jer.

Wallahu'alam.
Klo tgk komen2 kt fb cerita yg baik2 je pasal arwah dr mber2 tdekat dia. Yg kata mat pet ni budak2 mana entah

Yg terdekat kata yg elok2 je
 

siamanggagapp

Active+ Member
Messages
4,106
Joined
Jul 20, 2013
Messages
4,106
Reaction score
567
Points
71
Tapi hebat sungguh Tuan...semua yg lawan Tuan, ananya Tuan...semua kalah
Semua masuk penjara

Betul lah org kata
yg benar pasti akan menang

yg hebatnya peguam, dia byk source utk dptkn bukti saksi. sebab kena trace blk 1 pr1 dr mula smpai hbs mcm mana bole jd muflis tu. klau ikutkn mmg tkleh nk mufliskan aku sebab loan sentiasa byr on time & total segala hutang tk cecah rm50k pn.

cuma trkilan sblm hbs peguam utama aku pn turut trmakan apa yg pihak sana jnjikn. actually memula mmg pak dia turun dgn heli mai jumpa siap bwk briefcase cash utk pihak kami letgo kes ni supaya anak dia tk dipenjara. 1st offer aku tolak, esoknya pn msuk 2nd offer double amount, aku tolak, lusanya msuk lak 3rd offer double 2nd amount. tp partner peguam aku ckap jgn ambik kang tk sempat merasa, kepala dh kena penggal dulu. dan dr pengalaman dia mana2 vip settle luar ni tk prnh bg full amount yg dipersetujui. ada ja cengkadaknya kemudian. tp blkg tabir peguam aku lak ambil senyap2 tu yg dia pn lengahkn kes utk favor pihak lawan.

so total 13thn tu mmg trmasuk skali saman balas yg aku buat utk tuntutan gantirugi pampasan. dr srg anak smpai msuk 4org anak br settle, anak 1st dh msuk form 4. tk ke gila punya kje. so bg aku even the end selesai dgn amount pampasan yg mmbolehkn aku pencen terus tp klau kena kt org lain, nk ke tunggu smpai 13 thn? klau dpt peguam cikai jgn hrp la nk dptkn maklumat bukti saksi tu smua. keadilan apa yg dpt klau cmni sebab tk ada benda yg lbh penting dr masa.

by the way firma guaman yg handle kes aku tu mmg high rating sket, depa tumpukn kes saman shj. klau ikutkn normal fees bukak file dgn depa ja dh min rm10k. blm msuk lg fees lain trmsuk bicara dll. nasib baik aku kenai tu yg dpt pro bono, lgpn kes kuat tu depa pn setuju ambik. klau la tk pro bono, mmg tk mampu lah nk ambik khidmat depa ni. jgn hrp la nk menang kes klau ambik peguam biasa2 ja, tmbh2 dr biro guaman tu.
 
Last edited:

Hou-Ou

Active Member
Messages
1,210
Joined
Jun 13, 2021
Messages
1,210
Reaction score
450
Points
51
Apa pun

Tahniah sekali lagi untuk Tuan

Kesusahan Tuan

Allah swt balas dgn rezeki melimpah2 sampai boleh terus pencen

Alhamdullillah

Munkin sekali Allah swt beri balasan baik ni untuk Tuan atas kebaikan2 Tuan, Amalan..

moga moga Tuan teruskan Amalan yg baik

dan moga2 terus bahagia Akhirat juga
lebih2 lagi Akhiratnya...Aminnn

Doakan saya juga ya.. :)
 

lau_kau

Legendary Member
gem
Messages
18,243
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
18,243
Reaction score
3,165
Points
261
Awards
1
yg hebatnya peguam, dia byk source utk dptkn bukti saksi. sebab kena trace blk 1 pr1 dr mula smpai hbs mcm mana bole jd muflis tu. klau ikutkn mmg tkleh nk mufliskan aku sebab loan sentiasa byr on time & total segala hutang tk cecah rm50k pn.

cuma trkilan sblm hbs peguam utama aku pn turut trmakan apa yg pihak sana jnjikn. actually memula mmg pak dia turun dgn heli mai jumpa siap bwk briefcase cash utk pihak kami letgo kes ni supaya anak dia tk dipenjara. 1st offer aku tolak, esoknya pn msuk 2nd offer double amount, aku tolak, lusanya msuk lak 3rd offer double 2nd amount. tp partner peguam aku ckap jgn ambik kang tk sempat merasa, kepala dh kena penggal dulu. dan dr pengalaman dia mana2 vip settle luar ni tk prnh bg full amount yg dipersetujui. ada ja cengkadaknya kemudian. tp blkg tabir peguam aku lak ambil senyap2 tu yg dia pn lengahkn kes utk favor pihak lawan.

so total 13thn tu mmg trmasuk skali saman balas yg aku buat utk tuntutan gantirugi pampasan. dr srg anak smpai msuk 4org anak br settle, anak 1st dh msuk form 4. tk ke gila punya kje. so bg aku even the end selesai dgn amount pampasan yg mmbolehkn aku pencen terus tp klau kena kt org lain, nk ke tunggu smpai 13 thn? klau dpt peguam cikai jgn hrp la nk dptkn maklumat bukti saksi tu smua. keadilan apa yg dpt klau cmni sebab tk ada benda yg lbh penting dr masa.

by the way firma guaman yg handle kes aku tu mmg high rating sket, depa tumpukn kes saman shj. klau ikutkn normal fees bukak file dgn depa ja dh min rm10k. blm msuk lg fees lain trmsuk bicara dll. nasib baik aku kenai tu yg dpt pro bono, lgpn kes kuat tu depa pn setuju ambik. klau la tk pro bono, mmg tk mampu lah nk ambik khidmat depa ni. jgn hrp la nk menang kes klau ambik peguam biasa2 ja, tmbh2 dr biro guaman tu.
Syukur la selesai jgk kes ang....kira ang ikut saluran betoi la kn.....ada kes yg smp mati pun xselesai....org kata mentimun lwn durian.....boleh dh nie buat movie kisah ang nie bro tulis la buku huhuhu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register